Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pod tą Specyfikację Vista czy Siódemka? Na wielu forach ( Benchmark itd) Widać od razu że pod viste wszystko ma "obniżone" wymagania.

Specyfikacja:

Aktualny OS : Win XP Prof. SP3

CPU: AMD E-240 1,5gHz

Ram: 2GB

Grafika: AMD Radeon HD 6310  1GB

Laptop Toshiba C660D-14E

Opublikowano

Jak chcesz korzystać z Visty to równie dobrze możesz z XP, oba są prawie tak samo "porzucone" przez twórców oprogramowania. Szczerze? Ja bardzo polecam Windowsa 8.1, jako linuxowiec i mac user za windowsem jakoś bardzo nie przepadam, ale óśemka to naprawdę miodny wytwór Micro$oftu. Ludzie się bardzo uczepili kafelków, jednak paroma kliknięciami można odinstalować wszystkie "kafelkowe" aplikacje i normalnie korzystać z systemu. Brak menu startu również mi jakoś bardzo nie przeszkadza, teoretycznie menu start jest dostępny, ale tylko w wersji pełno ekranowej. Poza tym nie ma tutaj mulowatego areo z wodotryskami i system działa naprawdę żwawo nawet na starszych maszynach. Używam go na PC do gier ( Pentium g4400, gtx 750 ti, ssd i 4gb ram ), imacu z 2006 r. ( Core 2 Duo 2x2.26GHz, 2gb ram, HDD ATA 500GB, Radeon x1600 128MB ) oraz siostra używa go na laptopie z 2005 roku ( Penitum M 1x1.6Ghz, 1gb ram, dysk ATA 60GB i jakiś tam przedwojenny radeon ). :P

Na wszystkich maszynach działa bardzo dobrze.

Opublikowano

Ale mi właśnie nie działa dobrze WIn7 w góre.. Toshiba dalej wspiera tylko Viste w góre.. XP brak sterów..

Zainstaluj na próbę Win8.1 w wersji 32bity czyli x86, parę rzeczy się z optymalizuje i będzie ok.

Instalowałem moda 8.1 I było że wywalało cały czas przez Ram..

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Na prośbę autora

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie