VACek Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Tak jak w temacie, co mogę jeszcze odinstalować z telefonu. (Xperia e4g) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
lingruby Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 polecam apke Odinstaluj pokazuje co można wywalić a co powinno zostaćWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj
VACek Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 6 minut temu, lingruby napisał: polecam apke Odinstaluj pokazuje co można wywalić a co powinno zostać Jakiś link prosić można ? Bo o takiej nazwie w sklepie jest od groma. Cytuj
m4s Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 najlepsza jest czarna dziura na liście aplikacji Cytuj
VACek Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 4 minuty temu, m4s napisał: najlepsza jest czarna dziura na liście aplikacji To jakieś systemowe gunwo, zapewne też to masz Cytuj
m4s Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Na Huaweii tego nie ma , na sony kiedyś miałem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
lingruby Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ja z tej kożystamWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj
VACek Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 A jaką polecicie apkę do zarządzania ramem i procesami ? Cytuj
lingruby Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 osobiście z niczego nie kożystam ;-)Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj
VACek Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Na mojego złomka coś by się przydało, nie przepadam za androidem i jakoś unikam telefonów z tym systemem no ale teraz przyszła taka chwila że przez jakiś czas muszę Cytuj
Adamu$ Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zainstaluj Droid Optimizer - lekka i naprawdę świetna aplikacja. Robi robotę jak należy a ten cały Clean Master przy tym leży. Cytuj
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Te aplikacje do optymalizacji bez roota to sobie można wsadzić w rzyć i kołkiem podepchnąć. HEBF Optimizer i Greenify dwie apki i wszystko działa jak powinno W HEBF musisz mieć jeszcze BusyBoxa dogranego Sprawdź sobie tam opcje Low Memory Killer która powinna ci wszystko ogarnąć jak dobrze ustawisz W sekcji "Battery" zaznacz Instant Doze Power saver for Multicore daj na Maximum . Cytuj
Adamu$ Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 No tak i zgadzam się z tym. No ale nie każdy ma zrootowany i odblokowany telefon. Ja poleciłem coś na czystego andka P.S. u mnie SuperSu to podstawa Cytuj
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 SuperSU to coś z czego nie korzystam bo root mam przez Magiska W tym momencie korzystam z Customa "CarbonROM" i nie ma lepszego romu na Z2 w tym momencie bo RR się wywala na apce audio Siedzenie na "czystym" androidzie nigdy nie miało dla mnie sensu, linux to system który ma tyle możlwiości dopasowania że to głupota nie wrzucić jakiegoś kernela zmodyfikowanego czy chociażby takiego romu który nie dość że działa lepiej to i ma większe dużo możliwości poprzez dogranie Magiska/Xposed A co do optymalizacji to jeśli wgrasz Xposed zainteresuj się modułem Amplify Cytuj
Adamu$ Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 No i to jest konkret - krótko i w temacie. Popieram w 100% Mnie teraz czeka próba odblokowania P20 Lite - zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj
kopero Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 co do usuwania to według uznania; a do optymalizacji stosuje SD Maid Pro Cytuj
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 3 godziny temu, TheStraight napisał: SuperSU to coś z czego nie korzystam bo root mam przez Magiska W tym momencie korzystam z Customa "CarbonROM" i nie ma lepszego romu na Z2 w tym momencie bo RR się wywala na apce audio Siedzenie na "czystym" androidzie nigdy nie miało dla mnie sensu, linux to system który ma tyle możlwiości dopasowania że to głupota nie wrzucić jakiegoś kernela zmodyfikowanego czy chociażby takiego romu który nie dość że działa lepiej to i ma większe dużo możliwości poprzez dogranie Magiska/Xposed A co do optymalizacji to jeśli wgrasz Xposed zainteresuj się modułem Amplify To mediatek. Tu custom recovery nie ma (Telefon to sony xperia e4g) Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Ja rootowałems swojego HTC Desire ( potem Desire S ) i na początku było fajnie, nowe aktualizacje i android, szybciej działało, więcej możliwości ale też pełno bugów, niedociągnięć, crashy po czasie czy innych złych doświadczeń przez co musiałem co jakiś czas usuwać wszystko i na nowo wgrywać. Instalowanie osobno aplikacji sklepu play bo na custom roomach nie było.. to, tamto lub czegoś innego i na koniec już mi się to rootowanie znudziło i kupiłem telefon od google z czystym androidem. Uważam, że żaden telefon i żadna nakładka oraz żaden telefon z rootem i custom roomem nie przebije telefonu google z czystym androidem. Przykład pixel 2, pixel 3 który niedługo będzie chyba dostępny = szybkość, niezawodność, płynność i jakość oraz aktualizacje jak topowe iphone. Cytuj
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Przecież żeby mieć sklep w 99% trzeba flashować tylko Gappsy do romu co nie wymaga wiele od użytkownika, to że są jakieś błędy to nic nowego w każdym romie są dlatego są one poprawione. A jeśli chcesz mieć "czysty" android to instalujesz rom AOSP i masz po kłopocie Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Nigdy taki custom rom nie będzie tak stabilny jak te oficjalne Dla jednych telefonów są bardziej stabilne, dla innych mniej ale nigdy tak dobre jak z czystego androida typu nexus, pixel. Wgrywanie custom romu AOSP do tel to jest jakiś pomysł jeśli chce się mieć nowego androida, a producent nie dał aktualizacji Ale nie wszędzie i dla każdego telefonu tak idzie i się opłaca. Cytuj
VACek Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 4 minuty temu, RemixPL1994 napisał: Nigdy taki custom rom nie będzie tak stabilny jak te oficjalne Dla jednych telefonów są bardziej stabilne, dla innych mniej ale nigdy tak dobre jak z czystego androida typu nexus, pixel. Wgrywanie custom romu AOSP do tel to jest jakiś pomysł jeśli chce się mieć nowego androida, a producent nie dał aktualizacji Ale nie wszędzie i dla każdego telefonu tak idzie i się opłaca. To jak z windowsem kwestia gustu Cytuj
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 W zależności od telefonu ja testowałem resurrection remix (8.1 Custom) miałem też oryginalny teraz mam Carbon ROM na 8.1 i działa mi tak samo albo nawet i stabilniej od stocka gdzie tam było pełno apek których nie używam a tak dostaje system czysty do tego ze wsparciem community i co tygodniową aktualizacją Wszystko w zależności od ROMU musisz sam sobie sprawdzić poszczególne romy i kernele z tym jest trochę zabawy to nie działa tak "A se yebne customa i byndzie". Dobry Custom + Kernel + Root + Magisk i telefon śmiga aż miło Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi