Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zakupiłem tego o to jak w temacie netbooka tylko do metin2 oraz world of tanks blitz, przeglądanie internetu itd..

Mam tam 32gb ssd ale niestety windows 8.1 plus partycja recovery nie zostawiła nic... usunąłem partycje recovery i windowsa. Festiwalem zwykła windowsa 10 i sprawdziłem gry chodzą cudnie ale po instalacji systemu i aktualizacji nie zostało nic z dysku. Co prawda metin2 waży z 1gb a wot 2 GB ale to i tak niewiele co zabrał system.

Mam 2gb rami

Procesor Celeron 2.18ghz 2 rdzenie

Jaki system najlepiej 10 żebym mógł pograć w w.w gry i jeszcze żeby zostało miejsce na dysku.

Myślałem o lubuntu ale tam te gry nie działają sterowniki kłopotliwe i w dodatku mój samsung nie współgra z kieszeni itd..

Sterowniki na stronie Acera zaczynają się od windows 8.1 do 10 64 bit nie ma nic na 32

Jaki system z modyfikowanych lekkich ale funkcjonalnych do moich zastosować z Windows 10? Win 10 sam pobierał mi sterowniki czy to dobre czy lepiej pobrać od producenta z strony?

Proszę o pomoc najlepsza okrojona wersje?

Co zrobić?

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Te 2 tipy ci wystarczą. Mi dzięki niemu starczyło bez problemu na System i WoTa. Tyle że WoTa musisz skompresować po instalacji, usuwać z folderu aktualizacje po instalacji i po każdej aktualizacji kompresować.

Opublikowano

Jeśli usunąłem partycje recovery z Windows 8 1 jeśli teraz zainstaluje windows 10 od Microsoft to mi go aktywuje?

Czy lepiej nie kombinować i zainstalować ubuntu i gry przez winę bo ubuntu chyba max 4gb zajmuje na dysku? Jakie są najlepsze modyfikowane systemy win 10 na tym forum abym od razu z telefony przed drivedroid zamontować obraz i zbiorowa w bios?

Opublikowano

Aby aktywować pierwszy raz Win 10 potrzebujesz klucza od Win 8.1. Jeśli go nie masz i nie wydobędziesz z biosu, to zainstaluj Win 8.1 - on się sam aktywuje online, potem zrób aktualizację do Win 10: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i sprawdź czy Win 10 aktywował się - od tego momentu masz na zawsze zarezerwowaną na serwerach MS licencję Win 10 na tym sprzęcie.

Teraz sformatuj wszystko i zainstaluj czysty system Win 8.1 lub Win 10 najlepiej dla oszczędności miejsca i pod słaby sprzęt wersję 32-bitową(nie wiem czy jakaś Twoja gra nie wymaga systemu x64?).

Klucz pasuje do obydwu wersji.

Inne sposoby na zaoszczędzenie miejsca:

- partycja MBR z pominięciem małej systemowej(500MB)

- wyłączenie przywracania systemu i usunięcie wszystkich punktów przywracania systemu(kilka GB)

- wyłączenie hibernacji(nie będzie szybkiego uruchamiania systemowego, ale zaoszczędzone kilka GB)

- ustawienie stałego rozmiaru pamięci wirtualnej(np 2048MB)

- regularne czyszczenie systemu wbudowanym narzędziem do oczyszczania + CCleaner

Tak przygotowany system zajmie mniej niż 10GB na dysku - można go jeszcze dodatkowo skompresować - są na forum tematy jak to zrobić.

Opublikowano

To zadziała bez względu ze wcześniej miałem bing?

Wcześniej musiałem usunąć win 8.1 ponieważ brak miejsca na dysku teraz mam dodatkowego pendrive żeby ew 10 wgrać na niego i z niego uaktualnic

Opublikowano

juz pobieram.

po instalacji czym mam zaktualizowac legalnie do 10 ? i potem jak te 10 zainstalowac na czysto by wykonac czynnosci ponade na samym poczatku tematu.

Dziekuje serdecznie z gory za pomoc

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie