Skocz do zawartości

Co tu można jeszcze odinstalować ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, co mogę jeszcze odinstalować z telefonu.

(Xperia e4g)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
6 minut temu, lingruby napisał:

polecam apke Odinstaluj pokazuje co można wywalić a co powinno zostać

Jakiś link prosić można ? Bo o takiej nazwie w sklepie jest od groma.

Opublikowano

Na mojego złomka coś by się przydało, nie przepadam za androidem i jakoś unikam telefonów z tym systemem no ale teraz przyszła taka chwila że przez jakiś czas muszę :(

Opublikowano

Te aplikacje do optymalizacji bez roota to sobie można wsadzić w rzyć i kołkiem podepchnąć.
HEBF Optimizer i Greenify dwie apki i wszystko działa jak powinno :)

W HEBF musisz mieć jeszcze BusyBoxa dogranego :)
Sprawdź sobie tam opcje Low Memory Killer która powinna ci wszystko ogarnąć jak dobrze ustawisz :)

W sekcji "Battery" zaznacz Instant Doze 
Power saver for Multicore daj na Maximum .

Opublikowano

SuperSU to coś z czego nie korzystam bo root mam przez Magiska 
W tym momencie korzystam z Customa "CarbonROM" i nie ma lepszego romu na Z2 w tym momencie bo RR się wywala na apce audio
Siedzenie na "czystym" androidzie nigdy nie miało dla mnie sensu, linux to system który ma tyle możlwiości dopasowania że to głupota nie wrzucić jakiegoś kernela zmodyfikowanego czy chociażby takiego romu który nie dość że działa lepiej to i ma większe dużo możliwości poprzez dogranie Magiska/Xposed :)

A co do optymalizacji to jeśli wgrasz Xposed zainteresuj się modułem Amplify :)

Opublikowano
3 godziny temu, TheStraight napisał:

SuperSU to coś z czego nie korzystam bo root mam przez Magiska 
W tym momencie korzystam z Customa "CarbonROM" i nie ma lepszego romu na Z2 w tym momencie bo RR się wywala na apce audio
Siedzenie na "czystym" androidzie nigdy nie miało dla mnie sensu, linux to system który ma tyle możlwiości dopasowania że to głupota nie wrzucić jakiegoś kernela zmodyfikowanego czy chociażby takiego romu który nie dość że działa lepiej to i ma większe dużo możliwości poprzez dogranie Magiska/Xposed :)

A co do optymalizacji to jeśli wgrasz Xposed zainteresuj się modułem Amplify :)

To mediatek. Tu custom recovery nie ma (Telefon to sony xperia e4g)

Opublikowano

Ja rootowałems swojego HTC Desire ( potem Desire S ) i na początku było fajnie, nowe aktualizacje i android, szybciej działało, więcej możliwości ale też pełno bugów, niedociągnięć, crashy po czasie czy innych złych doświadczeń przez co musiałem co jakiś czas usuwać wszystko i na nowo wgrywać. Instalowanie osobno aplikacji sklepu play bo na custom roomach nie było.. to, tamto lub czegoś innego i na koniec już mi się to rootowanie znudziło i kupiłem telefon od google z czystym androidem. Uważam, że żaden telefon i żadna nakładka oraz żaden telefon z rootem i custom roomem nie przebije telefonu google z czystym androidem.

Przykład pixel 2, pixel 3 który niedługo będzie chyba dostępny  = szybkość, niezawodność, płynność i jakość oraz aktualizacje jak topowe iphone.

Opublikowano

Przecież żeby mieć sklep w 99% trzeba flashować tylko Gappsy do romu co nie wymaga wiele od użytkownika, to że są jakieś błędy to nic nowego w każdym romie są dlatego są one poprawione.
A jeśli chcesz mieć "czysty" android to instalujesz rom AOSP i masz po kłopocie :)

Opublikowano

Nigdy taki custom rom nie będzie tak stabilny jak te oficjalne :) Dla jednych telefonów są bardziej stabilne, dla innych mniej ale nigdy tak dobre jak z czystego androida typu nexus, pixel. Wgrywanie custom romu AOSP do tel to jest jakiś pomysł jeśli chce się mieć nowego androida, a producent nie dał aktualizacji ;) Ale nie wszędzie i dla każdego telefonu tak idzie i się opłaca.

Opublikowano
4 minuty temu, RemixPL1994 napisał:

Nigdy taki custom rom nie będzie tak stabilny jak te oficjalne :) Dla jednych telefonów są bardziej stabilne, dla innych mniej ale nigdy tak dobre jak z czystego androida typu nexus, pixel. Wgrywanie custom romu AOSP do tel to jest jakiś pomysł jeśli chce się mieć nowego androida, a producent nie dał aktualizacji ;) Ale nie wszędzie i dla każdego telefonu tak idzie i się opłaca.

To jak z windowsem kwestia gustu 

Opublikowano

W zależności od telefonu ja testowałem resurrection remix (8.1 Custom) miałem też oryginalny teraz mam Carbon ROM na 8.1 i działa mi tak samo albo nawet i stabilniej od stocka gdzie tam było pełno apek których nie używam a tak dostaje system czysty do tego ze wsparciem community i co tygodniową aktualizacją :)
Wszystko w zależności od ROMU musisz sam sobie sprawdzić poszczególne romy i kernele z tym jest trochę zabawy to nie działa tak "A se yebne customa i byndzie".
Dobry Custom + Kernel + Root + Magisk i telefon śmiga aż miło :)