Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jaki system dla jak najlepszej wydajności w grach dla laptopa Clevo 150EM:

I7 3610QM

8gb ram

Geforce 680m

Zainstalowałem ten system [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i nie jestem zadowolony wwe 2k16 40 fps tylko.

Opublikowano

Ten system jest jak najbardziej dobry sam go używam, użyj tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zaznacz wszystko oprocz dwóch ostatnich linijek w lockscreen i restart.

To że w wwe2k16 masz tak mało fps to nie jest dziwne ja u siebie mam 60 fps tylko wtedy gdy wyłączę różne dziwy jak "Depth of Field" czy całą publikę dam na 30% :)

Opublikowano

Ok, ale mam drugi identyczny laptop Clevo 150EM z i7 3630qm, 12gb ram, radeon 7970m czyli z teoretycznie słabsza karta graficzna i tam jest stałe 60fps zwykły windows 10.

Opublikowano

Ok, ale mam drugi identyczny laptop Clevo 150EM z i7 3630qm, 12gb ram, radeon 7970m czyli z teoretycznie słabsza karta graficzna i tam jest stałe 60fps zwykły windows 10.

No skoro zwykły działa normalnie to wgraj zwykły i po problemie :)

Opublikowano

teoretycznie słabsza ale więcej ramu i lepszy cpu co robi różnicę :) nie pacz jedynie przez pryzmat gpu :)

Opublikowano

mam drugi identyczny laptop Clevo 150EM z i7 3630qm, 12gb ram, radeon 7970m czyli z teoretycznie słabsza karta graficzna

Rozważ kilka kwestii:

- Radeon wcale nie jest słabszy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

- skoro różnica jest minimalna, to w różnych grach może to różnie wyglądać

- na korzyść laptopa z Radeonem działa wyższe taktowanie procesora oraz więcej pamięci ram

- aby mieć miarodajne porównanie musiałbyś mieć na nich zainstalowany ten sam system i identyczne sterowniki oraz programy.

Opublikowano

Procesor tutaj na pewno nie odgrywa żadnej roli, mało która gra wykorzystuje i7, a już na pewno nie ta gra która w rekomendowanych ma i5 oraz geforce 660 czyli powinno to iść w ustawieniach ultra bez zająknięcia.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie