Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ściągasz MSI Win 7 smart tool, podpinasz pena instalacyjnego i w opcjach programu zaznaczasz "add USB drivers".

Po kilku chwilach masz już pena z driverami do kilku kontrolerów USB 3.0

ps. Twój sposób pewnie też powinien zadziałać tylko po co kopiować skoro masz (tak rozumiem) już gdzieś na innej partycji odpowiednie  sterowniki ? Doinstaluj je i będzie ok

Opublikowano

Coś popieprzyłem bo mi błędy co rusz wywala, i w dodatku sterowniki grafiki z oficjalnej strony della pokazują, że system nie spełnia wymagań, mimo, ze są na win7 64.

Spróbuję pojechać z tą win10, zobaczymy, czy uda mi się to ogarnąć, bo z win7 przekroczyłem ilość kombinowania z którą czuję się pewnie, bo nie wiem nawet czy chipset się wgrał jak trzeba.

Pobieram ten: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bo był w przypiętym temacie.

Wielka prośba do was, bo zupełnie pierwszy raz to robię.

Jak zrobię rufusem pena z win10, to czy coś robi się mocno inaczej niż z win7?

W biosie mam ustawione na legacy, bo uefi cos mi wariuje.

Czy gpt/mbr ma jakieś znaczenie? Grzebać przy tym?

Czy po wgraniu windowsa standardowe postępowanie, czyli aktywacja jakimś programem, potem update biosu, chipset, a potem cała reszta? Czy jest coś co robi się zupełnie inaczej, albo czy muszę blokować windows update w jakiśsposób żeby mi nic nie napsuło?

Opublikowano

w dodatku sterowniki grafiki z oficjalnej strony della pokazują, że system nie spełnia wymagań, mimo, ze są na win7 64

Sprawdziłem - w pliku inf ten sterownik nie posiada wpisów dla Kaby Lake pod Win 7.

Jak Legacy to MBR.

czy muszę blokować windows update w jakiśsposób żeby mi nic nie napsuło?

To jest trudne pytanie w zależności co chcesz osiągnąć i czego oczekujesz. Standardowo WU od Win 10 zainstaluje ci wszystko wg swojego uznania.

Opublikowano

Win10 ruszył :D

ten: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

zainstalowalem enterprise

Czym teraz najlepiej to aktywować?

I jeśli wykrywa mi KMS jako wirus (np ten [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

to czy musze windows defendera wyłączyć na zawsze czy tylko na czas instalacji?

Opublikowano

Akurat wersja  enterprise to dziwny wybór. Najlepiej wybrać po prostu pro lub Home. A wszelakie witaminki są z reguły wykrywane jako wirusy. Trzeba dodać wyjątek lub wyłączyć program antywirusowy. 

Opublikowano

Właśnie musiałem użyć KMSa

System jest jeszcze świeży.

Czy to jest na tyle istotna rzecz, że warto przeinstalować jeszcze raz?

Zostaw go sobie już. :)

Opublikowano

W trakcie coś zepsułem, zrobiłem format, przeinstalowałem jeszcze raz ten sam tylko PRO

Zawszy do win7 używałem aktywatora loader by DAZ v2.2.2, ale on jest jużstary i nie wiem czy mogę go użyć do tego win10.

Są jakieś nowe sprawdzone wersje tego aktywatora? Lubię go ^^

Opublikowano

Widziałem ten dział i widzę tam 2 rodzaje KMS, oraz loader by Daz v2.2.2 sprzed istnienia win10.

W tym temacie ktoś napisał, że do Win10 PRO można loader a do WIN10 Enterprise już tylko KMS. Chyba, że mam brać ten KMS re-loader i nie szukać już innych, bo jest dobry :D

Opublikowano

Widziałem ten dział i widzę tam 2 rodzaje KMS, oraz loader by Daz v2.2.2 sprzed istnienia win10.

W tym temacie ktoś napisał, że do Win10 PRO można loader a do WIN10 Enterprise już tylko KMS. Chyba, że mam brać ten KMS re-loader i nie szukać już innych, bo jest dobry :D

co za bzdura w10 czy to pro czy enterprise aktywowałem sprawdzonym w boju ReLoaderem 1.6

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie