Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witka, pytanie na szybko i oby szybko udało się to zrobić (bez zagwozdek czemu nie działa).

Lapik jak w temacie: NP450R5E, przybyło mu extra 4GB ramu i jest 8, zamiast hdd 500GB jest mniejszy ale SSD.

Docelowo lapik ma robić dla dwóch osób - dwa konta (no w sumie 3 bo admin). Jedno konto do neta, worda, popłacenia rachunków i pierdół. Drugie konto do office, autocad jak jest się w terenie itp.
Na wszystkich kontach ma śmigać net z huawei usb e3372 w terenie, lapik ma się łączyć z routerem B525 po wifi w jednej lokalizacji a w drugiej też po wifi z asusem AC56U. z oboma rotuterami chiałbym aby działały wpięte do nich (modemorouterów) drukarki - jedna to wielofunkcyjny brother a druga go HP1320dtn. Tyle na razie wiem.

Użytkownicy nie mają czasu zastanawiać się co nie działa itp. Mam to skonfigurować i najlepiej poblokować co niepotrzebne itp.

Pytanie jest takie - jaki windows?? W8 W8.1 W10 ?????

Podpowie ktoś?

Ważne aby był bez pierdół, zbędnych rzeczy itp

Opublikowano
11 minut temu, Nikita_Bennet napisał:

Ważne aby był bez pierdół, zbędnych rzeczy itp

Tego czego oczekujesz nie da ci kastrat. Czy da ci zawodny i niepewny Win 10?

13 minut temu, Nikita_Bennet napisał:

Użytkownicy nie mają czasu zastanawiać się co nie działa itp. Mam to skonfigurować i najlepiej poblokować co nie potrzebne itp.

Z tego zadania najlepiej wywiąże się niezawodny i łatwo konfigurowalny Win 7.

14 minut temu, Nikita_Bennet napisał:

nie potrzebne

niepotrzebne :angry:

Opublikowano

Windows 10 mam na swoim kompie a przesiadłem się tylko dlatego że na wszystkich kompa w robocie mamy W10. Tutaj też powrzucałbym W10 ale sprzęt nie wydoli.

W8.1 miałem długo, fajny system, niestety przesiadłem się na niego albo z XP albo z jakiejś serwerówki której miałem wersję testową na kompie. Ominęła mnie era visty i w7.

Którego moda z W7 byś mógł polecić?

Opublikowano
10 godzin temu, Nikita_Bennet napisał:

Tutaj też powrzucałbym W10 ale sprzęt nie wydoli.

3 gen + 8GB ramu + SSD dlaczego ma nie wydolić? Jaki masz tam procesor? Zawsze można zmienić na i7 jeśli tylko nie masz kastrowanego chipsetu HM70. :)

10 godzin temu, Nikita_Bennet napisał:

Którego moda z W7 byś mógł polecić?

Żadnego.

Opublikowano

Poza tym nazwa modelu "NP450R5E" jest niepełna. Brakuje myślnika i tego co po nim, np. "-X01PL". Nie znalazłem NP450R5E z Celeronem. Z Pentiumem są, ale zupełnie innym niż "G550". ;) Zatem nadal czekamy na info o sprzęcie, bo bez tego dalsza rozmowa jest jałowa.

Opublikowano

siakieś konkretne modyfikacje? Stabilność, bezproblemowość (np po roku problemy z aktywacją/licencją). Wiem że W10 czasem robi problemy z wifi i raczej przez to go skreślam (teraz jeszcze czytałem coś o aktywacji). W7 nigdy nie miałem.
Myślę o W8.1  tylko który?

Opublikowano

Co wrzucić? To co lubisz. Jeśli klasykę - Win 7 z tym iż jego czas powoli dobiega końca. Wielkich różnic między 8,1 a 10 zasadniczo nie ma w gruncie rzeczy jeśli znajdziesz kompilacje która Ci pasuje nie ma obowiązku aktualizacji co 6 m-cy na nowszą wersję. Win 8 jest jak XP i VISTA w zasadzie trupem. Czyli brak nowszych wydań przeglądarek brak wspomagania czy aktualizacji itd. A co konkretnej wersji sytemu to albo wybierzesz modyfikowany z tym iż tam nie zawsze wszytko musi działać poprawnie lub pełną wersją - na Twoim procesorze pójdzie w zasadzie wszytko.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie