adyson Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Ostatnio używałem cały czas dysku i wszystko było ok, podłączam wczoraj dysk i wszędzie zamiast plików i katalogów krzaczki ASCII. Co to może być i czy można próbować odzyskać dane? Czy starać się go jakoś naprawić, przeskanować? Jakie programy polecacie lub co zrobić? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Sn4Q Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Sprawdź go na wstępie HDTune Cytuj
FxJerzy Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Cytat CHKDSK X: /R [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Puść sprawdzanie. Cytuj
adyson Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Jeśli ktoś będzie miał podobny problem, odzyskiwanie danych jest możliwe - jak zawsze uratował mnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czyli obraz ratunkowy. Odzyskałem wszystkie pliki, przegrałem na inny dysk i utworzyłem partycje od nowa. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
FxJerzy Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Można użyć dowolnego linuxa live by zrobić to samo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi