Mozgu777 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2016 Witam, Zakupiłem taniego netbooka na studia oraz do diagnostyki, mam go dopiero jakąś godzine ale juz wiem ze dobrze zrobiłem ze od razu zamówiłem inna kość ramu poniewaz jest 1GB a w drodze juz jedzie 2GB . Windows 7 starter jaki jest w orginale w spoczynku zjada 90% zasobów co powoduje ze nic nie da sie robić na nim. Ale myśle ze dodatkowa pamieć ten problem rozwiąże. Model: Asus Aspire One D270 Parametry: CPU: Intel Atom N2600 (1.6GHz 1MB L2 cache) 4 wątki Dysk: 320GB RAM: 1GB DDR3 1333MHz (myśle że juz jutro bedzie 2GB) Windows 7 STARTER (badziew) Planuje zainstalować 2 systemy, jakąś lekka 7 ale nie wiem czy powinienem miec 32 czy 64 bit zeby dało sie jakies filmy oglądać i w sumie do normalnej pracy na internecie. Komputer posiada złącze HDMI i fajnie by było gdyby na którymś z systemów dało sie to podłączyć pod TV zeby jakiś film obejrzeć, ale tu cudów nie oczekuje. Oraz XP pod diagnostyke samochodowa ponieważ starsze VAG com nie działaja na 7 a taki netbook raczej nie da sobie rady uciągnąć win 7 i wirtualnej maszyny z XP. Kiedyś posiadałem na starym komputerze Windows MX8 (czy jakoś tak) i byłem bardzo zadowolony gdyż bardzo szybko sie instalował, włączał i pracował znacznie szybciej i stabilniej niż zwykły XP Z podzieleniem dysków itd sobie poradze, natomiast jakies porady jak to ogranąć z pendrive oraz linki z systemami do pobrania były by mile widziane ponieważ to maleństwo nie posiada napedu. Z góry dziękuje za pomoc
piosylant Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2016 Po mojemu tylko XP. Wystarczy do wszystkiego. Drugi system zbędny. HDMI będzie działać normalnie. System IMHO najlepiej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] przygotowany na penie za pomocą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] programu w oparciu o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] poradnik.
Mozgu777 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2016 A gdybym chciał mieć jeszcze windows 7? Bo po prostu jest to system na którym najlepiej mi sie pracuje, to jaka konkretna wersje proponujesz?
piosylant Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Poczytaj o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Fabryczny kastrat od MS.
Rekomendowane odpowiedzi