LordVladek Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 Witam ;) Chciałbym się dowiedzieć co mógłbym wymienić w swoim dość leciwym już komputerze, aby choć trochę działał szybciej. Póki co nie interesuje mnie wymiana całego komputera, tylko i wyłącznie upgrade sprzętowy. Obecnie posiadam: Intel Core 2 Quad Q6600 6GB Ram DDR2 Płyta główna MSI MS-7358 NVidia GeForce GTS 450 Zasilacz 450W Myślałem nad dorzuceniem 2GB ramu i wymianie grafiki na jakiegoś GTX660, ma to jakikolwiek sens? Cytuj
Gość Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2018 Jeśli chodzi o grafikę to myślę, że q6600 będzie bottleneckował tego GTX'a 660. Ja bym postawił na jakiś dysk SSD. (przykład: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ). Możesz również sprawdzić, czy twoja płyta pozwala na overclocking. Jakie masz chłodzenie? Te procki dobrze się kręcą ale potrzebują wydajnego chłodzenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi