Astes Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Posiadam takie oto cudo Procesor: Intel Core i7-4700MQ (4 rdzenie, od 2.40 GHz do 3.40 GHz, 6 MB cache) Pamięć: 8GB (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz) Dysk: Express Cache 8 GB, 1000 GB SATA 5400 obr. Grafika: Intel HD Graphics 4600, NVIDIA GeForce GT 755M Typ ekranu: 15,6 cala Jaki system najlepiej sprawdzi się w grach? Czym po postawiemiu systemu ze sterownikami i zainstalowaniu aplikacji, do których przywykłem i których używam na codzień (libreoffice, calibre, ccleaner itp) najlepiej zrobić kopię zapasową, by zaoszczędzić sobie stresów i czasu, jak system zacznie szwankować?
Astes Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 nie ma to jak wyczerpująca odpowiedź
zdzisiek24 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 jw ... win7/64 i Acronis
Astes Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 a dlaczego nie 8.1 np od FAFAŁa
zdzisiek24 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 To tylko moja propozycja. Jeśli nie jesteś zdecydowany to nic nie stoi na przeszkodzie postawić obok 10-kę i porównać. Instalacja 8.1 to trochę jak stanie w rozkroku
razor1995 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Czysty zaktualizowany Windows 7, w pakiecie ze zmianą tego HDD 5400rpm na dysk SSD.
Gość Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 A dlaczego nikt nie polecił Windows 10 to jest naprawdę dobry windows jeśli po instalacji użyjesz Shutup10 wyłączysz co ci nie potrzebne i DISM++ wywalisz zbędne rzeczy
VACek Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 a dlaczego nie 8.1 np od FAFAŁa To po co zakładać temat skoro sam wybrałeś system A dlaczego nikt nie polecił Windows 10 to jest naprawdę dobry windows jeśli po instalacji użyjesz Shutup10 wyłączysz co ci nie potrzebne i DISM++ wywalisz zbędne rzeczy Bo win10 nie jest taki fajny
m4s Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 I kto to napisał..... Tap Tap ... TapaTalk!
VACek Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 I kto to napisał..... Tap Tap ... TapaTalk! Nie polecam w10 bo ludzie nie ogarniają tego systemu i sobie przez to z nim nie radzą a później płacz że problemy
Astes Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Pomyślałem o win 8.1, bo mogą być problemy ze wsparciem dla 7-ki, a ja nie zamierzam robić formatu przez przynajmniej 2 lata (no niech będzie 1,5 roku). Ze sterami pod 7 już bywają problemy.
Gość Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Stery, IObit Driver Booster 4.3.0 i wszystko zrobi.
VACek Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Stery, IObit Driver Booster 4.3.0 i wszystko zrobi. oj nie koniecznie, mam wieloletnie doświadczenie z driverboosterem i nie koniecznie dobre
Gość Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Dzięki temu programowi mam wszystkie stery pod W10. Wszystkie mi ściągnoł oprócz jednego. Bez tego programu to bym się ładnie namęczył.
VACek Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Bez tego programu to bym się ładnie namęczył ID sprzętu i wyszukujesz u wujcia google, poza tym skoro dany sprzęt nie ma oficjalnego wsparcia w sterowniki to raczenie go protezami-sterownikami ma też swoje wady
zdzisiek24 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 a ja nie zamierzam robić formatu przez przynajmniej 2 lata (no niech będzie 1,5 roku). Ze sterami pod 7 już bywają problemy. To tak jakbyś nie zamierzał chorować przez dwa lata Bardziej obawiałbym się o sprzęt niż o sterowniki. Za kilka lat i tak w nowsze gry nie zagrasz na tym sprzęcie więc nie ma co sobie takimi głupotami zawracać głowę.
VACek Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 ja nie zamierzam robić formatu przez przynajmniej 2 lata (no niech będzie 1,5 roku). Masz zamiar przez półtora roku siedzieć na hdd 5400rpm jako dysk systemowy i nie masz zamiaru kupować ssd ?? Albo uwielbiasz sado-maso albo nie wiesz co czynisz
puszekkk Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 7 w tych czasach to ścierwo, instaluj 8.1 x64 Wysłane z mojego Moto G przy użyciu Tapatalka
VACek Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 7 w tych czasach to ścierwo, instaluj 8.1 x64 a 8.1 taki przecudny system
Nieobecny Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Lubię taką merytoryczną dyskusję. A swoją drogą nie lubię tematów, gdzie autor pyta się jaki system zainstalować. To my mamy wiedzieć co komu odpowiada? Laptop jest 4 gen, więc posiada pełne wsparcie dla systemów Win 7, 8, 8.1, 10 Niech się autor sam męczy i testuje.
Astes Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 No dobra, może z tym czasem między formatami trochę przesadziłem, nie zmienia to jednak faktu, że chciałbym załatwić zbliżający się format w miarę bezstresowo, a już poprzednio ze sterami do siódemki miewałem problemy. I nie chodzi tu również o to, że nie chce mi się wybierać, albo nie wiadomo co lubię. Lubię system stabilny i szybki, a zwracając się na forum z prośbą o poradę miałem nadzieję na radę ludzi, którzy znają się na tym lepiej ode mnie. A jeśli idzie o kopię zapasową to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bo innych propozycji nie było?
Nieobecny Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 już poprzednio ze sterami do siódemki miewałem problemy Jakie problemy? To jest tak typowy laptop, że nie ma żadnych problemów ze sterownikami do żadnego systemu. Przepraszam, ale powtórzę, to po raz enty - 90% problemów z komputerem siedzi przed monitorem. Jak juz się zdecydujesz na system, to załóż nowy temat ze sterownikami, a dostaniesz najnowsze. A jeśli idzie o kopię zapasową to Acronis True Image, bo innych propozycji nie było? To jest bardzo dobry i bardzo prosty program i tego się trzymaj.
Astes Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Jakie problemy? To jest tak typowy laptop, że nie ma żadnych problemów ze sterownikami do żadnego systemu. Przepraszam, ale powtórzę, to po raz enty - 90% problemów z komputerem siedzi przed monitorem. Jak juz się zdecydujesz na system, to załóż nowy temat ze sterownikami, a dostaniesz najnowsze. Tak jak pisałem poprzednio - zamieszczając posta na forum liczę na to, że ktoś, kto posiada rozleglejszą wiedzę udzieli mi rady. Gdybym chciał usłyszę lub poczytać jaki to jestem nierozgarnięty - to bym sobie posłuchał przemówienia Jarosława Wiecznie Dziewicy. Jeśli więc nie masz zamiaru napisać czegoś konstruktywnego, to nie pisz nic.
Nieobecny Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Konstruktywne już miałeś. Masz, aż 4 systemy do wyboru. Napiszesz do jakiego potrzebujesz sterowniki, to też dostaniesz. Nikt za Ciebie nie zainstaluje i nie będzie używał.
annonying_anoni Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 7 czyścioch x64 + removespy_aio - dx 12 ci nic nie da ,a 10 ma więcej telemetrii
m4s Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Widzisz? Historia kołem się toczy i wróciliśmy do Win7... Zainstaluj, Ciesz się systemem... Tap Tap ... TapaTalk!
Astes Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Widzisz? Historia kołem się toczy i wróciliśmy do Win7...Zainstaluj,Ciesz się systemem... A taki może być Windows 7 Sp1 (x86.x64) marzec 2017 winclub PL
Rekomendowane odpowiedzi