Skocz do zawartości

Konto Microsoft zostalo zablokowane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pisze do Was poniewaz mam problem na tablecie lenovo yoga 2. Skype wprowadzil opowiazkowe logowanie na konto microsoft. Stworzylem konto, wszystko dzialalo, pozniej zapomnialem hasla. Zresetowalem - dziala. Za jakis czas wszystko siadlo, nawet na chrome nie moglem wejsc bo caly czas krzyczalo o microsoftowe konto. Tak samo na pulpicie. W gry rowniez nie dalo sie zagrac - od razu konto. Zalogowalem sie, dostalem informacje ze konto zostalo zablokowane poniewaz ktos z niego wysylal mnostwo wiadomosci-smieci lub naruszyl warunki licencji. Kaza sie zalogowac na stronie, loguje, jak podam nr to mi odblokuja konto. Przeskanowalem antiwirusem McAfee - 1 zagrozenie gamestore (dziwna ikonka i nieprzypominam sobie takiej aplikacji wczesniej). Odinstalowalem, odinstalowalem skype - chrome dziala. Zainstalowalem znow skype, zalogowalem sie na konto, dalej krzyczy ze sa problemy i prosze o zalogowanie sie na stronie. Tam dalej to samo (nr itd). Chce stworzyc nowe konto - o jakies problemy z witryna, moze kiedy indziej. 

Slyszalem o podszywaniu sie pod wiele aplikacji, jednak czy to trik microsoftu na wyludzenie danych czy rzeczywiscie ktos mnie zainfekowal? 

Z gory dzieki za odpowiedzi, wiem rozpisalem sie :P

Pozdrawiam

Opublikowano

Format systemu, zmiana hasła do konta lub zlikwidowanie obecnego i założenie nowego. Nie logowanie się nigdzie na konto MS - nie jest to nigdzie wymagane, ani w żadnej aplikacji, ani podczas instalacji systemu, ani w Skype: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

P.S. Nie używać w przeglądarkach zapamiętywania żadnych haseł i automatycznego ich wprowadzania - zasady bezpieczeństwa się kłaniają.

Opublikowano

Dzieki wielkie Panowie :) Ogolnie tablet nie jest uzywany przeze mnie wiec niestety dopiero za 2 tygodnie bede mial do neigo dostep. Czy przez ten czas zaprzestac np bankowosci online (ING apka mobilna, poblokowane wszystkie transakcje procz wlasnych) do tego tablet nie ma modulu gsm wiec wszystkie kody sms sa wyylane na inny telefon. Chyba nic nie grozi?

PS: Nigdy nie uzywam zapamietywania