seven Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2019 Wpadł mi w ręce taki relikt sprzed lat i nie wiem co z tym zrobić w sumie. Generalnie mógłbym sprzedać cały zestaw nawet za bardzo małe pieniądze (bo do kosza to się nie nadaje, bez przesady...) żeby cokolwiek zarobić i ktoś żeby był zadowolony, ale zastanawiam się czy jako całość czy na części? A może jakiś inny pomysł ktoś ma? Co by można z tym zrobić w ramach zabawy i zabijania nudy Zestaw: Foxconn Winfast 760GXK8MC Sempron 2800+ 1,6 GHz (1,1) box s.754 RAM 768 (512 i 256) DDR GeForce Nvidia MX/MX4 128 MB Creative Soundblaster Live CT4830 Realtek RTL8139D iBOX 330U 350W BRAK DYSKU BENQ FP71G FDD Samsung SFD-321B DVD-RW Sony CRX300E A4Tech SWOP-3 Klawiatura Apple 1243 USB (swoją drogą mega wygodne pisanie i solidna rzecz) JAKAŚ OBUDOWA warta pewnie -10zł Zainstalowałem świeżego XP na swoim twardzielu, żeby sprawdzić czy i jak wszystko działa. Mam sterowniki na szczęście, bo zeby je teraz dostać to nie jest wcale takie proste i oczywiste. Strona Foxconn działa jak chce, a z innego źródła to mało rozsądne. Całość rozłożyłem na części pierwsze i wyczyściłem z kurzu, a było tego niemało... na procka nałożona świeża pasta. Zasilacz tak samo, zdjąłem obudowe i usunąłem tony kurzu. Grafika to samo. Wszędzie gdzie był kurz, to już go nie ma. Wiem, zasiłka to czarna lista pewnie i aż się dziwie, że jeszcze działa i nie spaliła siebie ani niczego innego przez te pewnie 15 lat. Najbardziej wartościowe chyba są dwie rzeczy - karta dźwiękowa i klawiatura. Wada: podstawka chłodzenia ma częściowo pęknięte mocowanie, więc z pomocą przyszedł klasyk w postaci trytytki. Prowizorka, ale po zaciśnięciu trzyma idealnie i sztywno, na pewno nic nie spadnie. Wiem, takie mocowanie kosztuje kilka złotych, nowe, ale nie zamierzam do tego zestawu dokładać nawet złotówki, bo nie widzę w tym sensu za bardzo. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi