faded24 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 W dniu 12.12.2019 o 16:14, konuss napisał: Aktualizacja w pierwszy poście . Link google dostepny mega się wgrywa. Wprowadziłem wiele zmian jest chodzi o post-setup czyli instalacje tweaków i oprogramowania. Ogólnie chciałbym wiedzieć ile osób bedzie problemy z instalacją. Lub czy takowe będą wystepowały. Czemu takie zmiany. A to temu iż firma Microsoft nie zmierza z tego co widać ułatwić nam zadania jeśli chodzi o aktualizację i powracające komponenty. Dlatego też zaczałem opracowywać włąsnyt sposób aktualizacji systemu. Już od nastepnej aktualizacji jeśli zdarze ze wszystkim i nic nie wydarzy. Paczki aktualizacji nie beda wymagały reainstalakcji systemu od nowa. Bedę jedynie wydawał aktualizację do bazy którę będa zajmować o wiele mnie nic cały system. Tele ze zmian . Dodatkowo w prawokliku pojawiło się trochę nowych opcji które jeszcze nie do konca są skończone czas na to nie pozwolił ale postaram sie wypuscic na dniach małe tweaki które to naprawią. Wybaczcie za błedy piszę na szybko... Konuss- konkurencją microsoft :))) nail57 lubi to Cytuj
nemo271 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 2 godziny temu, as1as napisał: Wcześniejsze wersje miały wyłączoną opcję PRZYWRACANIE SYSTEMU, podejrzewam że w tej też jest wyłączona Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Można to jakoś włączyć? Cytuj
as1as Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Można to jakoś włączyć?post #1446 Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Cytuj
nemo271 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 post #1446 - Jak ma to znaleźć? Cytuj
as1as Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 post #1446 - Jak ma to znaleźć?Eh cytuję:Nie - usunięta cortana - czytajcie wreszcie temat a nie tylko ostatnie posty. Wiele razy było o tym pisane i ciągle te same głupie pytanie.Już się nie chce odpisywać - możesz zainstalować np. StartISBack++ i będzie w menu start.Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Cytuj
slawek1219 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 W dniu 29.12.2019 o 17:07, as1as napisał: Eh cytuję: Nie - usunięta cortana - czytajcie wreszcie temat a nie tylko ostatnie posty. Wiele razy było o tym pisane i ciągle te same głupie pytanie. Już się nie chce odpisywać - możesz zainstalować np. StartISBack++ i będzie w menu start. Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Nie ma takiej funkcji w tym programie.Jeżeli został usunięty plik rstrui.exe nic to nie zmieni. Cytuj
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Mam zainstalowany start 10 jako menu start i wyszukiwanie w tym menu działa. Cytuj
slawek1219 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 23 godziny temu, zbigniew59 napisał: Mam zainstalowany start 10 jako menu start i wyszukiwanie w tym menu działa. To włącz z niej przywracanie systemu. 23 godziny temu, zbigniew59 napisał: Mam zainstalowany start 10 jako menu start i wyszukiwanie w tym menu działa. Teraz, slawek1219 napisał: To włącz z niej przywracanie systemu. Bo o to chodzi przedmówcom. Cytuj
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Cytat - Nie - usunięta cortana - czytajcie wreszcie temat a nie tylko ostatnie posty. Wiele razy było o tym pisane i ciągle te same głupie pytanie. Już się nie chce odpisywać - możesz zainstalować np. StartISBack++ i będzie w menu start. - to odpowiedż na pytanie Serimera 27.12. 2019. - o wyszukiwanie na pasku - zaraz po jego poście. A to - Mam zainstalowany start 10 jako menu start i wyszukiwanie w tym menu działa. - też tego dotyczy. Nie odpowiadam za to kto i dlaczego błędnie cytuje moje posty. Cytuj
slawek1219 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Kolego.Temat został rozpoczęty po pytaniu kolegi nemo271 i tego się dotyczy. Cytuj
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Temat to akurat rozpoczął konuss i nazywa się - Windows 10 Home & Pro RS6 v.1909 build 18363.535 {x64} by KoNuSS v01.01.20 (esd) [PL][2019] Zresztą po co te dyskusje które nic nie wnoszą do tego tematu. A na takie pytania jak o punkty przywracania to akurat powinien odpowiedzieć autor - tylko on wie co zrobił w tym modzie. Inni mogą tylko zgadywać. Cytuj
as1as Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Modowcy i przywracanie systemu przecież to niekompatybilne.Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Cytuj
slawek1219 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Kolego zbigniew59, nie musisz tak krzyczeć literami.Kolega nemo271 się grzecznie pyta to wystarczy mu odpowiedzieć że nie i po temacie.Widzę że jesteś bardziej zaawansowanym forumowiczem więc powinieneś mu to jakoś łopatologicznie wytłumaczyć. Cytuj
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Tak się dziwnie skaluje - wkleiłem tytuł i dalej już szła taka duża czcionka . Cytuj
konuss Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 5 godzin temu, as1as napisał: Modowcy i przywracanie systemu przecież to niekompatybilne. Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Mądre słowa polać mu za to :-) W dniu 29.12.2019 o 13:23, nemo271 napisał: Witam. Po zainstalowaniu wersji 1909 build 18363.535 z dni 25.12.19 brak w systemie narzędzi do przywracania systemu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a powinno być: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak przywracanie systemu usunięte. Wyjaśniam czemu. Według mnie ogólnie zbędna totalnie funkcja. Jeśli chodzi używanie systemów modyfikowanych. W dniu 29.12.2019 o 15:07, faded24 napisał: Konuss- konkurencją microsoft :))) Nie realne a dwa ogólnie są problemy coraz większe. Przy modyfikacjach. Microsoft na upartego staje aby było coraz gorzej. Nie wstydzą się że są lepsi i potrafią lepiej zoptymalizować ich system. Nie mówię oczywiście o sobie. Ale są tacy! Zmiany pakietów - paczek komponentów i nie tylko. Doszło do zmian nazw usług przy aktualizacjach. Więc z nimi wszystko możliwe W dniu 29.12.2019 o 16:09, nemo271 napisał: Można to jakoś włączyć? Nie ponieważ usunięte są paczki ustawienia rejestru oraz komponenty. 22 godziny temu, slawek1219 napisał: To włącz z niej przywracanie systemu. Hmmm nie ruzumiem z programu startisback można włączyć przywracanie systemu bo się teraz pogubiłem? Cytuj
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Juz to wyjaśniłem - chodziło mi o wyszukiwanie na pasku zadań - a nie przywracanie systemu. Cytuj
adi997 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Czy jest możliwosc włączenia usługi BFE (Podstawowy aparat filtrowania) do poprawnego dzialania zapory sieciowej? Mam problem jak na screenach. Nie działa mi w ogóle zapora w Bitdefenderze. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kamiloxf Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 @konuss Opisz trochę więcej jak ma działać opcja aktualizacji systemu bo pisałeś że planujesz jakieś zmiany Cytuj
Shiryu Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Na dwóch różnych maszynach mam problem z rozpoznaniem dwóch urządzeń USB. Mod najnowszy, z 25.12. 1. Obudowa na dysk twardy 2.5" - tania chińszczyzna, ale na niezmodyfikowanym Win 10 działa bez problemu. Na modzie jest rozpoznane jako Innostor Ext. HDD USB, ale nie widać go w Zarządzaniu dyskami i oczywiście nie uruchamia się automatycznie. 2. Obudowa na laptopowy DVD - sytuacja w sumie jak wyżej, tzn. niezmodowany Win widzi ją normalnie i działa, na modzie Manager urządzeń wyświetla komunikat, że "Żądanie deskryptora nie powiodło się". Niezmodowany Windows obsługuje je sterownikiem usbstor.inf, jeśli dobrze rozumiem. Zasadnicze pytanie brzmi: jak to naprawić bez reinstalki? Więcej danych chętnie podam, tylko powiedzcie, co trzeba. Cytuj
faded24 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2020 11 godzin temu, konuss napisał: Tak przywracanie systemu usunięte. Wyjaśniam czemu. Według mnie ogólnie zbędna totalnie funkcja. Jeśli chodzi używanie systemów modyfikowanych. W oryginalnych systemach też ta opcja przywracania systemu rzadko kiedy działa. Te punkty przywracania to jest gó.... wno nic nie warte bo nawet w oryginalnym windowsie podczas próby przywrucienia wyskakuje jakiś błąd który uniemożliwia powrót systemu do stanu początkowego. Cytuj
master2007 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2020 10 godzin temu, faded24 napisał: W oryginalnych systemach też ta opcja przywracania systemu rzadko kiedy działa. Te punkty przywracania to jest gó.... wno nic nie warte bo nawet w oryginalnym windowsie podczas próby przywrucienia wyskakuje jakiś błąd który uniemożliwia powrót systemu do stanu początkowego. Chyba w 10-tce tak jest bo w 7-demce nie raz ratowało mi du**ę i różne dane przywracanie systemu. Cytuj
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 I nikt nie zauważył że jest nowy build z 01.01.2020 ? - w downloadzie i changelog ? Warto sprawdzać pierwszy post w temacie. Konuss - nic nie napisałeś ? Cytuj
as1as Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 I nikt nie zauważył że jest nowy build z 01.01.2020 ? - w downloadzie i changelog ? Warto sprawdzać pierwszy post w temacie. Konuss - nic nie napisałeś ? Jest notka brzmi: poprawki błędów i wiele.....wczoraj czytałem a 2 stycznia instalowałem koledze starszą wersję, nie zauważyłem nowego wydania [emoji2][emoji2]Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor pisze - poprawki błędów i wiele... nie ma konkretów - trzeba samemu testować. Każdemu wyjdzie co działa a co nie. Jest ogólny changelog. nie można wymagać by autor tracił wiele czasu na szczegółowe changelogi - lepiej niech ten czas poświęci na udoskonalanie swojego moda. A wszystkich i tak nie zadowoli - widać to po postach typu - mogło by byc to, mogłoby by to działac. Drobne zmiany może wprowadzi - ale ogólnie ma swoją koncepcję i ją robi - komu nie pasuje może wybrać coś innego. A jeśli chodzi o brak informacji - może chodzi o to kto naprawę interesuje się tym tematem - nie tylko tytuł i ostatnie posty. A nowi i tak pobiorą to co jest akurat w downloadzie. Cytuj
szymibtw Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Ja zawsze patrzę na nazwę tematu a nie czy Konuss napisał że nowa wersja i już 2 miałem wersję Z 1 stycznia i śmiga póki co wszystko! Cytuj
konuss Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Pytanie ogólnie do wszystkich. Jak często korzystacie z Windows Recovery? Godzinę temu, zbigniew59 napisał: Autor pisze - poprawki błędów i wiele... nie ma konkretów - trzeba samemu testować. Każdemu wyjdzie co działa a co nie. Jest ogólny changelog. nie można wymagać by autor tracił wiele czasu na szczegółowe changelogi - lepiej niech ten czas poświęci na udoskonalanie swojego moda. A wszystkich i tak nie zadowoli - widać to po postach typu - mogło by byc to, mogłoby by to działac. Drobne zmiany może wprowadzi - ale ogólnie ma swoją koncepcję i ją robi - komu nie pasuje może wybrać coś innego. A jeśli chodzi o brak informacji - może chodzi o to kto naprawę interesuje się tym tematem - nie tylko tytuł i ostatnie posty. A nowi i tak pobiorą to co jest akurat w downloadzie. I niestety nie zawsze się pamięta wszystkich zmian robiąc obraz np kilka dni montażu. I zapamiętaj że tu poprawiles błąd językowy tam naprawiles to... Cytuj
szymibtw Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 @konuss a co to jest?? ja nigdy Cytuj
konuss Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 38 minut temu, szymibtw napisał: @konuss a co to jest?? ja nigdy Tak samo reaguje właśnie a różnica z lub bez to 500 MB Cytuj
as1as Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Ja nigdy jak coś nie gra stawiam system od nowa, ważne pliki mam na dysku Google darmowe 15GB i Mega 50GB. Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Cytuj
kris2013 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2020 Witam! Czy to nowe wydanie trzeba instalować, czy można zaktualizować na poprzednią wersję z grudnia ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi