Skocz do zawartości

Windows 8.1 PRO po instalacji wentylatory głośno chodzą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Pobrałem Windows 8.1 PRO w wersji x64 WinClub , wszystko ładnie i sprawnie się zainstalowało lecz zauważyłem iż wentylator CPU chodzi bardzo głośno a temperatura procesora była bardzo wysoka.Ogółem odniosłem wrażenie że nie tylko o wentylator procesora się rozchodzi ale również o kartę graficzną .Bios zaktualizowany do najnowszej wersji 3602 , sterowniki do karty graficznej najnowsze , inne sterowniki do różnych funkcji komputera również poprawnie zainstalowane - pobrane ze strony producenta. Proszę was o pomoc .

Mój komp :

Intel i5 2500K

Asus P8P67 PRO

8GB RAM DDR3

GTX 770 2GB

Be Quiet Straight Power E9 CM 580W

Samsung SSD 830 64GB + 500GB HDD

System operacyjny Windows 8.1 PRO x64 ( aktualnie jest z nim problem ze względu na hałasujące wentylatory w komputerze )

Opublikowano

Pasta jest jeszcze świeża . Chłodzenie jest bardzo dobre . Na Windows 7 x64 wszystko działa bez problemu - dopiero po instalacji na Win 8.1 PRO x64 wentylatory szaleją . To nie jest kwestia chłodzenia i pasty.

Opublikowano

@evan - przejrzyj plany zasilania i sprawdź napięcia w biosie oraz programach diagnostycznych - tu również sprawdź taktowania procesora oraz magistrali. Chłodzenie w zupełności wystarczy do tego procesora również do OC(może z wyjątkiem extremalnego) - natomiast jedno mnie tu zdziwiło, dlaczego użyłeś jakiejś bliżej nieokreślonej pasty, a nie dołączanej do chłodzenia Noctua, która to pasta jest jedną z najlepszych na świecie.