Skocz do zawartości

problem z łącznością ze strony producenta czy wina routera ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam internet radiowy i mieszkam w domu jednorodzinnym. Router znajduje się na piętrze ja mianowicie korzystam z laptopa na parterze. Ostatnio pojawił się problem mianowicie u mojego brata gdzie jest router internet normalnie funkcjonuje zarówno na komputerze jak i na telefonie. Mianowicie u mnie nie... ani na laptopie ani na telefonie. Na laptopie przy ikonie łączności jest żółty wykrzyknik. 

Nie wiem nawet co zrobić by normalnie funkcjonowało bo gdyby to była tylko kwestia na laptopie to bym szukał winy tylko po jego stronie.. ale tak tez jest na telefonie..

Ma ktoś pomysł może co jest tego przyczyną ?

Opublikowano
39 minut temu, rambotic990 napisał:

Witam,

posiadam internet radiowy i mieszkam w domu jednorodzinnym. Router znajduje się na piętrze ja mianowicie korzystam z laptopa na parterze. Ostatnio pojawił się problem mianowicie u mojego brata gdzie jest router internet normalnie funkcjonuje zarówno na komputerze jak i na telefonie. Mianowicie u mnie nie... ani na laptopie ani na telefonie. Na laptopie przy ikonie łączności jest żółty wykrzyknik. 

Nie wiem nawet co zrobić by normalnie funkcjonowało bo gdyby to była tylko kwestia na laptopie to bym szukał winy tylko po jego stronie.. ale tak tez jest na telefonie..

Ma ktoś pomysł może co jest tego przyczyną ?

Sprawdź czy możesz połączyć się z routerem:

w przeglądarce wpisz 192.168.0.1 lub 192.168.1.1 jeśli nic nie zmienialiście. Hasło domyślne w zależności od modelu zazwyczaj jest na spodzie routera.

Jeżeli da się połączyć z routerem to sprawdz czy czasem brat nie włączył w routerze filtrowania za pomocą adresów mac i ustawił dozwolone tylko swoje stanowisko...

Jak sie nie da to wejdz z telefonem w obszar pokoju brata i tam sie polacz oraz zobacz co jest ustawione

Podaj model routera oraz swoją karte sieciową.