maniek1310 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Witam posiadam Windows 8.1 jak i połączenie internetowe z neostrady 10 mb/s. Przez 2 lata internet chodził prawidłowo. Dopiero od jakiś 2 tygodni internet zaczął wolno chodzić. Dokładnie to nawet odczułem to podczas pobierania plików. Zawsze pobierałem z prędkością 1,3 mb/s a teraz idzie od 300 kb/s do 600 kb/s i czasami wpadnie na te 1,3 mb/s ale to tylko na sekundę i wtedy łącze jest niestabilne. Tak samo ze stronami, zawsze uruchamiały się po 1-2 sekundach a teraz czasami to muszę nawet 10 sekund czekać. Nie mam innego komputera, żeby sprawdzić czy na nim internet będzie działał prawidłowo, ale zrobiłem maszynę wirtualną z linuxem i odziwo internet działał szybciej. Dzisiaj jeszcze zrobię testy, na którym systemie będzie szybciej pobierać plik ~700 mb. Jeżeli macie jakiś pomysł jak to naprawić to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Maniek Cytuj
provectus Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 wspracie masz do w8.1 i wrzucone sterowniki DEDYKOWANE do sieciówki dla w8.1? Cytuj
maniek1310 Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Tak płyta główna to Gigabyte GA-F2A85XM-HD3 i ze strony producenta były pobierane sterowniki do LAN-u Cytuj
Mr.T Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Kiedy stawiales system moze zasmiecil sie lub cos ci wpadło i bruzdzi Cytuj
provectus Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 to coś od GB to shit nie płyta... a giguś z amd to droga przez męke... ^^ sprawdź kabel i na innym sprzecie, bo może problem stanowi operator nie sprzet Cytuj
Mr.T Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 to coś od GB to shit nie płyta. ale ze plyta shit to nie znaczy ze net zaczal z dnia na dzien wolniej dzialac znowu szukasz przyczyny gdzie jej nie ma chyba ze shitowa plyta ma styki do du.. i nie przewodzi zart Cytuj
Baran0119 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 może przelecieć sys jakimś AV? Cytuj
maniek1310 Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Wczoraj system był skanowany programami AVG i Malwarebytes i nadal tak się działo. System był postawiony w styczniu br. Dopiero przed chwilą udało mi się naprawić ten problem. Wystarczyło usunąć sterowniki od LAN-u i pozostawić na tych z Microsoftu. Ale to nie zmienia faktu dlaczego na początku dobrze działał przez prawie 2 miesiące a dopiero nie dawno tak przymulony był ten internet. Cytuj
provectus Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 odlącz kabelek.. zainstaluj dedyki i wsio... moze zamiast do w8.1 dałeś do w7 lub nie do tej architektury systemu...moze aktualizacje w tle ci latają Cytuj
maniek1310 Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Na pewno były do w8.1 Dopóki działa nie będę nic kombinował. Nie ma takiego sensu nawet. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi