Skocz do zawartości

Problem z aktualizacją numer 2919355

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z zainstalowaniem aktualizacji numer 2919355

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

System Windows 8.1 Pro

W załączniku plik CBS.log

Pomocy

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Wypróbowałem 2 metody które znalazłem na stronach microsoftu i nie pomogła. Ostatnia była o naprawieniu systemu - więc postawiłem od nowa system i ściąga się właśnie ta nieszczęsna aktualizacja - zobaczymy czy się powiedzie...

Opublikowano

A co ja napisałem?

" więc postawiłem od nowa system"

Ehhh

Jak postawiles system  Win 8.1 up 1 to on juz ma w sobie ta poprawke 

a ze sciaga cos z WU pod tą nazwa tzn tylko tyle ze sciaga pojedyncze poprawki ktore wyszly po wydaniu up1 i wchodza nadal w sklad tej poprawki ktora jest zbiorczą.

Opublikowano

Dzisiaj rano postawiłem na czysto waszego Windows 8.1 Update 1 i w Windows Update faktycznie pojawia się do ściągnięcia poprawka KB2919355. Plik ma 129MB, instaluje się w kilka minut bez żadnego błędu. Teraz widać w/w poprawkę na liście zainstalowanych aktualizacji.

Może wyjdzie jeszcze jakiś nowsze ISO aniżeli to które jest teraz na forum?

Opublikowano

łatwiej było postawić system od nowa

Sposób w/w to właśnie instalowanie systemu od nowa ale z zachowaniem ustawień i danych użytkownika  ;) I ja wiem czy łatwiej?, różnice są bardzo małe, czysta instalacja odbywa się po przez BIOS "bootowalnie", natomiast ta druga bez utraty ustawień w oknie dialogowym z poziomu W8 :-)

Pozdrawiam P.M.