Gość Polacco Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Szukam sposobów na bootloadera w Lumii 625 (obecnie WP 8.0) a potem update do 8.1 Problem? Wkuffiający Windows Phone 8.0 który uniemozliwia instalacji apek bez udziału sklepu online prosto z karty... Gdybym mógł to osobiście ukatrupił bym połowę Microsoftu za ten "żart" jakim są mobilne systemy MS w porównaniu z Andkiem. Cytuj
0 razor1995 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Przecież 625 ma oficjalny upgrade i oficjalne pliki ffu z 8.1 do pobrania z sieci. Cytuj
0 Nieobecny Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Ale na Win 8.1 masz tak samo - bez połączenia ze Sklepem nie zainstalujesz apki nawet jak masz ją na karcie pamięci. Cytuj
0 Gość Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Coś cieniutko prowadziłeś te życie informatyczne jak takiego bzdetu nie możesz zrobić tu masz punkt nr 1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a resztę sobie doczytaj i zaktualizuj do WIN 10 . Cytuj
0 Gość Polacco Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 Proponujesz mi uwalony soft od idioty DjTonki? Chłopaku, dziekuję za szczere chęci pomocy no ale... windowsmania to ... xxxx yyyy zzzz że tak powiem chcąc nie rzucać mięchem. Tam jest człowiek nawiedzony. Gość składa softy na zasadzie KOPIUJ od kogoś WKLEJ do siebie. Poczytaj kolego jak się kończą przygody z Windowsmania. Najpierw jest zachęta do flashowania a po zabiegu wpisy typu: - widocznie ten system nie jest dla Ciebie - no to masz pecha jeśli Ci nie działa itp. itd. Wpisów tego typu dokonuje sam administrator. Byłem na Windowsmania krótko dwa lata temu. Tonka uznał mnie za konkurencję. Gość nie chciał podzielić się żródełkami - taki z niego programista amator a na pytania skąd ma źródła i w czym je montuje nigdy nie odpowiedział. Sądzę że soft w windowsmanii w 99% pochodzi z serwerów kończących się na ***.ru :-) Gdy udowodniono w pewnej Lumii że W8.1 działa jako P2P pośrednicząc w wymianie plików DjTonka zabanował kilku userów i treści z forum usunął tak że sladu po nich nie ma. Niestety, ale ten gość nie wie co robi a jakiekolwiek próby zwrócenia mu uwagi online na forum kończą się zamykaniem postów i banowaniem uzytkowników. Po chwili posty usuwa tak by sladu nie było. Dwa lata temu powstały tam tematy mojego autorstwa - tematy związane z chęcią przeróbki softu w Lumiach 5XX/6XX. Jedyna reakcją admina było banowanie i czyszczenie forum. On jest chory i wielu takich jak ja zdania nie nigdy nie zmieni. Ostatnia już rzecz to taka iż porady i triki zamieszczane w windosmanii nie dziłają a admin ma to w tyłku - taki z niego spec amator. Od wielu miesięcy wałkuje tematy związane ze starszymi modelami telefonów nie wiedząc o tym że większośc oprogramowania z forum nic nie robi. Co gorsza on nigdy nie podaje źródeł skąd to ma! i to ma być programista czy plastyk/żeluś? Boi sie że ktoś mu chleba odejmie tworząc dla zabawy działający soft? No i poczytaj gościa na XDA to zobaczysz jego amatorkę... Wracając do tematu. Mam tego trochę i chętnie bym się zajął tematem no ale w pojedynke mi sie nie chce. Fajnie było by znaleźć na tym forum choć by ze dwie ogarnięte osoby które mają czas, chęci, przyjemność oraz przede wszystkim fizyczne telefony a nie Eclipsa + Emulator :-) które zechcieli by poświęcić. Zebrało by się trochę softu i byśmy się pobawili. Najbardziej interesuje mnie bootloader i EFI. Śni mi sie jakikolwiek Andek na Lumii 625 :-) ale do tego potrzeba ostrych napaleńców. Na xda udało się z Andkiem na Lumii 525 więc nie kumam dlaczego na innych ma się nie udać no ale takich jak Tonka to ciul interesuje. Cytuj
0 FAFAŁ Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 Tylko po co portowac andka na lumie . Ten sprzet juz D... nie urywa A zanim udało by się odpalić w miarę działający system to już w ogóle było by późno . Już teraz można kupić fajny telefon z andkiem O lepszych parametrach . Zresztą może idea fajna ale nie warta zachodu .umeczysz się dla kilku zapaleńców A reszta kupi czy weźmie tel w abonamecie z możliwością aktualizacji do oreeeelo . Cytuj
0 Gość Polacco Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 Ja wiem że to szajs który pupy nie rwie ale to robota dla zabawy. Nie chodzi mi o handelek tylko o jazdę po "gardle" tym szajbusom z microsoftu ;-) co tak pieknie wszystko montują/blokują/programują. Łatwiej tez jest zacząć od czegoś słabego, czegoś czego nei szkoda ukatrupic jak by co. Siedzi mi tez w głowie stockowy 2.3.3 w Htc Wildfiere S. Kto by pomyślał że idzie tam postawić najnowsze wersje Androida i działac takie cuda na takim niby badziewiu. Dobrze dopracowany pod dany model ot by AOKP to istny bajer a te dodatkowe 1,5GB RAM na szybkiej msdhc nawet działa. Telefon którego nikt nie chciał nawet za 50zł może mieć sporo bajerów. Ja nie robię sprzętu na handel dlatego ciężko jest znaleźć ludzi podobnych. Chodzi mi tylko o zabawę i a wcześniej chodzio takze o naukę. Swojego czasu było w necie takie forum (nie będę reklamował) gdzie chłopaki wzięli sie hurtem za tablety NTT i Larka z Windowsem na pokładzie. Doszło do tego że na NTT zaczął działać Windows 8 a na Larku z Windowsem Android 4.2.2. Niestety corpo NTT wyczyściło neta. Oj sie działo, działo no ale gdy już za wszystko zabrali się ludzie z Larka to dym sie zrobił. Jest masa dobrych i tanich sprzętów nad którymi mozna było by posiedzieć no ale... sa tez tacy którzy tego bronią. Kolejny w kolejce to Kiano i jego zabawki z Windows. Kiano 8 3g MS ma wbudowany moduł GPS+Glonass oraz ma moduł GSM 2G (900/1800/1900). Nic z tym nie zrobisz. Pod Windows jest aktywny tylko AGPS a moduł GSM nie istnieje. Próbowali to ugryźć ale w tym przypadku Microsoft rzeźbił fochy no bo jak to? telefonowanie spod Windows + GPS w windows w sprzęcie za 349zł wtedy i to za friko? :-) Cytuj
0 Gość Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Widzę że z ciebie taki " fachowiec " jak ze mnie kosmonauta ! - kozaczysz a to ja to a tamto , ten głupi tamten sknera a widzę że ty tylko mądry jesteś w gębie a nie w głowie ! Kto to napisał " Szukam sposobów na bootloadera w Lumii 625 (obecnie WP 8.0) a potem update do 8.1 " ! " Proponujesz mi uwalony soft od idioty DjTonki? Chłopaku, dziekuję za szczere chęci pomocy no ale " a kto ci cokolwiek każe wgrywać to co nie chcesz !?. - a " Chłopaku " chłopaków to masz u szewca a jak ja byłem tym chłopakiem to ty jeszcze nie byłeś w planie pięcioletnim " dzieciaczku ". Już ci razor1995 napisał " Przecież 625 ma oficjalny upgrade i oficjalne pliki ffu z 8.1 do pobrania z sieci. " więc co myśleć o twoich wypocinach i kozaczeniu co ja za mądrala jestem !? , ja wiem co myśleć jesteś cienki bolek jak takiej prostej rzeczy nie potrafisz zrobić , więc nie rzucaj się z " motyką na księżyc " jak ty sobie poradzić nie możesz z " Wkuffiający Windows Phone 8.0 który uniemozliwia instalacji apek bez udziału sklepu online prosto z karty... " to co się chcesz zabierać za bardziej poważne sprawy - ty to sobie usiądź na swoim worku i sznurkiem się pobaw. Jak byś był taki " mocny " jaki jesteś w gębie to byś się doszukał tu co można i nie można zrobić z lumią. I nie kozakuj tu taj jak na innych forach bo i z tego z hukiem cię wypier..... . Wiktorynek dobrze ci napisał to mu epopeje odpisałeś skoda że parę łezek jeszcze nie dodałeś ! - i nawet nie próbuj ze mną polemizować ! Cytuj
Pytanie
Gość Polacco
Szukam sposobów na bootloadera w Lumii 625 (obecnie WP 8.0) a potem update do 8.1
Problem?
Wkuffiający Windows Phone 8.0 który uniemozliwia instalacji apek bez udziału sklepu online prosto z karty...
Gdybym mógł to osobiście ukatrupił bym połowę Microsoftu za ten "żart" jakim są mobilne systemy MS w porównaniu z Andkiem.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi