Skocz do zawartości

starego komputera z systemem Windows 8.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto powiedział, że socket 478 nie ma wsparcia dla Win 8.1? - ze strony Intela ma jak najbardziej: 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Problemem będzie tu AGP chyba że masz ten socket na płycie Asrock z chipsetem 915 i PCI-E - niestety w tej kwestii brak danych od autora tematu.

Opublikowano

ale nie ten model konkretny...  ponadto jednordzeniowy cpu to za mało nawet na w7...

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

PS: intel to jak TUSK, dużo gada, mało "robi" a jak "robi" to na korzyść dla siebie...

Opublikowano

Witam. Też swojego czasu walczyłem z możliwością instalacji Windows 8.1 na starej maszynie (laptop asustek s96s procesor T7500 - sprawdzany pod względem zgodności programem Microsoftu-nie było zastrzeżeń) ciągle pojawiał się ten sam błąd na początku instalacji, wtedy pojawił się na forum temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Stosowałem wszystkie sposoby , śledziłem nowe wątki i w końcu dałem spokój z tym lapkiem.Prawdopodobnie ubogi BIOS uniemożliwiał instalację systemu. Kupiłem Lenovo T500 polizingowy. Zainstalowałem Windows 8.1 bez problemu. Mimo braku wsparcia dla zintegrowanej  grafiki Intela (nie przyjmuje nowych sterowników) w8.1 hula, jak na moje potrzeby, bez gier działa super. Dodatkowo dołożyłem 4 GB RAM (6GB), 64 GB dysk SSD i jest szybki jak "rakieta".

Opublikowano

W większości system przyjął sterowniki od Windowsa 7 , wszystko działa - grafika zainstalowała się ze sterownikiem zawartym w Windows 8.1,  tylko wskazałem temat koledze Fernando.

Opublikowano

NIC nie zrobisz... nie masz wparcia sprzętowego dla tego oprogramowania (systemu operacyjnego), omijanie pewnych protokołów jest nie logiczne i nie wskazane dla prawidłowej pracy

Windows 8 wymaga procesora zgodnego z następującymi funkcjami:. SSE2, PAE i bit NX 

Opublikowano

to działa? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

U mnie na s96s ten błąd pojawiał się zaraz na początku instalacji i nic na to nie można było zrobić.I to z tematu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] też nie pomagało.

Opublikowano

Hm, też się swego czasu zastanawiałem jak to będzie wyglądać na moim pentium 4 2.4ghz i karcie graf na AGP (radek x1650pro 256mb gddr2 :D), no ale patrząc na ten temat już widzę, że mogę sobie odpuścić :P

@2up XP to maksymalnie :c