zawadzki Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Cześć Sam składam sobie komputer i w związku z tym mam pytanie odnośnie jakiego Windowsa 8.1 mam kupić, OEM czy BOX. W internecie krążą różne opinie a na stronie Microsoftu informacje o licencjach są niezrozumiałe( chyba, że dla prawników) . Tak wiec może ktoś tutaj będzie wiedział coś więcej i wyjaśni po prostu co i jak. Cytuj
CzarnyCJ Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 jak masz tylko ten komputer to wez oem, oem tylko na 1 komputer i raz mozna uzyc klucz, a box pare razy Cytuj
crimson Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 @zawadzki Jeżeli składasz dla siebie, to uderzaj w OEM.....Tańszy! Cytuj
slawektor Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 jak masz tylko ten komputer to wez oem, oem tylko na 1 komputer i raz mozna uzyc klucz, a box pare razy W Windows 8 zmienili warunki licencji i nie jest tak że tylko jeden raz, bo można przenosić. Edit: Nie wiedziałem że w Windows 8.1 sytuacja wygląda inaczej. Cytat dotyczy Windows 8. Windows 8 OEM można zainstalować system na jednym fizycznym komputerze lub maszynie wirtualnej, ale po usunięciu oprogramowania nie ma przeszkód, by trafił on na inną maszynę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kp1971 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 W Windows 8 zmienili warunki licencji i nie jest tak że tylko jeden raz, bo można przenosić. Tyle że w 8.1 wrócili do licencji takiej jaka była w Windows 7 OEM. Reasumując, jeżeli teraz kupisz Windows 8.1 OEM to licencja jest przypisana do mobo (tak jak w siódemce). Cytuj
slawektor Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 A to Widzisz tego nie wiedziałem. Już edytuję. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Wysłane z Galaxy Tab P3100 Cytuj
zawadzki Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Czyli mam rozumieć, że jak składam dla siebie kompa to mogę brać Win 8.1 OEM...? Cytuj
provectus Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 dokladnie, ale po co nie wiem Cytuj
zawadzki Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 dokladnie, ale po co nie wiem A mógł byś rozwinąć myśl. Cytuj
provectus Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 chodzi o licencje... poczekaj na wersje w9 Cytuj
zawadzki Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 chodzi o licencje... poczekaj na wersje w9 ale o co chodzi z licencją....i dlaczego miałbym czekać rok na win 9. Cytuj
provectus Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 bo aktualizacje bedą znowu konfliktowe a tak teraz mozesz jechac na "legalu" a potem kupisz od razu sobie w9 i wsio... mniej roboty Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi