Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Śledząc forum, zauważyłem że znajdują się tutaj naprawdę tęgie głowy. Szacun!

Zajmuję się amatorsko muzyką co skłoniło mnie to do tego abym poszukał pomocy w wyborze względnie porady doboru systemu, który najlepiej sprawdził by się przy jej tworzeniu. Posiadam obecnie laptopa Samsunga: RF 511  i7 2630QM 2GHz, do tego 8GB Ram,  dysk SSD ADATA SP550,  kartę Gforce GD540M i zewnętrzna karta dżwiękowa NI Komplete Audio 6  W komputerze postawiony jest Win7 Pro. 64Bit 

Laptop ze względu na to iż podczas tworzenia muzyki, a w szczególności podczas grania na żywo nie może zajmować się zbędnymi procesami aby daremnie nie obciążały procesora czy nie zajmowały pamięci, ma wyłączone na stałe WIFI, Bluetotch, Aero, Kamerkę i Defender. Chciałbym wyłączyć jeszcze wszystkie usługi żeby maksymalnie wykorzystać moc lapka do obsługi wtyczek VST które mocno obciążają procesor, lecz nie do końca wiem które mogę a które nie. Miałem jakiś czas wgraną 10-tkę, "przy muzyce chodziła" dość szybko do momentu w którym jakby zaczęła ignorować program DAW który jest programem działającym w tle, i zajmowała się analizowaniem dysku. System uważał chyba że jest w trybie bezczynności i ciągle coś mieszał, Defendera w nim nie szło na stałe wyłączyć i chyba to on był winien że tworzyły się trzaski w głośnikach spowodowane latencją. Windę którą posiadam jest wersją sklepową nie modowaną która czasem sprawi mi psikusa, dlatego chcę zapytać czy któryś ze systemów modyfikowanych znajdujących się na forum nadawał by się i poprawił nieco działanie komputera?

Pozdrawiam.    

Opublikowano
Teraz, razor1995 napisał:

Modyfikowany system działania komputera Ci nie poprawi. Jedynie: Secure Erase dysku SSD i potem instalacja najnowszego Windows 7 x64 z forum. 

CO do usług, polecam mój skrypt: 

I te:

Dziękuję Ci razor1995. Obecnie zaopatruję się we wszystko co zaproponowałeś potem rozpocznę żmudną instalację. Najwięcej czasu zje mi instalacja wtyczek VST które dosyć dużo ważą ale skoro ma pomóc to czemu nie. Dzięki za poświęcony czas.

Opublikowano

Kolego dokładnie  tak jak Ci poradził  razor1995  z  tym że ja bym Ci  radził i ręcznie po blokować co trzeba i dodaj  z 4GB ramu  jak możesz mam RF711 i w nich  to chłodzenie, ram ,dobry dysk  bo procesor lubi się grzać w nich  przy sporych obróbkach.

Możesz użyć  też  DWS Lite.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie