213axl Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Witam!Pisze do Was poniewaz mam problem na tablecie lenovo yoga 2. Skype wprowadzil opowiazkowe logowanie na konto microsoft. Stworzylem konto, wszystko dzialalo, pozniej zapomnialem hasla. Zresetowalem - dziala. Za jakis czas wszystko siadlo, nawet na chrome nie moglem wejsc bo caly czas krzyczalo o microsoftowe konto. Tak samo na pulpicie. W gry rowniez nie dalo sie zagrac - od razu konto. Zalogowalem sie, dostalem informacje ze konto zostalo zablokowane poniewaz ktos z niego wysylal mnostwo wiadomosci-smieci lub naruszyl warunki licencji. Kaza sie zalogowac na stronie, loguje, jak podam nr to mi odblokuja konto. Przeskanowalem antiwirusem McAfee - 1 zagrozenie gamestore (dziwna ikonka i nieprzypominam sobie takiej aplikacji wczesniej). Odinstalowalem, odinstalowalem skype - chrome dziala. Zainstalowalem znow skype, zalogowalem sie na konto, dalej krzyczy ze sa problemy i prosze o zalogowanie sie na stronie. Tam dalej to samo (nr itd). Chce stworzyc nowe konto - o jakies problemy z witryna, moze kiedy indziej. Slyszalem o podszywaniu sie pod wiele aplikacji, jednak czy to trik microsoftu na wyludzenie danych czy rzeczywiscie ktos mnie zainfekowal? Z gory dzieki za odpowiedzi, wiem rozpisalem sie Pozdrawiam Cytuj
Nieobecny Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Format systemu, zmiana hasła do konta lub zlikwidowanie obecnego i założenie nowego. Nie logowanie się nigdzie na konto MS - nie jest to nigdzie wymagane, ani w żadnej aplikacji, ani podczas instalacji systemu, ani w Skype: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Nie używać w przeglądarkach zapamiętywania żadnych haseł i automatycznego ich wprowadzania - zasady bezpieczeństwa się kłaniają. Cytuj
darkowal Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Chromy wszystko łyka wirusy malware trojany. Zmień na Opera.i zainstaluj wtyczke adguard. Cytuj
213axl Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dzieki wielkie Panowie Ogolnie tablet nie jest uzywany przeze mnie wiec niestety dopiero za 2 tygodnie bede mial do neigo dostep. Czy przez ten czas zaprzestac np bankowosci online (ING apka mobilna, poblokowane wszystkie transakcje procz wlasnych) do tego tablet nie ma modulu gsm wiec wszystkie kody sms sa wyylane na inny telefon. Chyba nic nie grozi? PS: Nigdy nie uzywam zapamietywania Cytuj
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opera to już nie te czasy, weź Vivaldi Cytuj
darkowal Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 W efekcie dochodzi do zainfekowania przeglądarki Chrome.Czytaj więcej na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
213axl Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 a vivaldi nie opiera sie na module z chroma ? uzywam ale nie na tablecie Cytuj
darkowal Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Wzorem Chrome w Vivaldi istnieje podstrona pozwalająca na zarządzanie nimi dostępna jest pod adresem vivaldi://chrome/extensions Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi