e2545 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Cześć! Obecnie zainstalowany jest windows 10, jednakże z uwagi na wgrany office plus jakieś aktualizacje brak już miejsca pamieci mmc która ma tylko 32gb Ram 2gb, MMC 32gb, procesor Atom x5-z8350 1,44 to chyba 4 rdzenie plus jakas zintegrowana grafika. System jest 64 bit, oryginalny przez producenta. Na jakim systemie postawic ten mały komputerek/tablecik, by jakoś dało się tego używać i działał dotyk? Czy gdybym zdecydował się na pozostanie przy win10, to można odyzskać z Niego klucz seryjny tego win? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam! :)))
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Do tych tabletów są stery tylko pod Windows 10. Skoro masz tylko 2GB ram to 64bitowy system to zabójstwo, polecam poszukać moda w wersji 32bit a jeśli nie znajdziesz moda zainstaluj czysty system. Co do klucza jest on w urządzeniu albo przynajmniej powinien być.
bunio1 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 Dorzuć kartę microSD 32gb i instaluj programy na niej a dysk wewnętrzny zostaw tylko na system inaczej to nie będzie działać. Synek coś takiego męczy i jakoś to funkcjonuje w układzie który Ci podałem i to na tyle sprawnie że sam jestem zdziwiony. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 Można również wypróbować ChromiumOS, polecam wersję special stąd: https://chromium.arnoldthebat.co.uk oczywiście 32 bit. Powinien śmigać lepiej od największego kastrata Windows 10 pod warunkiem, że lapek ma być wykorzystany głównie do internetu.
e2545 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 dzięki za podpowiedzi poszukam jakiegoś dobrego moda na windows10 32bit, poniewaz zalezy mi, zeby był standardowy MS office : )
Rekomendowane odpowiedzi