Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dysk ssd128gb dostawiony. Jedyny powód dla którego chciałbym spróbować modyfikacji to fakt, że muszę przeinstalować system. Niektóre programy tj. Kodi czy Battle.net powodują, że kursor sam śmiga mi po ekranie.

Istnieje jakaś modyfikacja z wyczyszczonymi domyślnymi programami od win10 ? Zawsze muszę ręcznie przez powershell usuwać wszystko. Ogólnie mój windows jest zawsze czysty, bo korzystam tylko z kilku programów (7zip, kodeki+wmp hc, discord, chrome i jakieś gierki)

Opublikowano

@ginek - zwróć uwagę tylko na 1 szczegół - dlaczego nie ma na stronie MSI sterowników do Win 10 (w przypadku wszystkich laptopów 3 i 4 gen), a przecież bez problemu obsługują i mają pełne wsparcie oraz dlaczego nawet w nowszej wersji Twojego laptopa z 6 gen, MSI nadal zaleca Win 7?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dlaczego w ostatnich dwóch edycjach Win 10 usunęli opcję wysokiej wydajności w planie zasilania?

Ja ci odpowiem, a jak nie wierzysz, to poszukaj u wujka Google albo rozpytaj w serwisach MSI - Win 10 wykańcza laptopy gamingowe MSI w generacjach 3-6 przez złe zarządzanie energią. Najbardziej narażone są lutowane do płyty karty graficzne oraz lutowane do płyty procesory (tam gdzie takie występują). Win 10 przegrzewa karty graficzne i procesory, przez to też krócej pracuje na baterii - to się nie bierze z niczego.

Opublikowano

4 gen nigdy nie wychodził na żadnym sprzęcie z Win 10 - tylko Win 7 lub Win 8/8.1 - w 2013/2014 roku nie było Win 10. ;)

P.S. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie abyś zainstalował Win 10 - ja ci tylko dałem do myślenia. Sprawdź sobie ile jest oferowanych laptopów gamingowych MSI 3, 4, 5, 6 gen szczególnie modele GE, GS, GP - 90% po naprawie. Popatrz kto z tych sprzedających jest handlarzem i ma więcej podobnych modeli, skontaktuj się, pociągnij za język, a dowiesz się jaka była przyczyna awarii. :)

Opublikowano

Moja propozycja zawsze i dla każdego:

- podzielić sobie dysk na kilka partycji

- zainstalować kilka systemów

- ustawić w podobny sposób pod siebie

- zainstalować odpowiednio identyczne sterowniki i programy

W ten sposób porównasz możliwie obiektywnie różne systemy (7, 8.1, 10, modyfikowane i niemodyfikowane).

Wybierzesz najlepszy dla Ciebie. Każdy ma inne preferencje.

Opublikowano

To z innego punktu widzenia. Ten laptop, to nadal mocny sprzęt zwłaszcza jak masz tam co najmniej i7 4700MQ i do tego SSD + HDD. RAM też pewnie masz minimum 8GB. Na takim sprzęcie bardzo dobrze działa Win 7, 8.1, 10 i nie widzę potrzeby instalacji modyfikowanego systemu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie