Skocz do zawartości

Problem z aktywacją, oryginalny windows, brak klucza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam używanego miesięcznego laptopa lenovo g500s który miał zainstalowany system windows 8 albo 8.1, nie wiem. Poprzedni właściciel zainstalował win7 i usunął partycję recorvery. Chcę powrócić do oryginalnego systemu, ściągnąłem czysty obraz win 8.1 with update x64, zainstalowałem za pomocą klucza generic i pojawił się problem z aktywacją.

Próbowałem wyciągnąć klucz z biosu różnymi programami, bezskutecznie.

W programie RW Everything, w zakładce ACPI Tables nie mam zakładki MSDM - w której powinien być zapisany klucz

Jak wyciągnąć klucz z biosu?

Opublikowano

Jeśli RW Everything nie da rady odczytać to pozostaje Ci ściągać inne wersje 8 i 8.1 i próbować instalować. Jak trafisz z dobrą wersją (czyli tą która była oryginalnie na laptopie) to instalator sam zczyta klucz z bios i nic nie musisz ręcznie wklepywać. A jeśli już to zrobi to wtedy dowolnym programem wyciągasz klucz z rejestru windows.

Opublikowano

jesli program który ma opcje tylko ingerencji nie "WIDZI" a nie nie ejst do tego przeznaczony a zupełnie do czegos innego to znaczy ze tam bios jest starszej generacji...  i instalowanie 10x wersji różnych raczje niewiele mu pomoże, ale moze spróbować.. najwyżej straci czas ^^

PS: przewaznie jest core OEM wiec masz pole manewru zageszczone ^^

Opublikowano

Zobacz z tej strony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ( To oficjalna strona Microsoftu)
pobierz: Instalowanie systemu Windows 8 - przy instalacji nie powinien pytać o klucz.
Zainstaluj, a potem Spisz klucz.