Skocz do zawartości

Problem z internetem po instalacji Windows 8.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

wczoraj zainstalowałem aktualizację Widnows 8.1 i od tego momentu mam problem z internetem. Przy uruchamianiu stron w firefoxie (napierw w starszej wersji, a teraz w najnowszej) nie ładują mi się strony, natychmiast wyskakuje komunikat "Nie odnaleziono serwera", dopiero po kilku odświeżeniach strona się otwiera, niestety często nie w całości. Próbowałem również pracować na innych przeglądarkach ale jest ten sam problem.

Niektóre programy potrzebujące dostępu do internetu również się nie uruchamiają wyrzucając błędy typu: nie masz połączenia z internetem, sprawdź kabel itp.

Internet jest doprowadzony poprzez kabel ethernet (neostrada).i nigdy do tej pory nie miałem z tym problemów.

W czym może tkwić problem? Nie potrzebuje aktualizacji do Windowsa 8.1 więc jeśli to tylko w tym jest problem to jestem w stanie go odinastalować i powrócić do poprzedniej wersji.

Opublikowano

w8.1 działa tylko gdy instalujesz przez format ale tez musi być wsparcie bez tego w8.1 nie działa zawsze prawidlowo

Dzięki za odpowiedź, ale czy mógłbys to napisac trochę prostrzym językiem? :) Jak się instaluje przez format i o jakie wsparcie chodzi? Co powinienem zrobić by wszystko dobrze działało?

Opublikowano

Asus R700V, Windows był zainstalowany od razu jak kupiłem laptopa. Czy przy ponownej instalacji systemu na partycji systemowej potrzebny będzie format?