schonaldo Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2018 Jak w temacie poszukuje aktualnego Windows 7 z każdą poprawką nawet tymi szpiegującymi, telemetrycznymi które zazwyczaj twórcy wycinają. Musi być wszystko, wersje aktualne do 2017 grudnia tez maja je wyciete i jest problem drobny z tego powodu. na sprzet nie do gierek oczywiście.
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2018 A nie prościej pobrać czysty obraz i zaktualizować?
schonaldo Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2018 1 minutę temu, MARCIN_ZIOMEK napisał: A nie prościej pobrać czysty obraz i zaktualizować? Teoretycznie tak bo trzeba jeszcze nie czyszczony magazyn. Obraz pewnie z 20gb miałby gdyby ktos zrobil. No i tak chyba zrobie bo szanse na znalezienie takiego czegos to pewnie ponizej 0,1%.
schonaldo Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2018 1 minutę temu, m4s napisał: a jaki to problem ? Umiejętności(wiedzy), Poradnik Wiktorynka nakazywał opcje czyszczenia chyba z tego co pamiętam. Czy jeśli nie wykonam opcji czyszczenia magazynu WinSX to wszystko bedzie ,,okej" w czasie instalacji? Rozmiar 20gb mnie nie przeraża pendrivy do 32,64 takze miejsce jest.
m4s Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2018 nie rozumiem tego problemu, po co telemetryczne i które sa potrzebne?
Nieobecny Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2018 9 godzin temu, schonaldo napisał: Poradnik Wiktorynka nakazywał opcje czyszczenia chyba z tego co pamiętam. Nie, ja nigdy nie czyściłem WinSxS. 9 godzin temu, schonaldo napisał: Rozmiar 20gb mnie nie przeraża A skąd ten rozmiar? Po dodaniu tych kilku poprawek telemetrycznych nie będzie miał więcej jak 5GB. Instalujesz czysty Win 7 w dowolnej edycji. Instalujesz kolejno: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] restart [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] restart Odpalasz WU i pobierasz wszystko co wyskoczy w kolejnych przebiegach po restartach. Na koniec uruchamiasz systemowe narzędzie do oczyszczania w trybie administratora i zaznaczasz od góry do dołu wszystkie ptaszki. Na koniec restart i system jest gotowy do pracy, w pełni aktualny z tym co zaleca MS. P.S. Uprzedzam pytanie - systemowe narzędzie do oczyszczania nie czyści WinSxS. Usuwa tylko przestarzałe poprawki. schonaldo lubi to
adamkon Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2018 9 hours ago, m4s said: nie rozumiem tego problemu, po co telemetryczne i które sa potrzebne? Już wyrażnie napisał po co to , czemu też .
m4s Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2018 Już wyrażnie napisał po co to , czemu też .Chyba w Twoim świecie równoległym może napisał Tu w tym temacie nic nie napisał po co mu poprawki telemetryczne.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
m4s Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2018 To właśnie Twój świat równoległy - coś gdzieś ale nie tutaj....
schonaldo Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2018 Godzinę temu, GT500s napisał: Autor jest jakiś nie pojęty... Do tego 4 update aktualne i tyle w temacie. 20GB dobre tylko powiedz Ty mi dlaczego instalator ogranicza się do FAT32? Czyli ograniczamy obraz WIM do 4GB. Pendrive zmieści (zmieni format na NTFS) ale instalator już wykrzaczy. Wystarczyło czytać chatbox co robiłeś ale i tak musisz dać wpis próbujący kogoś zdyskredytować. Odpisuje: RemixPL1994: System File Checker (SFC) - skanowanie integralności wszystkich chronionych plików systemowych wykazuje braki plików. Odpowiedź: Problem jest w zasadzie błahy, ponieważ nie znajduje kopii jak i pozostałości po aktualizacjach (wyczyszczony WinSxS) - nie wpływa to na stabilność oraz wydajność systemu Odpada ta opcja. No i o co innego mi chodziło zreszta widze na chacie juz ci pisał Mr.T(ze FAT32 to nie problem) 14 godzin temu, wiktorynek napisał: Nie, ja nigdy nie czyściłem WinSxS. A skąd ten rozmiar? Po dodaniu tych kilku poprawek telemetrycznych nie będzie miał więcej jak 5GB. Instalujesz czysty Win 7 w dowolnej edycji. Instalujesz kolejno: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] restart [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] restart Odpalasz WU i pobierasz wszystko co wyskoczy w kolejnych przebiegach po restartach. Na koniec uruchamiasz systemowe narzędzie do oczyszczania w trybie administratora i zaznaczasz od góry do dołu wszystkie ptaszki. Na koniec restart i system jest gotowy do pracy, w pełni aktualny z tym co zaleca MS. P.S. Uprzedzam pytanie - systemowe narzędzie do oczyszczania nie czyści WinSxS. Usuwa tylko przestarzałe poprawki. O to chodziło, dzięki za rozwiązanie tematu jak zwykle merytorycznie.
Rekomendowane odpowiedzi