Tarize Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Kupiłem tablet, wszystko ładnie pięknie działało tak więc postanowiłem podpiąć modem i zadziałał, później po jakimś czasie potrzebowałem podpiąć go ponownie i już nie zadziałał.Tablet to Pentagram Quadra Ultra Slim. modem Huawei E372, chodzi mi o to, że jak podpinam modem pod tablet to non stop miga zielona dioda i za nic nie chce wskoczyć na niebieską.Dodam, że tablet wykrywa modem tylko i wyłącznie po restarcie tabletu z podpiętym modemem ale i tak to nic nie daje bo jak wpisuje poprawny pin to zawsze jest nieprawidłowy(?!). Co robić?
piosylant Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Spróbuj z podpiętą ładowarką. Myślę, że tablet nie wyrabia z zasilaniem. Mam taki tablet i nie każdy pendrive chce z nim współpracować. Nie wiem, jak jest z modemami, nie próbowałem. Ogólnie tablet porażka. Tylko ekran ma bardzo dobry. Świetna rozdzielczość i kąty patrzenia. Nadaje się do filmów, ale tylko na zewnętrznych głośnikach. Możesz też spróbować aktualizacji softu do ostatniej Bety, która ostatecznie nie została udostępniona, jako gotowy soft, jednak znacznie przyspiesza działanie tabletu, no i może jakoś lepiej zrealizowali komunikację ze sprzętem USB. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Tarize Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Z zasilaniem wyrabia bo wcześniej działał prawidłowo a teraz takie coś odstawia.A aktualizacja poprzez opcje update w ustawieniach może coś dać? bo nie chce mi się bawić z rootami itp.
piosylant Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 wcześniej działał prawidłowo a teraz takie coś odstawia Tak wygląda 99% problemów ze sprzętem komputerowym, więc nie można jasno stwierdzić, że Z zasilaniem wyrabia bo tego nie wie nikt. Może wcześniej wyrabiał, ale podawał 100% mocy USB na ten modem i w końcu coś siadło. Nie wiem. Ty też nie. Opcja update instaluje tylko oficjalnie wypuszczone softy, a ten Pentagram takiego się nie doczekał, tak więc jego aktualizacja możliwa jest tylko w sposób podany w instrukcji. Nie musisz rootować - interesuje Cię wyłącznie pierwszy punkt: 1. Aktualizujemy system do wersji 4.2.2 beta. Pliki wraz z instrukcją pobieramy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Podczas instalacji pomijamy plik vendor
Tarize Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zaktualizowane ale problem dalej ten sam, nie pokazuje mi się komunikat o wpisaniu kodu pin i dalej miga dioda na zielono w modemie.
piosylant Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Włóż kartę do jakiegoś telefonu, wyłącz kod PIN i wtedy spróbuj. W ogóle zobacz, czy telefon połączy się na tej karcie.
Tarize Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Kodu PIN nie da się wyłączyć, próbowałem na telefonie i na PC, da się tylko zmienić.Ostatecznie modem ruszył ale inny starszy za pomocą PPP Widget... Z tym Huaweiem E372 zawsze miałem problemy
piosylant Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Jednak modem... Fajnie, że działa na innym. Zdziwiłeś mnie trochę pisząc, że po aktualizacji softu tablet nie pyta o PIN. Odebrałem to tak, że nowy soft Beta (który sam ci zaproponowałem) nie wspiera modemów USB i teraz będziemy mieli pod górkę przy próbie powrócenia starszego softu. Dlatego cieszę się, że działa.
Tarize Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Ale i tak to jest dziwne, że na początku działał normalnie z E372 a teraz takie coś . Dzięki za rady, do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi