TalRash Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Witam. Potrzebuje pod ta stara konfiguracje windowsa. Macie cos godnego polecenia? Plyta GA-MA770T-UD3P Procesor - Phenom 2 X4 965 BE 3,4 SSD 128 Plextor M6S HDD 2TB SEAGEATE Grafika GTX 750 TI Zasilacz Thermaltake 530 Ram 12GB Kingston HyperX Blu DDR3 Komputer starawy, służy mi głownie do ogladania filmow, przegladania internetu i grania w lola. Poszukuje, jakis zaufany system na mojego staruszka.
Widzior Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Używam tylko modów Mr.T i nigdy problemów nie miałem. Nawet na nowym Ryzenie nadal używam poniższy Win7, ewentualnie zainstaluj Win8.1 jak lubisz, oba podaję poniżej. Od Winzgrozy10 trzymaj się daleko.
TalRash Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 12 minut temu, Widzior napisał: Używam tylko modów Mr.T i nigdy problemów nie miałem. Nawet na nowym Ryzenie nadal używam poniższy Win7, ewentualnie zainstaluj Win8.1 jak lubisz, oba podaję poniżej. Od Winzgrozy10 trzymaj się daleko. Rozumiem, a powiedz mi czy, jak go zainstaluje to, bedzie wszystko si? Bo w modyfikacjach zdaje mi sie, ze nie wszystko jest właczone i trzeba zas pobierac oddzielnie, albo pisac w tema ie. Ja, jak najbardziej cenie sobie wydajnosc, ale nie chcialbym sie rozczarowac, ze to nie dziala i zas pisac tutaj.
nudzija Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 na win 8.1 PS wszystko działa (sam używam), na win 7 podanym przez Widzior też powinno
Widzior Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Ten mod Win7 jest w pełni funkcjonalny, nic nie wycinane, tylko zaktualizowane i przeczyszczony WinSxS. U mnie chodzą bezproblemowo od lat mody A-Team. Za to ten 8.1 to personal mod Mr.T i tam jest trochę powycinane i pozmieniane, ale na forum to najbardziej ceniony 8.1. Ja nigdy nie używałem 8.1 to ci konkretnie nie powiem. P.S. Ten pierwszy link z Win7 z files.fm działa tylko na zasadzie p2p, drugi z uptobox ostatnio działał normalnie, więc ściągaj póki jest. TalRash lubi to
TalRash Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Tak. Właśnie zaczałem pobierać 8.1, ale idzie, jak krew z nosa:( Tą 7 też pobiore i zobacze, który lepszy dla mnie.
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 13 godzin temu, Widzior napisał: Ten mod Win7 jest w pełni funkcjonalny, nic nie wycinane, tylko zaktualizowane i przeczyszczony WinSxS. U mnie chodzą bezproblemowo od lat mody A-Team. Za to ten 8.1 to personal mod Mr.T i tam jest trochę powycinane i pozmieniane, ale na forum to najbardziej ceniony 8.1. Ja nigdy nie używałem 8.1 to ci konkretnie nie powiem. P.S. Ten pierwszy link z Win7 z files.fm działa tylko na zasadzie p2p, drugi z uptobox ostatnio działał normalnie, więc ściągaj póki jest. Używasz w7 na nowym Ryzenie nie zauważasz spadków wydajności pomiędzy w10 a w7? Mam FX6300 i w10 chodzi o wiele szybciej niż w7. Na tym ryzenie miałeś w10?
Widzior Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 5 godzin temu, Mesajah napisał: Mam FX6300 i w10 chodzi o wiele szybciej niż w7. Na tym ryzenie miałeś w10? W sumie to za dużo go nie testowałem na Win10, ale nic mnie nie przekona do tego crapu, nawet kilka FPS więcej. Od zeszłego roku jak kupiłem GTX 1050ti skończyłem masę nowych gier i żadnych problemów ani przycięć na ustawieniach HIGH nie miałem. Zresztą wyszło bardzo dużo testów dla Ryzena Win7 vs Win10, w programach i grach, i w większości wygrywał Win7. Tylko Battlefield 4 chodził szybciej na Win10. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W tym roku wychodzą Ryzen 3000, mam zamiar wymienić CPU i liczę, że będą stery do Win7
TalRash Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 Ten system 8.1 to dla mnie rewelacja! Dziekuje za podesłanie, chodzi za**biscie szybko, ma niezbedne funkcje pod ppm. No miod magnifique ^^ Teraz pobiore 7, żebym miał w razie W.
bison616 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Widzior napisał: W sumie to za dużo go nie testowałem na Win10, ale nic mnie nie przekona do tego crapu, nawet kilka FPS więcej. Od zeszłego roku jak kupiłem GTX 1050ti skończyłem masę nowych gier i żadnych problemów ani przycięć na ustawieniach HIGH nie miałem. Zresztą wyszło bardzo dużo testów dla Ryzena Win7 vs Win10, w programach i grach, i w większości wygrywał Win7. Tylko Battlefield 4 chodził szybciej na Win10. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W tym roku wychodzą Ryzen 3000, mam zamiar wymienić CPU i liczę, że będą stery do Win7 Test z 08-03-2017 należy dodać.
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 W dniu 22.01.2019 o 15:54, Widzior napisał: W sumie to za dużo go nie testowałem na Win10, ale nic mnie nie przekona do tego crapu, nawet kilka FPS więcej. Od zeszłego roku jak kupiłem GTX 1050ti skończyłem masę nowych gier i żadnych problemów ani przycięć na ustawieniach HIGH nie miałem. Zresztą wyszło bardzo dużo testów dla Ryzena Win7 vs Win10, w programach i grach, i w większości wygrywał Win7. Tylko Battlefield 4 chodził szybciej na Win10. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W tym roku wychodzą Ryzen 3000, mam zamiar wymienić CPU i liczę, że będą stery do Win7 Nie chodzi o gry ale o wydajność systemu kopiowanie etc.
Widzior Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 6 godzin temu, Mesajah napisał: Nie chodzi o gry ale o wydajność systemu kopiowanie etc. Jedyne co zauważyłem, i to nie tylko na Ryzenie, ale ogólnie na Win10, to że kopiowanie na USB jest sporo szybsze, może stery pod Win10 są lepsze, nie wiem. Reszta chodziła gorzej. W dniu 22.01.2019 o 17:51, bison616 napisał: Test z 08-03-2017 należy dodać. Wiem, teraz będzie tylko gorzej Wtedy jeszcze Win10 nie był takim zajechanym śmieciem, jak teraz.
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 5 godzin temu, GT500s napisał: Z mojej strony polecę Windows 7 SP1 + update (bez telemetrii). Czysty, bez modyfikacji. Mam czyściocha. Przeniosłem się własnie na w7. Teraz pytanie używacie skryptu od usunięcia telemetrii + dws? Czy bez tego też dobrze jest? Powiem że chodzi normalnie i czuję jakby z deka szybciej :) a skryptów nie używałem do usunięcia z telemetrii jeszcze dopiero aktualizuje windows'a co jakiś czas ponawiając sprawdzenie aktualizacji.
TalRash Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 Nazwa dziennika:Application Źródło: .NET Runtime Data: 2019-01-25 13:56:22 Identyfikator zdarzenia:1026 Kategoria zadania:Brak Poziom: Błędy Słowa kluczowe:Klasyczny Użytkownik: Nie dotyczy Komputer: Computer Opis: Aplikacja: Launcher.exe Wersja architektury: v4.0.30319 Opis: proces został przerwany z powodu nieobsłużonego wyjątku. Informacje o wyjątku: System.NullReferenceException w WpfApplication1.VersionInfo.ReadXml(System.String) w WpfApplication1.ResourcesManager.onDownloadVersionFinish(System.String, Int64) w WpfApplication1.DownloadManager.downLoad(System.Object) w System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(System.Object) w System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean) w System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean) w System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object) w System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart(System.Object) Nie wiem, co jest instaluje ta siodemke.
Rekomendowane odpowiedzi