Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam Windows 8.1 jak i połączenie internetowe z neostrady 10 mb/s. Przez 2 lata internet chodził prawidłowo. Dopiero od jakiś 2 tygodni internet zaczął wolno chodzić. Dokładnie to nawet odczułem to podczas pobierania plików. Zawsze pobierałem z prędkością 1,3 mb/s a teraz idzie od 300 kb/s do 600 kb/s i czasami wpadnie na te 1,3 mb/s ale to tylko na sekundę i wtedy łącze jest niestabilne. Tak samo ze stronami, zawsze uruchamiały się po 1-2 sekundach a teraz czasami to muszę nawet 10 sekund czekać. Nie mam innego komputera, żeby sprawdzić czy na nim internet będzie działał prawidłowo, ale zrobiłem maszynę wirtualną z linuxem i odziwo internet działał szybciej. Dzisiaj jeszcze zrobię testy, na którym systemie będzie szybciej pobierać plik ~700 mb. Jeżeli macie jakiś pomysł jak to naprawić to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam Maniek

Opublikowano

to coś od GB to shit nie płyta.

ale ze plyta shit to nie znaczy ze net zaczal z dnia na dzien wolniej dzialac znowu szukasz przyczyny gdzie jej nie ma

chyba ze shitowa plyta ma styki do du.. i nie przewodzi :L   zart

Opublikowano

Wczoraj system był skanowany programami AVG i Malwarebytes i nadal tak się działo. System był postawiony w styczniu br. Dopiero przed chwilą udało mi się naprawić ten problem. Wystarczyło usunąć sterowniki od LAN-u i pozostawić na tych z Microsoftu. Ale to nie zmienia faktu dlaczego na początku dobrze działał przez prawie 2 miesiące a dopiero nie dawno tak przymulony był ten internet.