Skocz do zawartości

Problem z tabletem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym poprosić was o poradę w takiej oto sprawie. Otóż w moim starym tablcie

Samsung Galaxy Tab 3 z Androidem 4.4.2 KitKat na pokładzie już od ponad półtora tygodnia

nie mogę ani zainstalować żadnych nowych aplikacji, ani zaktualizować tych już

zainstalowanych ze sklepu google play. To znaczy sprawa wygląda tak: aplikacja pobiera się

bezproblemowo, dochodzi do 100% i w tym momencie następuje 2-3 minutowa przerwa w

czasie której nic się nie dzieje, następnie po tym okresie wyskakuje informacja iż trwa

instalacja ( nowych ) lub aktualizacja ( starych ) aplikacji i trwać tak sobie może w

nieskończoność a aplikacja się i tak nie zainstaluje ani nie zaktualizuje. Zauważyłem również,

iż nie mogę zainstalować żadnych aplikacji w postaci plików .apk pobranych z internetu.

Tu sprawa ma sie podobnie, klikam instaluj i znów mogę sobie czekać w nieskończoność a i

tak nic się nie zainstaluje. Uprzedzając wasz pytanie, tak mam w ustawieniach zaznaczoną

opcję zewalającą na instalację z innych źródeł. Wypróbowałem wszystkiego sposoby

znalezione w sieci, począwszy od wyczyszczenia cache sklepu play poprzez zmianę daty,

zwolnienie pamięci a skończywszy na odinstalowaniu aktualizacji sklepu google play. Niestety

nic to nie dało. Nie przejmowałem się tym bo i tak nosiłem się z zamiarem przywrócenia na

nim ustawień fabrycznych. Tak też zrobiłem, wszystko przebiegło sprawnie i szybko. Aplikację

pobrały i zainstalowały się bezproblemowo, więc zadowolony wyłączyłem tablet. Wieczorem

sobie go odpaliłem bo chciałem coś sprawdzić w necie a, że na początku sprawdzam zawsze

sklep play, to i teraz tak zrobiłem i co ? Znów ta sama sytuacja co przed przywracaniem. Co

dziwne programy już zainstalowane w tablecie, nie mają żadnych problemów z aktualizacją

swoich komponentów - to znaczy nie mam tu na myśli ich aktualizacji w sklepie google play a

sytuację w której to program sam sobie pobiera składniki, które są mu potrzebne do działania.

Np: Tłumacz google nie ma żadnych problemów z pobraniem i instalacją dodatkowych

pakietów językowy to samo z grami, pobierają się i instalują dodatkowe mapy i narzędzia,

niema też problemu z graniem online. Jak myślicie, o co tu chodzi ? Będę wdzięczny za każdą

pomoc lub sugestie.