Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 20.10.2022 o 01:03, Guli napisał(a):
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

warto instalowac to h1 czy tam h2 cos tam? 
mam update na laptopie tego i nie wiem czy akutlizowac

Ja zainstalowałem wersje Windows 10 (x64) [19045.2006] (22H2) 13 Września (2022) i nie narzekam, ale też nie widać różnicy pomiędzy  21H2 a 22H2 więc sam zdecyduj czy zainstalujesz czy nie! :shisha:

Opublikowano
W dniu 20.10.2022 o 01:03, Guli napisał(a):

warto instalowac to h1 czy tam h2 cos tam? 
mam update na laptopie tego i nie wiem czy akutlizowac

Zawsze warto mieć najnowszą wersję dla dłuższego wsparcia, Windows 10 już nie dostanie dużych aktualizacji funkcji. 

Opublikowano

Fajnie wydane aktualizacja! 🤨

10.0.19044.2194

28.10.2022

10.0.19044.2193

25.10.2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]        

Opublikowano
11 minut temu, Barboost napisał(a):

Fajnie wydane aktualizacja! 🤨

10.0.19044.2194

28.10.2022

10.0.19044.2193

25.10.2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]        

Jak ktoś ma internet z limitem, to wkurza rzeczywiście hehe

JanKo6 lubi to
Opublikowano

Siema @bison616

M$ wciąż kombinują z Windows 10  a także 11  zauważyłem iż M$ powoli "Olewa" Windows 10 ma rzecz 11

pakują swe pomysły do systemu które są problematyczne a tak naprawdę nic to nie wnosi po za kolejnymi problemami z systemem i jego stabilnością za M$ nie Trafisz

być może "ukryli" nowe funkcje które z czasem będą włączanie w systemie przy kolejnych aktualizacjach i stąd taka różnica w wadze systemu

Pozdrawiam

Opublikowano
2 godziny temu, djrys napisał(a):

Aktualizacja 21H2 do wersji 19044.2251

Aktualizacja 22H2 do wersji 19045.2251 B):smokeing:

Do archiwum z Win1022H2 x64 na mega.nz dołączony jest sfv z Win11 (WIN11ORG2200X64.sfv), przez co próba rozpakowania WinRarem 6.11 i 7zipem 22.01 kończy się błędem sumy kontrolnej.  Pobrane 2 razy dla pewności.

Chopek i Toolmaniac lubią to
Opublikowano
1 godzinę temu, cocoflannel napisał(a):

Do archiwum z Win1022H2 x64 na mega.nz dołączony jest sfv z Win11 (WIN11ORG2200X64.sfv), przez co próba rozpakowania WinRarem 6.11 i 7zipem 22.01 kończy się błędem sumy kontrolnej.  Pobrane 2 razy dla pewności.

Potwierdzam.

Toolmaniac lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, ampa napisał(a):

Owszem inny jest ale sam obraz da się wypakować bez problemu, czyżbyście się obawiali obrazów prezesa że musicie mieć plik kontrolny? ;)

Co ma niezgodny .sfv do braku zaufania do mojego ulubionego win-iso-dawcy? Facepalm xD

Opublikowano
19 godzin temu, FILAGOL napisał(a):

Siema @bison616

M$ wciąż kombinują z Windows 10  a także 11  zauważyłem iż M$ powoli "Olewa" Windows 10 ma rzecz 11

pakują swe pomysły do systemu które są problematyczne a tak naprawdę nic to nie wnosi po za kolejnymi problemami z systemem i jego stabilnością za M$ nie Trafisz

być może "ukryli" nowe funkcje które z czasem będą włączanie w systemie przy kolejnych aktualizacjach i stąd taka różnica w wadze systemu

Pozdrawiam

ja ci powiem tak, że jak dobrze zrozumiałem twój przekaz, to M$ traktuje W10 jak takiego szczura laboratoryjnego i pomysły które chcą zaaplikować do W11 najpierw TESTUJĄ na W10? o to ci chodziło w tym.?

Opublikowano

Siema @Barboost tak oto mi chodziło a takze oto ze Windows 10 jest traktowany po macoszemu niczym Windows 7 kosztem Windows 10 i tak samo jest teraz z Windows 10 i 11

teraz dla M$ liczy się głównie Windows 11 starszy system mimo ze lepiej dopracowany uwazany jest za gorszy bo teraz M$ wmusza wszędzie Windows 11 jako ten lepszy a to guzik prawda

Barboost lubi to
Opublikowano
4 hours ago, FILAGOL said:

Siema @Barboost tak oto mi chodziło a takze oto ze Windows 10 jest traktowany po macoszemu niczym Windows 7 kosztem Windows 10 i tak samo jest teraz z Windows 10 i 11

teraz dla M$ liczy się głównie Windows 11 starszy system mimo ze lepiej dopracowany uwazany jest za gorszy bo teraz M$ wmusza wszędzie Windows 11 jako ten lepszy a to guzik prawda

Idąc logicznym tokiem myślenia to po coś jednak wydali nową wersje systemu. Jaki byłby sens wspierać lepiej starą niż nową wersje?
A i jeszcze mam pytanie. W czym gorszy jest W11 od W10 nie licząc syfu którego jest pełno tu i tu który można wywalić albo całkowicie ominąć instalując modyfikacje o ile ktoś chce.
Stety albo niestety sprzęty mają coraz to więcej funkcji w sobie i tylko najnowsze systemy będą to wspierały czy komuś się to podoba czy nie. Tak samo jest narzekanie na wymóg Secure Boot do grania w gry MP (Valorant). No ale dzięki temu jest też lepiej bo mniejsza szansa na spotkanie oszustów. Większość sobie odpuści zanim będzie im się chciało zapłacić za coś co to ominie albo grzebać nad tym X godzin.

FILAGOL lubi to
Opublikowano

Siema @TheStraight nie to ze Windows 11 jest gorszy od Windows 10 różnica polega na tym ze Windows 10 jest lepiej dopracowany od 11 do tego do 11 non stop coś nowego pakują a nie sprawdza czy wszystko działa tylko lecą taśmowo z dodawaniem funkcji

oczywiście zgadzam się z Tobą iż nowa elektronika będzie wspierała tylko nowe lub najnowsze wydania systemów np ze stajni M$ tyle ze to teraz jest wyścig tylko nie wiadomo po co M$ jest Gigantem w świecie OS więc po co tak gonić co powoduje problemy i zjadanie własnego ogona

M$ ściga się sam ze sobą mają gigantyczny udział w rynku uśmiercają własne systemy na rzecz kolejnych systemów z własnego podwórka powstaje błędne koło

lepiej dopracować system a nie tworzyć masówkę

niby tworzą "nowe" systemy a szkielet ich systemów pamięta wczesne lata '80, '90 

M$ by się wreszcie ogarnął i stworzył system od zera a nie nakładał kolejne warstwy na archaiczne systemy

obecnie Windows przypomina ZSRR gdzie ten wchłaniał kolejne narody i niby taki mega wypasiony a posypał się jak domek z kart tak samo jest z Windowsem ile można pakować "nowości" do starego systemu ile on może udźwignąć zanim się nie wykrzaczy na amen ?

Moim zdaniem lepiej wydawać nowy  dopracowany system raz na kilka lat niż wydawać buble (aktualizacje) niczym Chińska fabryka produkująca tandetne podróby udające coś mega i na czasie

lecz jak wiadomo ile ludzi tyle opinii

Pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 10.11.2022 o 13:56, cocoflannel napisał(a):

W dniu 10.11.2022 o 15:35, foxhound88 napisał(a):

Potwierdzam.

poprawione

foxhound88 lubi to
Opublikowano
W dniu 11.11.2022 o 15:49, TheStraight napisał(a):

Idąc logicznym tokiem myślenia to po coś jednak wydali nową wersje systemu. Jaki byłby sens wspierać lepiej starą niż nową wersje?
A i jeszcze mam pytanie. W czym gorszy jest W11 od W10 nie licząc syfu którego jest pełno tu i tu który można wywalić albo całkowicie ominąć instalując modyfikacje o ile ktoś chce.
Stety albo niestety sprzęty mają coraz to więcej funkcji w sobie i tylko najnowsze systemy będą to wspierały czy komuś się to podoba czy nie. Tak samo jest narzekanie na wymóg Secure Boot do grania w gry MP (Valorant). No ale dzięki temu jest też lepiej bo mniejsza szansa na spotkanie oszustów. Większość sobie odpuści zanim będzie im się chciało zapłacić za coś co to ominie albo grzebać nad tym X godzin.

Po Co? wydali!? a po to żeby $$$$ nabijać na ludziach małego rozumu! tyle w temacie. NIE jeszcze NIE koniec Tematu a powiem ci, że to jest wdrążanie OS na chama a nie wina sprzętu! Taki mały przykład np: Forza Horizon 3 czy 4 albo 5 niby potrzebują Windows Store lub Xbox aplikacje! TAK?! a to dlaczego jakoś można tą Gre uruchomić bez tego! ale to już dotyczy Pirata. ale można, można i to właśnie robi M$ wciska kit ludziom że sie inaczej nie da!  (to jest tylko moje zdanie nie musisz sie z tym zgadzać, ja to tak widzę)

Opublikowano
Just now, Barboost said:

Po Co? wydali!? a po to żeby $$$$ nabijać na ludziach małego rozumu! tyle w temacie. NIE jeszcze NIE koniec Tematu a powiem ci, że to jest wdrążanie OS na chama a nie wina sprzętu! Taki mały przykład np: Forza Horizon 3 czy 4 albo 5 niby potrzebują Windows Store lub Xbox aplikacje! TAK?! a to dlaczego jakoś można tą Gre uruchomić bez tego! ale to już dotyczy Pirata. ale można, można i to właśnie robi M$ wciska kit ludziom że sie inaczej nie da!  (to jest tylko moje zdanie nie musisz sie z tym zgadzać, ja to tak widzę)

No to nie używaj, Forza wymaga podłączenia do Store bo masz multiplayer. Ich platforma i ich zasady nie wiem o co to oburzenie. Większość ludzi jak ty wscieka się na ten temat jakby ktoś wam to wciskał do paszczy na siłę. Chcesz to siedź na XP'eku chcesz to uzywaj 7ki albo Linuxa nikt cię do niczego nie zmusza. 

Opublikowano

no nie co dopiero nie dawno ściągałem  UP 19045.2251 to już jest nowa wersja UP!  19045.2251 🧐

1 minutę temu, TheStraight napisał(a):

No to nie używaj, Forza wymaga podłączenia do Store bo masz multiplayer. Ich platforma i ich zasady nie wiem o co to oburzenie. Większość ludzi jak ty wscieka się na ten temat jakby ktoś wam to wciskał do paszczy na siłę. Chcesz to siedź na XP'eku chcesz to uzywaj 7ki albo Linuxa nikt cię do niczego nie zmusza. 

Dobra to był tylko przykład ale co do zmiany OS 11 to jest tylko dla kasy ze strony M$ i .

4 minuty temu, TheStraight napisał(a):

używam WIN 10 i mi wystarcza! leje na W11!

Opublikowano
2 minutes ago, Barboost said:

no nie co dopiero nie dawno ściągałem  UP 19045.2251 to już jest nowa wersja UP!  19045.2251 🧐

Dobra to był tylko przykład ale co do zmiany OS 11 to jest tylko dla kasy ze strony M$ i .

No wiesz planety nowej nie odkryłeś. Jeśli sądzisz że to jest dla kasy to cóż, wszystko robisz dla kasy bo raczej do pracy za darmo nie chodzisz.
To raczej normalna kolej rzeczy że chcą zarobić tak samo jak ty chcesz, raczej nie sądzisz że ktoś będzie dokładał do firmy żeby tylko utrzymać produkt na poziomie który wymaga z 2% użytkowników (bo powiedzmy sobie szczerze reszta ma wywalone na to co tam jest ważne że działa) Zresztą ja tam nie narzekam teraz wystarczy mieć klucz chociażby z 7KI i masz każdą wersje aktywowaną :D

Opublikowano
7 minut temu, TheStraight napisał(a):

No wiesz planety nowej nie odkryłeś. Jeśli sądzisz że to jest dla kasy to cóż, wszystko robisz dla kasy bo raczej do pracy za darmo nie chodzisz.
To raczej normalna kolej rzeczy że chcą zarobić tak samo jak ty chcesz, raczej nie sądzisz że ktoś będzie dokładał do firmy żeby tylko utrzymać produkt na poziomie który wymaga z 2% użytkowników (bo powiedzmy sobie szczerze reszta ma wywalone na to co tam jest ważne że działa) Zresztą ja tam nie narzekam teraz wystarczy mieć klucz chociażby z 7KI i masz każdą wersje aktywowaną :D

tak? a dlaczego jakoś mogli wsparcie robić dla Win XP kilka ładnych lat a tu nagle dla W10 kończy się niedługo  wsparciem bo co W11 wchodzi na rynek żeby nabijać ludzi na $ Bill Gej za dużo szczepionek zakupił i musi mu się hajs zwrócić? :D

Dobra każdy wie swoje i nie chce mi sie w tym temacie kłócić! :D

Opublikowano
3 minutes ago, Barboost said:

tak? a dlaczego jakoś mogli wsparcie robić dla Win XP kilka ładnych lat a tu nagle dla W10 kończy się niedługo  wsparciem bo co W11 wchodzi na rynek żeby nabijać ludzi na $ Bill Gej za dużo szczepionek wyprodukował i musi mu się hajs zwrócić? :D

Co ty pierdzielisz zobacz sobie u dołu, dla porównania masz Windows 7.
Nie ma to jak pierdzielić bez sensu byleby coś tam kłapać :D

image.png.91af5c448f8373234fd60e3790085c89.png

image.png.2659da0a922421a299f4c2ec4bf487f7.png

Opublikowano

dobra nie będe się kłócił bo i tak każdy ma swoje i nie przetłumaczysz.

9 minut temu, TheStraight napisał(a):

Co ty pierdzielisz zobacz sobie u dołu, dla porównania masz Windows 7.
Nie ma to jak pierdzielić bez sensu byleby coś tam kłapać :D

To albo zwiększyli support dla W10 bo tu mi pisali że w tym roku  czy następnym koniec ma być wsparcia dla W10. No Chyba, że to jest płatne przedłużenie bo gdzieś mi się coś obiło, że ma być taka możliwość płacenia ileś $ za support W10

Opublikowano
3 minuty temu, TheStraight napisał(a):

A żeby było śmieszniej to masz jeszcze wersje LTSC itp

Ja tak tego nie śledzę co tam MS$ wyczynia, ja tylko tu coś czasem przeczytam. Dumny jestem z ciebie za wiedze :D

Opublikowano
Just now, Barboost said:

Ja tak tego nie śledzę co tam MS$ wyczynia, ja tylko tu coś czasem przeczytam. Dumny jestem z ciebie za wiedze :D

Dzięki ale moja wiedza to umiejętność wpisania w google "Data końca wsparcia Windows 10"

:L

Opublikowano

Dzień Dobry Forumowicze 🙂

czytam Wasze posty każdy z Was ma rację problem polega tylko na tym iż M$ i tak robi jak im pasuje i nas ma w nosie zarabiają na sprzedaży  licencji firmom a nie są dla nich aż tak istotni klienci indywidualni co będą chcieli to i tak zrobią a my nie jesteśmy istotni cieszmy się ze mamy wybór w systemach po za  systemami M$