Jorvaskr Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Witam serdecznie, jaki system polecacie pod poniższe podzespoły? Dodam, że zależy mi na maksymalnej wydajności w grach. CPU: Intel i5 2400 3.1 GHz GPU: Gigabyte GTX 1050 OC Edition 2GB GDDR5 RAM: 8GB DDR3 1333MHz SSD: ADATA SU800 128GB HDD: WDC WD3200AAKX 320GB Pozdrawiam
Jorvaskr Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zauważyłem, że polecacie windowsa z tego linku czym one się różnią?
VACek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 4 minuty temu, Jorvaskr napisał: czym one się różnią? kolega @TheStraight podał Ci link do czystego systemu z aktualizacjami, a Ty podałeś link moim zdaniem do najlepszego moda 8.1 dostępnego na forum. P.S. Sam używam tego moda od długiego czasu, na 3gen w lapku jak i 775 w PC
Jorvaskr Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zatem, co lepiej postawić na moich podzespołach? Czystego W 8.1 z linka powyżej czy moda W 8.1? Odczuję różnicę w użytkowaniu między nimi?
VACek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 20 minut temu, Jorvaskr napisał: Zatem, co lepiej postawić na moich podzespołach? Czystego W 8.1 z linka powyżej czy moda W 8.1? Odczuję różnicę w użytkowaniu między nimi? Ja odczułem względem moda, ale to tylko moja osobista opinia
Jorvaskr Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Najpierw zainstaluję czystego. Zmodowanego postawię na laptopie, zobaczę jak to będzie chodziło. Mam jeszcze pytanie odnośnie wersji systemu Windows. W czym W8.1 jest lepszy, że polecacie go zamiast W10? Tak z ciekawości pytanie
VACek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 18 minut temu, Jorvaskr napisał: Najpierw zainstaluję czystego. Zmodowanego postawię na laptopie, zobaczę jak to będzie chodziło. Mam jeszcze pytanie odnośnie wersji systemu Windows. W czym W8.1 jest lepszy, że polecacie go zamiast W10? Tak z ciekawości pytanie Ja tu to tylko tak zostawię
Jorvaskr Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Przekonałeś mnie, zasysam W8.1 zmodowanego Okej, system stoi, wszystko śmiga ale ... po instalacji steam i gierki Rust i próbie jej odpalenia wyskakuje mi takie cuś: "usługa easyanticheat nie może działać jeżeli wyłączono wymuszanie podpisów sterowników" błąd uruchomienia (30007) próbowałem to naprawić poprzez CMD i zastosowanie komendy "bcdedit.exe -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS" po czym restart kompa, niestety nie pomogło więc pisze tutaj.
VACek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Niestety nie mam tej gry by sprawdzić, mi gry ze steam instalują się i działają poprawnie.
Widzior Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Przecież jest jak byk w tej modyfikacji: W dniu 25.12.2017 o 11:33, Mr.T napisał: - Pełne prawa administratora - Wyłączony podpis cyfrowy Chce się mieć 23 procesy, to się potem cierpi na właśnie takie numery. Ja instaluję mody MrT nie cięte, wyłączam potem kilka rzeczy w Usługach, i mi wszystko działa, a usług aktywnych 30-33, zużycie RAMu po włączeniu systemu praktycznie takie samo, jak tych mega ultra hiper extreme thin itd. itp.
VACek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 13 minut temu, Widzior napisał: Chce się mieć 23 procesy, to się potem cierpi na właśnie takie numery. Ja instaluję mody MrT nie cięte, wyłączam potem kilka rzeczy w Usługach, i mi wszystko działa, a usług aktywnych 30-33, zużycie RAMu po włączeniu systemu praktycznie takie samo, jak tych mega ultra hiper extreme thin itd. itp. Ale ten 8.1 PS ma te 30 pare usług, 23 to akurat moja zasługa
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Daj te komendy "bcdedit /set testsigning off" "bcdedit.exe -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS" NIe dziw się że nie działało jak dałeś DISABLE czyli to samo co było ustawione...
Jorvaskr Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Poradziłem sobie stosując: bcdedit -set TESTSIGNING OFF bcdedit -set NOINTEGRITYCHECKS OFF
Rekomendowane odpowiedzi