DanieI Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Witam, złożylem w końcu sprzęta pod własny użytek, w najbliższym czasie będzie dorzucone RAMu żeby było 8GB i mooże kupie jakiegoś SSD, ale na razie muszę coś wrzucić pod ten config: G4560 4GB RAM DDR4 2400 MHz Toshiba P300 500GB I tu jest mały problem, bo chciałem na początku wrzucić czyściocha W10, usunąć pare zbędnych bajerów i po prostu na tym zostać, ale teraz z biegiem czasu dochodzę do wniosku że może jednak lepiej wypadnie 8.1.. Co byście tu wrzucili?
VACek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 1 minutę temu, DanieI napisał: I tu jest mały problem, bo chciałem na początku wrzucić czyściocha W10, usunąć pare zbędnych bajerów i po prostu na tym zostać, ale teraz z biegiem czasu dochodzę do wniosku że może jednak lepiej wypadnie 8.1.. Jeśli 10 i usuwanie zbednych "bajerów" to od razu musisz WU off i zapomnieć że coś takiego jest w systemie jak WU Za to już w 8.1 WU krzywdy użytkownikowi nie robi m4s lubi to
DanieI Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Widziałem cały ten syf z aktualizacjami i aż się boje, aczkolwiek wydaje mi się że do 6/7 gen to W10 to chyba najlepsza opcja, chociaż W8.1 pasuje mi chyba bardziej
VACek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Do 6 gen śmiało można 8.1, 7 i 8 gen no to zaczynają sie kombinacje ale nic nie stoi na przeszkodzie
m4s Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Win 8.1 czysty albo od @Mr.TPlus mua skrypty - przykuj łańcuchem bo odleci...RNE-L21 Tapatalka
pawel5428 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Daj na spokojnie zwykłą win 8.1 home.Win 10 po nowszy sprzęt.
VACek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 2 minuty temu, pawel5428 napisał: Daj na spokojnie zwykłą win 8.1 home Czemu ograniczone home ? Jak już lepiej Pro
pawel5428 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 A po co pro? Jak home mu wystarczy? Chyba że będzie korzystał z funkcji jakie posiada pro. Nie wiem ja z doświadczenia zauważyłem że wersje home śmigają lepiej i mają mniej śmniecia. Przykład windows 7/win 10.
VACek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 2 minuty temu, pawel5428 napisał: A po co pro? Jak home mu wystarczy? A czy on jest szarym kowalskim ?? Ja używam 8.1 Pro i se chwale
pawel5428 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 No a używasz wszystko? Bo bez sensu jak zwykły home wystarczy .No chyba że chorujesz na prestiż i typu patrzcie ja mam se pro ego Ja jestem minimalistą i lubię jak jest czysto i nienawalone.Mam tylko to co potrzebne.Zobaczymy co wybierze użytkownik Jak lubi mieć wszystko niechaj bierze.Jak lubi czystość i tylko cxo potrzebne niech bierze.
VACek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Teraz, pawel5428 napisał: No a używasz wszystko? Bo bez sensu jak zwykły home wystarczy .No chyba że chorujesz na prestiż i typu patrzcie ja mam se pro ego Ja jestem minimalistą i lubię jak jest czysto i nienawalone.Mam tylko to co potrzebne.Zobaczymy co wybierze użytkownik Jak lubi mieć wszystko niechaj bierze.Jak lubi czystość i tylko cxo potrzebne niech bierze. Nie wiem co ćpasz ale przestań, mam wersje pro i na start około 30 procesów
pawel5428 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Linka łap niech on zobaczy czy mu to potrzebne: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak nie potrzebuje podłączyć go do domeny Windows (serwer w firmie), oraz nie potrzebuje Hyper-V (wirtualizacja), to ‘mały’ Windows będzie dla niego idealny.
DanieI Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Takich bajerów nie wykorzystuje, G4560 to już 7 gen więc wrzuce mu W10 Home tak jak piszecie i sam wykastruje ze zbędnego balastu + WU i mam nadzieje że będzie śmigać. Z wirtualizacji póki co nie korzystam, a nawet jeśli to wystarczy mi zwykły VirtualBox, za to w przeglądarce mam często po 20-25 kart i po prostu musi to sprawnie działać. Mody są spoko, ale używam programów które nie zawsze trybią na modach
pawel5428 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Ok.To windows 10 home x64. Słuszny wybór.Sterowniki ogarniesz programem snappy driver wpiszesz w google i ci wyskoczy.
VACek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 1 minutę temu, DanieI napisał: Mody są spoko, ale używam programów które nie zawsze trybią na modach Chcesz dobry sposób na testy systemów na tym PC bez robienia co chwile formatu i reinstalacji ?? Obadaj to, wydajność niemal identyczna jak normalnie zainstalowany system 1 minutę temu, pawel5428 napisał: Sterowniki ogarniesz programem snappy driver wpiszesz w google i ci wyskoczy. Platforma nowa to i stery od producenta znajdzie
pawel5428 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 No tak,zapomniałem.win 10 tu nie ma problemów ze sterami .
DanieI Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 3 minuty temu, M4T napisał: Chcesz dobry sposób na testy systemów na tym PC bez robienia co chwile formatu i reinstalacji ?? Obadaj to, wydajność niemal identyczna jak normalnie zainstalowany system Platforma nowa to i stery od producenta znajdzie A myślisz że osoba która wiąże swoją przyszłość z informatyką o tym nie wie?
VACek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Wiesz po słowach 8 minut temu, DanieI napisał: Takich bajerów nie wykorzystuje Miałem wątpliwości. Każdy domorosły jak i wykwalifikowany informatyk lubi mieć system pod kontrolą i "grzebanie pod maską"
pawel5428 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Ja grzebie ale tak żeby był szybszy i lżejszy.Poza tym on nie bawi się w informatyka tylko chce żwawy komputer.
VACek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 3 minuty temu, pawel5428 napisał: Poza tym on nie bawi się w informatyka tylko chce żwawy komputer. Polecam naukę czytania ze zrozumieniem 16 minut temu, DanieI napisał: A myślisz że osoba która wiąże swoją przyszłość z informatyką o tym nie wie?
VACek Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 25 minut temu, pawel5428 napisał: W nagrodę chcesz bana czy ostrzeżenie cie ogarnie ? pawel5428 lubi to
pawel5428 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Spokojnie wodzu. Nie chcę bana ani ostrzeżenia. Chcę być dobry.
VACek Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 2 minuty temu, pawel5428 napisał: Spokojnie wodzu. Nie chcę bana ani ostrzeżenia. Chcę być dobry. Słabo Ci to wychodzi. Tak sobie wczoraj cie obserwowałem i wolisz przydomek "górnik" za wykopywanie starych tematów, a może "kucharz" za odgrzewanie starych kotletów ? m4s lubi to
pawel5428 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 No to co.Brałem tematy z góry nie z dołu to nie takie stare.Już nie kłóć sie ze mną o rację .Bo po co? Wiesz że masz pałkę władzy to możesz robić co chcesz,banować ostrzegać... A ja co? Nic. Mogę się tylko przychylić do tego.Nie bądź jak kwaśne dziecko. Ja pomagam i mi pomagają. A wczoraj była trochę taka akcja bo znajomy wpierniczył mi się do pokoju i siedział tak i siedział od 19.00.Ja zły bo chcę z dziewczyną porozmawiać i nie mogę i pograć sobie chcę i nie mogę a on ci tak siedzi. I tak... Gada,włunc mi shazzeee ,włonc mi rocka łódź '82,i ci każe jakieś tabele piłki nożnej włączać.Wkurzyłem się i weszłem na wp.pl. A on paluchem pokazuje co ja mam włączyć! To wyszłem z tego.Patrze? A on już jedno piwo wypił,tu otwiera drugie CYK! Już pizze zamawia a tu po 20.00.Byłem tak zły że szok! To weszłem tutaj i wyłaczyłem te jego Szazze. A on żre to pizze i siedzi i jęczy żeby włączyć a ja twardo że nie bo muszę pomagać bo do mnie piszą nie? I tak te wczorajsze pisanie się zaczęło.A on skubany jeszcze na umór siedział aż do 22.00! Ale pozerł te pizze wychlał piwo,zobaczył że z siedzenia i zabawy nici to gada,dooobra.Idę spać.No i wyszedł i poszedł taki jakiś zawiedziony.A ja chwyt! Telefon->dziewczyna->uraura barabara...i mogłem w końcu pograć. Myślał że będę go zabawiał i włączał mu co mu się chce.Nie ma! I dlatego może tak wczoraj wyszło. W sumie to dobrze się stało.Bo dawno tu nie byłem.Teraz podskoczę mychą tutaj częsciej. Już nie gniewaj sie za te emotki. Daj spokój.To tylko takie przekomarzanki były.Bo to nie kłótnia no nie?
VACek Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 1 minutę temu, pawel5428 napisał: Brałem tematy z góry nie z dołu to nie takie stare.Już nie kłóć sie ze mną o rację .Bo po co? Wiesz że masz pałkę władzy to możesz robić co chcesz,banować ostrzegać... Patrz na daty tematów 1 minutę temu, pawel5428 napisał: Nie bądź jak kwaśne dziecko. Zważaj 3 minuty temu, pawel5428 napisał: Wiesz że masz pałkę władzy to możesz robić co chcesz,banować ostrzegać... Po to jest moderator by ostrzegać. pawel5428 lubi to
Gość Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Ludzie windows 7/8.1 dziala nawet na 8gen.. Nie ma co sie bawic nawet w patcha aby WU dzialalo bo nowe poprawki tylko psuja 7 i 8.1 spokojnie zainstauje 7 wiktorynka bo ma caly zestaw sterow pod am4 jak i nowe intele. W 10 sie nawet nie baw tylko sypie sie po aktualizacji i u nie ktorych wu off nie pomaga zero stabilnosci. Z nowa 10 1803 juz sie wiazą problemy z google chrome jak i sterownikami nvidi gdzie frezzuje system poprostu posluchaj sie innych i uzyj 7/8.1 postaw pożadny system j potem nie bedziesz musial zakladac tematu "windows 10 nie dziala" a jednyna rada to 7/8.1 wiec nie ma sensu kąbininować. Do usb użyj jak korzystasz z rufusa starej wersji 1.4.5 bo z nowa wystepuja problemy potem z wykreciem dysków.
pawel5428 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Dziękuję bardzo.Wyciągnę z tego odpowiednie wnioski.Zapamiętam te trzy zasady.Pozdrawiam! Windows 10 na hdd to średnio działa.Jeśli masz ssd to spokojnie możesz wypróbować dziesiątkę. Ja mam : -core2duo e8400 3Ghz, -3GB RAm, i mam windows 7 home x32 i działa bardzo sprawnie.Jestem bardzo zadowolony.Jak masz więcej ramu to zapewne wiesz że lepszy x64. Co by nie mówić windows 7 będzie znacznie szybszy od windows 10. Jednak jeśli zależy ci na dłuższym wsparciu to albo windows 8.1 pro albo windows 10.
Gość Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Każde patchy do windowsa moga go tylko uniestabilnić używaj bez wu 7/8.1 bo i tak nowe poprawki to badziew tylko u mnie potrafi zeżreć 90℅ uzycia na przegladarce. A dziadek core 2 quad sie smieje na poprawkach z grudnia majac tylko max 30℅ uzycia na yt.. @pawel5428 nie musi wcale 8.1 jak nawet nie oplaca mu sie aktualizować.. 7 i vista to te same systemy tylko roznia sie wygladem one bedą zyć tyle ile 8.1 bo to ten sam kernel.
LAGUNA Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 A ja bym zaproponował sprawdzić u siebie.
Rekomendowane odpowiedzi