Rabarbarowy Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam, zakupiłem dziś prezent dla mamy i w sklepie powiedzieli, że wystarczy podładować i się uruchomi, ale gdy podłączam go do ładowarki, to telefon zero reakcji na wyświetlaczu ani się nie uruchamia. Czy może być uszkodzony czy o co chodzi ?
KaciPL Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Logo "MI" też się nie wyświetla? Kompletnie nic?
LAGUNA Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Spróbuj przytrzymać dłuższy czas przycisk wlączania - nawet ponad minutę. Telefon powinien się uruchomić
Rabarbarowy Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Nic, po podłączeniu ładowarki, ładowarka się grzeje, ale ani logo ani nic się nie wyświetla.
razor1995 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 w sklepie powiedzieli Co to za "sklep"?
Rabarbarowy Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Z powrotem do sklepu z nim Co to za "sklep"? NEONET
razor1995 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Dziwne, powinni Ci sprawdzić sprzęt przed wydaniem. Puki możesz - podejdź do sklepu, może padnięta bateria/ładowarka.
LAGUNA Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 po podłączeniu ładowarki, ładowarka się grzeje, A telefon?
Rabarbarowy Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 A telefon? Telefon nie reaguje, nawet się nie grzeje.
LAGUNA Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 No to sklep. Jak się nie mylę,to do 14 stu dni masz nawet prawo go oddać.
KaciPL Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 a kombinacja przycisków POWER + VOLUME - albo POWER + VOLUME + ?
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Oj mieszacie Panowie - TELEFON ( bez ładowania ) po przytrzymaniu włącznika przez 5 sek musi się uruchomić jak nie to do zwrotu i nie ma to a tamto. Jeżeli z jakiś przyczyn bateria by była " wydojona " to ktoś tam już grzebał ! Podłącz telefon do portu USB i też musi ruszyć jak nie to badziewie do sklepu z powrotem i żadne naprawy tylko nowy zapakowany od ręki.
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Nie wiem czy ten telefon ma diodę powiadomień czy nie ale jeśli ma i przy podłączeniu widzisz że ładuje a telefon nie chce się odpalić znaczy że ktoś skopał bootloader A jeśli jest kompletny trup to nic nie zrobisz, koledzy dobrze piszą do sklepu z NIM !
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Telefon ma diodę powiadomień i przy po podłączeniu ładowarką do gniazdka prądowego czy podłączenie do portu USB pokazuje na wyświetlaczu ikonę baterii i stopień naładowania oraz w górnym lewym rogu mruga dioda na zielono. Bootloader nie ma tu nic wspólnego telefon musi odpalić a jak by miał " skopany " bootloader to będzie się w kółko uruchamiał pokazując logo aż do użycia kombinacji klawiszy do fleszowania telefonu ale jemu ma to wisieć jak kilo kitu telefon ma działać jak nie działa to do wymiany.
Rabarbarowy Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Dzięki wszystkim za rady, pojechałem dostałem drugi w zamian, bo tamten miał uszkodzone gniazdko i rysę zrobił pracownik na tylnej stronie obudowy.
Rekomendowane odpowiedzi