Skocz do zawartości

Inaccessible boot device - dobranie sie do partycji systemowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam maly problem, mianowicie otwieram kompa, stracil ustawienia BIOSa (a byly podkrecone FSB zmieniony mnoznik do ram). Przy stacie jest inaccessible boot device, nie moge wejsc w tryb awaryjny, obojetnie czy sam terminal, czy cokolwiek innego. Probowalem sie dostac do plikow spod FreeDOS i nic. Po probie zamontowania pod Linuxem wyskakuje

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I teraz pytanie, ktos wie jak to naprawic? Obojetnie czy dostac sie do plikow, czy naprawic winde.

Sorry za brak polskich znakow, ale mam amerykanska klawiature.

EDIT:
Da sie jednak zamontowa partycje i dobralem sie do plikow, natomiast jezeli ktos wie jak naprawic winde, to byloby milo.

Opublikowano

Watpie, zeby cos to dalo, ale jutro sprawdze. To nie pierwszy raz jak tak mialem, ale wczesniej bawilem sie w biosie jak mialem zaszyfrowany dysk, bawilem sie biosem i bylo to samo, z tym, ze wtedy mialem zapisane usatwienia na kartce, to jak przywrocilem ostatnie ustawienia biosu, jak dzialalo to zaskoczyl, myslalem, ze to kwestia zaszyfrowania dysku, bo odszyfrowalem go i smigal bez problemu, a tez najpierw bawilem sie w chdisk i nic to nie dalo, dopiero jak przywrocilem poprzednie ustawienia, to udalo mi sie wejsc w tryb awaryjny, zapisal nowe ustawienia i bylo ok. Osobiscie podejrzewam, ze Windows "mysli", ze jest odpalony na innym sprzecie, a nie pamietam jak mialem ustawiony komputer. Poki co udalo mi sie skasowac hibernacje i dostac sie r/w do plikow spod Linuxa. Naprawiac bede jutro.