smiglo5 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Witam, jaki najlepiej windows 7 wybrać tak aby zmieścił się na płytkę zwyczajną 4,7? Na płytkę z tego powodu ponieważ słyszałem że instalacja win7 z USB na komputerach nowszych jest uciążliwa, zastanawiam się nad modem DreamOS extreme od Mr T, nada się?
VACek Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Uciążliwa?? Pierwsze słyszę. Jak ktoś nie umie wypalić usb z systemem to się nie dziwie.
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 U mnie wszystko działa wypalam Rufusem na domyślnych ustawieniach. Też pierwszy raz się spotkałem z tym,że ma problem na nowszych pc. Przecież ten extreme ma 2,5gb to co za problem wypalić? Np. cdburnerxp? Nawet na czyściocha starczy,który ma 3,5gb.
smiglo5 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Nie chodzi o to, bo zrobienie bootowalnego pendriva to bez włączonego monitora potrafię ale tu chodzi bardziej o architektury skylake. Intel bardzo wyraźnie swego czasu zaznaczył, że w przypadku platformy Skylake instalacja Windowsa 7 z USB nie będzie możliwa i w sumie słowa dotrzymali. Mocno w teorii da się to zrobić, w praktyce jednak mnóstwo z tym zabawy, a efekty często mierne. I w tym rzecz, faktycznie są programy które patc"Jestem Idiotą"ą USB'ka do tych nowych "kontrolerów" czy "sterowników" pod siódmą windę, ale to często jest loteria, albo zadziała, albo nie, więc jednak wolę mieć na biureczku myślę ze 3 windowsy, win7 USB, win10USB i win7 na płytce No to myślę że załatwione, ale jakbyście mogli podesłać w miarę najświeższy z najnowszymi updatami jakiś mod lub czyścioch siódemki która sie zmieści na płytke 4,7, byłbym wdzięczny, ale myśle że dreamos extreme styknie, dzięki za pomoc
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Szczerze instalowałem DreamOS extreme mi się nie zbyt podoba wolę czyściochy tym bardziej,że masz nowy komputer Kastraty trzeba umieć używać mi nigdy nie sprawiały problemów od Romka także kto jak chce. A co do Intel'a gdybym mial kupować teraz stackę to tylko amd+amd ale to każdy jak kto woli Ja polecma Ci zamiast tego DreamOs'a Zwykłego Czyściocha: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale poczekaj na kwietniową wersję chyba,że nie chce Ci się czekać to możesz styczniową zainstalować ale aktu. we własnym zakresie.
Rekomendowane odpowiedzi