Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety, mam ciągle parcie na chwalenie się postępami:

• wyczyściłem delikatnie system chłodzenia i po tym zabiegu wiatrak przetał wyć, ponieważ nie ma potrzeby osiągania tak wysokich rpm, bo przepływ powietrza przez radiatory jest mniej zakłócony, chłodzenie ma wyższą sprawność,
  • W10 startuje bardzo szybko z SSD, w kilkanaście sekund nawet po doinstalowaniu HoMNM7, kodeków AV, Mint odpalał mi się ok 150s, ale wgrywał przy starcie profile kalibracyjne monitora, tak, czy inaczej różnica w szybkości startu jest kolosalna (ale i tak lubię Minta)!
  • nowy procesor czeka na podmianę,
  • stary dysk zamontowany i działający w kieszonce po DVD,
  • ram czeka na zamówienie,

pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz!

Opublikowano

Hej!

potestowałem trochę W10 i stwierdziłem, że mucha nie siada,

poinstalowałem soft, też testowałem, ale system rozrósł się do 50G, więc skoro już wiedziałem czego chcę postanowiłem, że postawię system jescze raz, tym razem z programami docelowymi.

Po instalacji i wycięciu wszystkiego od nowa teraz goły system ma 63GB...
​co mogło się dociągnąć?

pozdrawiam

Pafcio

Opublikowano

Hej!

potestowałem trochę W10 i stwierdziłem, że mucha nie siada,

poinstalowałem soft, też testowałem, ale system rozrósł się do 50G, więc skoro już wiedziałem czego chcę postanowiłem, że postawię system jescze raz, tym razem z programami docelowymi.

Po instalacji i wycięciu wszystkiego od nowa teraz goły system ma 63GB...

​co mogło się dociągnąć?

pozdrawiam

Pafcio

Czysty w10 ze sterami to max 15gb, zobacz czy plik hibernacji i pagefiles ci nie urósł :D

Opublikowano

:laie_67:  Kolego  aż się popłakałem ze śmiechu jak czytam Twoje  ostre boje  z tym windows  no ale trenuj ,trenuj , trening czyni mistrza.

A teraz  co Ty tam nawaliłeś że masz 60 GB !?  ja mam  25 GB  a już mam nawalone  sporo  tego sietu .

Czyścioch  powinien mieć  nie więcej  jak 17 - 18 GB dałbym  Ci  w10  już skrojonego na miarę ale jest po angielsku  no i nie wiem czy byś się nie zamotał już całkowicie.

Może robiłeś nakładkę i kopia ci została i dlatego masz to 60 GB ?

Opublikowano

Po zaoraniu, dociągnięciu aktualizacji i sterowników sprzętowych system miał ~17Gb.

Śmigał aż miło!

Po zainstalowaniu Open Office miewam niebieskie ekrany, system stał się niestabilny...

Opublikowano

Po zaoraniu, dociągnięciu aktualizacji i sterowników sprzętowych system miał ~17Gb.

Śmigał aż miło!

Po zainstalowaniu Open Office miewam niebieskie ekrany, system stał się niestabilny...

Polecam WPS Office Portable :)

Opublikowano

Słuchaj  dobrej rady M4T  - chociaż  dziwię się że Ci  Open Office  coś tam knoci , coś musiałeś tam  namieszać. Miałem  Open Office  i mi się nic nie działo ?.

NO  ale widzę że robisz  postępy  z 60 GB  zejść  na 17 GB :OL

Opublikowano

17 GB to i tak sporo.

Powtórzę prośbę o screena z zarządzania dyskami :)

No nie tak dużo jak  dodał stery i coś tam jeszcze to tak może wyjść  ale 60 a 17  robi postępy :D

Opublikowano

ok, proszę o podanie lokalizacji do wykonania tego screena

jaką lokalizację ?  masz zrobić  skrina  z zarządzania dyskami  i tu wkleić

Opublikowano

Nie takie cuś

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

prawym przyciskiem  myszki na znaczek  start i wybrać z menu  zarządzanie dyskami  :tooth:

Opublikowano

W partycjach masz ładnie :)

Pobierz z forum dism++ tu masz link [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Klikasz w zakładkę "Oczyszczanie" a następnie zaznaczasz wszystko prócz scalania hardlinków klikasz skanuj a po skanie czyść :)

Opublikowano

Polecam jeszcze  ręcznie przejrzeć  zaporę i powyłączać  co trzeba i po każdej  aktualizacji bo dopisuje  siety.

Opublikowano

nie mam opcji scalania hardlinków...

czy chodzi o compact IOs?

Opublikowano

raz wygląda to tak:

a te 8Mb wymógł program w trakcie formatowania dysku twardego...

można tę 8 dołożyć do gł partycji?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie