abes Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Dysk Goodram Iridium Pro 240GB sprawdzany SSD-Z 16.09.09. Chodzi mi o Average Block Erase Count. Dzisiaj wartość ta skoczyła z 1 do 65 538. Dysk jest systemowy, zoptymalizowany pod każdym możliwym kątem, zapełniony 123GB danych na tę chwilę. Sprawdziłem Hd Tune 5.70 Pro i ten podaje identyczną wartość. Przyjmując, że został całkowicie do tej pory zapisany 240GB przy użytkowej pojemności 223GB powinna chyba wynosić 2 (fabrycznie nowy wynosił 1). Nie wiem o co chodzi i prosiłbym o pomoc. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Nie zawracaj sobie głowy tym. Wszystkie pozostałe odczyty są prawidłowe. GoodRam ma pewne problemy z odczytami, tak jak temp 30 stopni - stałe i niezmienne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi