bumm Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam. Potrzebuje pomocy w doborze systemu że sterami USB i wi fi do nowego laptopa. Który został zakupiony w ten poniedziałek. Oryginalnie był windows 10 ale nie nawiedze tego systemu bardzo komplikuje wszystko. Jest to; Acer Aspire 5 A515-51G-579N Ram: 4GB DDR4 Dysk HDD :1000GB Grafika niezintegrowana : NVIDIA GeForce MX130 with 2GB RAM Procesor :Intel Core I5 8Gen 8250U 1.6Ghz with Turbo Boost up to 3.4 GHz Dodam że zależy mi żeby było odrazu stery od wielu fi i USB ponieważ jestem za granicą i działa tu tylko wi fi nie mam możliwości podłączenia komputera pod ethernet. Chcem żeby laptop był jak najwydajniejszy z Grami Z góry dziękuję i pozdrawiam
Gość Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Pod gry to ten laptop się nie nadaje z takimi podzespołami, za mało ramu procesor i karta też słabe dosyć. Dysk HDD w nowym laptopie? Jaki system bo nic nie wspomniałeś..
bumm Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Chodzi mi o Windows 7 no miałem do wydania 3000 i kupiłem go za 2800
razor1995 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Szczerze? Przepłaciłeś i to konkretnie. W grach ten sprzęt będzie miał ciężko. Co do Windows 7 i zintegrowanych sterowników m.in.: do Wi-Fi, nie znajdziesz takiego, to za nowy sprzęt. Możliwe że Windows 10 właśnie będzie miał sterowniki. Jeśli koniecznie chcesz Windows 7 to ten obraz: winclub.pl/topic/14190-windows-7-x64-czyścioch-13022018-zintegrowane-sterowniki-usb-30-nvme/ I ściągnięcie sterowników do późniejszej instalacji.
Gość Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Windows 10 1709 grudzien 2017 + removespy aio (usuwanie Windows update, Defender, unieszkodliwianie szpiegów, usuwa apki od Microsoft, optymalizacja) + classicshell przywraca klasyczne menu start z 7 Nic starszego na to nie wgrasz przez brak sterowników nie polecam też nowszych ISO win 10
bumm Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Czyli ten win 7 ma stery tylko do USB ? Bo zawsze mogę stery do wi fi pobrać na swoją Xperia i zrzucić to na lapka ? Nie chodzi mi o jakieś mega gry bo od tego mam stacjonarne z GTX ale został w Polsce , chodzi mi o overwatch , skill itp Chodzi mi o to że win 10 żre bardzo dużo ramu I komplikuje dużo rzeczy
Gość Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Jak przelecisz skryptem do będzie mniej Ramu żreć, jak chcesz zainstalować Windows 7 jak nie ma sterowników?
bumm Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 No właśnie czyta mi zbotowanego pendrive więc nie mam pojęcia jak to jest możliwe ale tylko gdy wcisne f12 . Bo sciagnalem finalna wersję z winclub Sam nie wiem co jest 5 xd i właśnie ja mam teraz touchpad pad zmieniłem w biosie i też normalnie hasa Myślę nad zrobieniem botowanego pendrive na 2 kapie
Nieobecny Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Po co ta dyskusja? - laptop 8 gen - nie ma szans na Win 7 - brak sterowników od integry Intela i pewnie kilku pozostałych. Win 7 na 8 gen tylko w PC z zewnętrzną kartą graficzną i na dodatek tylko na płytach Z370 + ewentualnie na laptopach z wyłączoną integrą(ale póki co brak potwierdzenia czy też nie ma tam jakichś uwarunkowań chipsetowych). Koniec kropka.
Darek.W Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Najpierw wymień hdd 1000gb na jakiś ssd (żaden laptop nie chodzi dobrze na hdd ) np samsung 850 evo , potem najnowsza wersja windows 10 z forum i będziesz zadowolony . Nie taki Windows 10 straszny jak go malują . Jak pierwszy raz zainstalowałem win 10 to może był z 5 minut z czasem coraz dłużej a dzisiaj jak instaluję coś innego to dla zabawy żeby sprawdzić nową wersje z forum potem przywracam acronisem 10tkę z powrotem . Pozdrawiam .
bumm Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Teraz raczej już wymienić nic nie mogę bo stracę gwarancję czyli mówicie że win 7 odpada całkowicie tak? Podałem wszystkie szczegóły tak sądzę jak czegoś brakuje to mówcie coś postaram się wykabinowac. Teraz mam ręce związane bo jestem za granicą i nie mam jak nawet na 2 kapa A ciekawe czy jak bym zaniósł do medalu expert czy by mi tam nie zwiększyli i wymienili na SSD Oczywiście odplatnie Więc laptopi jest bezuzyteczny napędu optycznego w nim nie mam więc też nie mam jak ... Zrobił bym ten raport ale teraz mam 7 bez jakich kolwiek sterowników więc nic nie jestem wstanie wam podać ... Chyba że mogę wysłać linka do internetowego sklepu w którym widać wszystko
bumm Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sami zobaczcie ile opinii ma i to mnie przekonało a szkoda bo mogłem dołożyć 1000 zł i wsiąść konkretną bestie teraz żałuję no ale trudno słowo się rzekło i już nic nie mogę z tym zrobic Możliwe że jutro będzie u mnie szwagier z drugim laptopem mam wszystko na telefon Rufusa aktywator itp więc jutro może coś z tym zrobie
Gość Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Jak ty się sugerujesz czymś takim to nie dziw się że kupiłeś gniota... "Komputer uniwersalny, można śmiało na nim grać bo wszystko w co do tej pory chciałem zagrać to chodziło czyli Wiedźmina, Assasin i Call of Duty" W sumie to nie jest kłamstwo bo w tej "opinii" nie napisał w jakie części tych gier można pograć Masz jeszcze dobrze bo skoro nowy to możesz opchnąć jakiemuś Januszowi i kupić coś lepszego
bumm Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Słuchajcie mi nie chodzi o jakie nowości 2018 xd ale starsze gry Od tego mam stajconarke w PL ale nie raz nuda złapie tym bardziej że robię same nocki w DE
Gość Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Ale na tym nawet w Stare gierki nie pograsz w tych normalnych 60 fpsach
bumm Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Włączałem overwatch i zarąbiście hasał
Gość Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Ale Overwatch i ta reszta mpków to i pralce Beko się odpalą Ja mówie o normalnych gierkach nawet starszych
bumm Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 No mi chodzi wlasnie o takie gry nic wiecej nie potrzebuje Ok zapytam producenta. Musze napisac do Acera tak?
Darek.W Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Kupiłem w penwnej sieci laptop Acer r5 i chciałem wymienić hdd na ssd więc napisałem do serwisu Acera i mi odpisali ( [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czyli można a napisałem dlatego że na śrubie od klapy była plomba ale biorac pod uwagę komfort użytkowania po wymianie na ssd evo 850 u mnie warto by było nawet olać gwarancję bo muliło jak jasny gwint . Oczywiście ssd może być dowolny . Powodzenia
bumm Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Wielkie dzięki jak wrócę do PL to będę kombinowal. Ale napiszę jeszcze do nic żeby nie bylo lipy później xd
bumm Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 jak sciagnalełem wesje proo win 10 ktore linki wyslales to pisze ze nie psoiada obrazów xd
bumm Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Jestem w Polsce polecicie jaki system zainstalowac? W10 czy jak ktos wspominal 8.1
Gość Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 8.1/7 najlepsze opcje, chyba że nie masz innych wyborów.
Gość Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Na 8 gen chyba brakuje sterów o ile się orientuje i tam tylko 10 zalecają
bumm Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Ktos wyzej pisal ze moge sie pokusic o wina 8.1 albo 10. Pytanie moglbys cos mi fajnego podrzucic?
Gość Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Najlepiej coś z czystych [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
bumm Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Normalnie polacze sie z netem chociarzby przez lan?
Gość Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 A czemu miałbyś się nie połączyć Gorzej będzie z sterownikami bo potrzebujesz zintegrować USB 3.0 do instalki ale równie dobrze możesz pobrać obraz Windowsa 10 i podmienić plik .wim
bumm Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Wogole jestem w takich tematach zielony xd. Mam Advanced syst proo ktory sciaga stery nada sie?
Rekomendowane odpowiedzi