Gree Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Da się zainstalować system na pendrivie? System byłby instalowany z innego pendriva. Potrzebuję pobawić się paroma systemami, mam pendrive 32 GB i taka instalacja byłaby mi najbardziej na rękę. Nie tykałbym Windowsa na HDD. Ktoś próbował takie rozwiązanie? Cytuj
VACek Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Tak ale to jest troche bez sensu, nie lepiej ci postawić windows "live" ?? Cytuj
peerik Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Skoro do testów to lepiej testować na partycji obok swojego obecnego systemu jeżeli wirtualizacja odpada Cytuj
VACek Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Ewentualnie taka magia [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gree Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Chciałem sprawdzić Androida na PC. Jest jeszcze jego modyfikacja RemixOS. Od dłuższego czasu przymierzam się do sprawdzenia macos. Dla świętego spokoju by nic nie namieszać wypiąłbym taśmę z systemowego HDD i bawił się na pendriveach. Cytuj
VACek Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Jest jeszcze jego modyfikacja RemixOS. Polecam PhoenixOS Cytuj
piosylant Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 RemixOS modyfikuje wpisy MBR i/lub dodaje Boot Option do UEFI nawet wtedy, kiedy instalujemy go na USB, tak więc pendrive nie jest dla niego najlepszym miejscem. Tym bardziej, że jest bardziej wymagający od typowych Androidów x86 jeśli chodzi o dysk i na penach lubił się nie raz przyciąć. Na stacjonarce (MBR, obok Win10Home x64) i na lapku (UEFI, obok Win8.1Home x64) postawiłem je normalnie na dyskach. Jedyna (widoczna dla mnie) modyfikacja bieżącego systemu, to dodatkowe opcje rozruch w MBR/UEFI i folder RemixOS w folderze głównym. Osobiście uważam, że można bezpiecznie instalować na dysku głównym. //PhoenixOS jest młodszy, jeszcze nie tak dopracowany, ale radzi sobie z penami USB 2.0 poniżej 8 GB (tak czytałem) i będzie rozwijany. Moim zdaniem jest to lepsza opcja na pena. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi