Marcel1 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 Witam, chciałbym poprosić was o poradę w takiej oto sprawie. Otóż w moim starym tablcie Samsung Galaxy Tab 3 z Androidem 4.4.2 KitKat na pokładzie już od ponad półtora tygodnia nie mogę ani zainstalować żadnych nowych aplikacji, ani zaktualizować tych już zainstalowanych ze sklepu google play. To znaczy sprawa wygląda tak: aplikacja pobiera się bezproblemowo, dochodzi do 100% i w tym momencie następuje 2-3 minutowa przerwa w czasie której nic się nie dzieje, następnie po tym okresie wyskakuje informacja iż trwa instalacja ( nowych ) lub aktualizacja ( starych ) aplikacji i trwać tak sobie może w nieskończoność a aplikacja się i tak nie zainstaluje ani nie zaktualizuje. Zauważyłem również, iż nie mogę zainstalować żadnych aplikacji w postaci plików .apk pobranych z internetu. Tu sprawa ma sie podobnie, klikam instaluj i znów mogę sobie czekać w nieskończoność a i tak nic się nie zainstaluje. Uprzedzając wasz pytanie, tak mam w ustawieniach zaznaczoną opcję zewalającą na instalację z innych źródeł. Wypróbowałem wszystkiego sposoby znalezione w sieci, począwszy od wyczyszczenia cache sklepu play poprzez zmianę daty, zwolnienie pamięci a skończywszy na odinstalowaniu aktualizacji sklepu google play. Niestety nic to nie dało. Nie przejmowałem się tym bo i tak nosiłem się z zamiarem przywrócenia na nim ustawień fabrycznych. Tak też zrobiłem, wszystko przebiegło sprawnie i szybko. Aplikację pobrały i zainstalowały się bezproblemowo, więc zadowolony wyłączyłem tablet. Wieczorem sobie go odpaliłem bo chciałem coś sprawdzić w necie a, że na początku sprawdzam zawsze sklep play, to i teraz tak zrobiłem i co ? Znów ta sama sytuacja co przed przywracaniem. Co dziwne programy już zainstalowane w tablecie, nie mają żadnych problemów z aktualizacją swoich komponentów - to znaczy nie mam tu na myśli ich aktualizacji w sklepie google play a sytuację w której to program sam sobie pobiera składniki, które są mu potrzebne do działania. Np: Tłumacz google nie ma żadnych problemów z pobraniem i instalacją dodatkowych pakietów językowy to samo z grami, pobierają się i instalują dodatkowe mapy i narzędzia, niema też problemu z graniem online. Jak myślicie, o co tu chodzi ? Będę wdzięczny za każdą pomoc lub sugestie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi