AyMcArena Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Cześć! Posiadam ten model laptopa od pół roku, oto specyifkacja: Intel Core I7-7700HQ / 8 GB RAM / GTX 1060 6GB / SSD 128 + HDD 1TB Otóz problem jest prosty: w trakcie grania w obojętnie jaki tytuł występuje freeze na +/- 2 sekundy (bądź w grach wyscigowych, robi się slow-mo), jak na video ponizej. Nie jest to problem spowodowany grafiką, bo zauwazylem wczoraj taki sam fenomen w grze ‘‘retro’’ odpalonej na integrze intela. Scinki występuje w losowych momentach, w doslownie kazdej grze która działa 99% czasu na 60fps, płynnie, a tu nagle ścinka na 2 sekundy. Od wyscigowych, przez sportowe, do gier akcji - kazda jest na to podatna. Zauwazylem, przeglądając internet, ze nie jest z tym problemem sam. A oto i video, nie moje, ale problem obrazuje idealnie: https://www.youtube.com/watch?v=XDHverxCgwM Cytuj
Loczowaty Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Rozumiem ze sterowniki aktualne? biosy , srosy itd co producent daje? System jaki i od kogo? Cytuj
AyMcArena Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 1 minutę temu, Loczowaty napisał: Rozumiem ze sterowniki aktualne? biosy , srosy itd co producent daje? System jaki i od kogo? Tak, sterowniki aktualne. System Windows 10, oryginalny i wgrany juz przy zakupie. Cytuj
Loczowaty Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Moze zainstaluj ponownie sterowniki do grafy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , kliknij na czystą instalacje i napisz czy pomoglo. Dodam od siebie : wylacz tryb gry i mozesz uzyc : niby mały programik ale mi podrzucił trochę fps Uważaj co klikasz ! Cytuj
AyMcArena Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 1 minutę temu, Loczowaty napisał: Moze zainstaluj ponownie sterowniki do grafy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , kliknij na czystą instalacje i napisz czy pomoglo. Dodam od siebie : wylacz tryb gry i mozesz uzyc : niby mały programik ale mi podrzucił trochę fps Uważaj co klikasz ! Dzięki - spróbuję i dam znać. Skoro juz znalazlem sie na forum - jeśli jednak nie pomoze, czy sądzisz, ze przestawienie sie na zmodyfikowany system i próba ''na czysto'' moze cos zmienic? Klucz zapisany w UEFI, wiec z powrotem nie bedzie problemu. Cytuj
Loczowaty Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Czysty systemik naprawi wszystko chyba ze to fabryczna wada jakiegoś komponentu :/ to już tylko gwarancja pomoże... Jaki system masz zamiar zainstalowac? Cytuj
AyMcArena Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Przeglądam dział modyfikacji tutaj, ale kompletnie nie wiem na co się zdecydować - moze coś polecasz? Jeśli nie pomoze, to od nowa oryginal W10, i poleci na gwarancję. Cytuj
Loczowaty Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Ja robię tak: 1: Pobieram system z tej strony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2: Instaluje, sterowniki itd a i jeszcze tak z 3,4 razy klikam zeby znalazlo aktualizacje w windows update 3: Nadaje sobie pelne uprawnienia: 4: Magiczny programik, ja klikam 4 (na starcie kliknij 1): 5: Lubie jeszcze uszczuplić system programem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 6: Idę spać Cytuj
AyMcArena Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 @Loczowaty Dzięki - bardziej jednak chciałem wiedzieć, czy polecisz system modowany z tego forum, czy bardziej postawić na czysto zwykłą 10? Cytuj
Loczowaty Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Jak narazie polecam samemu postawić, na forum nie ma jeszcze win 10 w wersji 1803 :/ a pobierając 1709 prędzej czy później aktualizacja chyba 2 GB nadejdzie w momencie kiedy będziemy robili coś ważnego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi