Skocz do zawartości

Pytania w sprawie Photoshopa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dotyczy Adobe Photoshop CS6

1. Jak zatwierdzić element po obróceniu? (obróciłem element i nie da sie nic zrobić bo on stoi w miejscu i jest taka obramówka przerywana dookoła obróconego elementu)
2. Jak dopasować element skopiowany z innego obrazka do tła? Tak żeby nie było widać, że był przekopiowany.

Opublikowano

1. Działa.

Co do drugiego to chodzi mi o to, że np. obraz jest jaśniejszy, a drugi ciemniejszy lub całkowicie inny odcień i jak zrobić aby dopasować kolorystycznie :D Nie wiem jak to nazwać bo dopiero się ucze.

Opublikowano

pasi17

Np. Jest sobie taki kot :D i widać, że go tu wkleiłem, dlatego chce go dopasować do reszty tła, tak żeby nie było widać że jest wklejony.

1.proporcje wklejanego obrazka (zrób np na konwertuj na obiekt inteligentny) , do tła tu u ciebie dom i trawnik np..

2. trzeba wtopić  tego kotka użj narzędzia zaznaczania ,do tego powielanie warstwy itp.

W sumie nie aż takie to trudne,ale trochę trzeba się "po kombinować" ;)

Luknij w Google i wpisz np wtapianie obrazków w Photoshopie i znajdziesz wszystko,tutków jest od cholery :D .

Powodzenia :)

Opublikowano

Kolejne pytanie: Jak zrobić żeby obraz np. logo był tak jakby w 3d.

Żeby krawędzie nie były takie ostre. Tylko żeby np. logo wyglądało tak jakby było w 3d.

Nie chodzi mi o napisy do LOGO, tylko o samo logo. Żeby takie jakby cienie padały, żeby wyglądał obraz/logo jak w 3d.

Jak to zrobić w photoshopie lub innym tego typu programie?

Opublikowano

do tego jest potrzebne oprogramowanie typowe to grafiki 3d typu 3d studio max lub cinema 4d 

w tych programach możesz  dowolnie rzucać cienie jakie chcesz i jak chcesz z oświetleniem jest tak samo 

a jakie logo by to miało być masz jakiś projekt jak by to miało wyglądać