piwakk Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Witam! Modyfikowanych systemów używam już od kilku lat. Jakieś 2-3 lata temu trafiłem na to forum i zacząłem używać "tutejszych systemów". Pod koniec 2015 roku zakupiłem nowy laptop - Acer V15 Nitro VN-7-571G. Specyfikacja: - Intel® Core™ i5-5200U Processor - 8 GB DDR3 RAM - Intel® HD Graphics 5500+NVIDIA GeForce 940M - Dysk 1000 GB HDD(WD Blue 1TB Mobile 9.50mm Hard Disk Drive - 5400 RPM SATA 6 Gb/s 2.5 Inch - WD10JPVX= Obecnie mam na nim: Win DreamOs - GaminG Extreme 2015 ver.5 Zastanawiam się nad zmianą. I chciałbym poprosić was o pomoc co zainstalować? 80%-90% czasu korzystania z laptopa to gry. Od zawsze byłem przekonany do Windows 7, ale obecnie mam trzy problemy i nie wiem czy to wina systemu czy można nowa wersja je naprawi czy tylko jak pójdę np. na 8.1/10 będzie lepiej. Po pierwsze - Bluetooth nie działa. Wchodząc na oficjalną stronę Acer, wyszukując mój laptop po modelu, można pobrać jedynie sterowniki do Windows 8.1 i Windows 10. Nie ma tam poczciwej 7... Do pobrania sterowników używam od dawna Driver Booster, znalazł sterowniki, ikonka w trayu jest, ale ani laptop nie wyszykuje niczego, ani nic nie wyszukuje laptopa(widoczność, sterowniki w menadżerze ok). Więc tutaj nawet jak wgram nową wersję 7 to raczej nici z Bluetooth i tak. Po drugie - minimalizowanie się wszystkiego po jakimś czasie. Nie wiem tak naprawdę od czego to zależy. Najpierw myślałem, że kiedy uśpię system i wznowie jego działa to to jest przyczną, ale nie. Wygląda to tak, że odpalam np CS, i po chwili minimalizacja, klikam na niego znowu i znów to samo. kiedy np. zminimalizuje, otworzę cs, potem np. pasek start, automatycznie go minimalizuje. Tak jest ze wszystkim. I z różnymi grami. BF3, Fifa... Nie mam bladego pojęcia co tu jest przyczyną. Próbowałem losowo wylączyć jakieś procesy w menadżerze. Wyłączyłem z 1/3 procesów i nadal to samo. Pomaga tylko i wyłącznie restart. Trzeci problem - czasami się coś pierniczy z WiFi i są lagi w grze. Tzn jest wszystko ok, ping 50-60 i nagle skok do 200-250 ms. co kila/kilknaście sekund się tak dzieje. Współlokator ma nowszą wersję systemu - v6 i nie doświadcza tego. A jeśli mam te lagi w grze i sprawdzam ping w CMD to, żadnych skoków pingu nie ma. Więc może coś z systemem? I ponownie zapytam, jaki system polecacie? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Finalna wersja 7? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 8.1? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 10? Czy może jakiś inny?
piwakk Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 A czemu zdecydowanie 8.1? I jaką wersję wybrać Core czy Pro?
Rekomendowane odpowiedzi