FAFAŁ Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) Programik przydatny jezeli ktoś sie bawi w testowanie kerneli (ja ) A dla tego przydatny ze mozna sobie właczyc menu i przy rozruchu wybrac inny kernel . Na obrazku pokaże tak jak ja mam . Moze sie komus przyda to (guma )Oczywiscie ma jeszcze wiele funkcji fajnych ale o tym po tym kiedyś . Instalowanie szukamy dla danego systemu jak ktos ma ubu mint i tak dalej jest to w synapticu lub menadrzeze oprogramowania (zrzut 1 mint ) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Opis moich ustawien .Poprzednio bootowalny wpis -oznacza że system wystartuje nam z kernela jaki wybierzemy w menu wcześniej . Czyli kompilujesz/instalujesz inny kernel , chcesz użyć starego to możesz po restarcie wybrać go a później już grub będzie sam z automatu wybierał .Pokaż menu . Oznacza właśnie to menu z wyborem jakie bedzie pokazywało sie przy każdym rozruchu , . Nie zapomnij kliknąć enter by wejść w nie w razie potrzeby i wybrać danego kernela . Boot default entry - czas wyświetlania menu to 3 sekundy . W tym czasie naciskasz na klawiaturze enter i dokonujesz strzałkami wyboru , zatwierdzasz kolejnym klik w enter Przy zamykaniu programu pojawi sie zapytanie czy zapisac i w tedy klikasz zapisz i zamknij .Zmiany zostaną dokonane . Edytowane 30 Lipca 2017 przez FAFAŁ Cytuj
G77 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 czy to mozna zastosowac gdy sie ma linux mint obok w10 ? chodzi mi zeby zostal opcje rozruchy w ktorych wybieram dany system Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 Jak masz gruba bo musisz to i tak masz to juz menu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi