pasi17 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 Dotyczy Adobe Photoshop CS6 1. Jak zatwierdzić element po obróceniu? (obróciłem element i nie da sie nic zrobić bo on stoi w miejscu i jest taka obramówka przerywana dookoła obróconego elementu)2. Jak dopasować element skopiowany z innego obrazka do tła? Tak żeby nie było widać, że był przekopiowany. Cytuj
provectus Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 1. kliknij w tło 2. uzyj docięcia lub różdżki Cytuj
pasi17 Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 1. Działa. Co do drugiego to chodzi mi o to, że np. obraz jest jaśniejszy, a drugi ciemniejszy lub całkowicie inny odcień i jak zrobić aby dopasować kolorystycznie Nie wiem jak to nazwać bo dopiero się ucze. Cytuj
provectus Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 daj ss, bo ja mam 3 koncepcje pasujące do opisu, chcesz rozjaśnić/przyciemnić? Cytuj
pasi17 Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 Np. Jest sobie taki kot i widać, że go tu wkleiłem, dlatego chce go dopasować do reszty tła, tak żeby nie było widać że jest wklejony. Cytuj
provectus Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 uzyj narzedzi pomocniczych tzn efekty Cytuj
krzycho59 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 pasi17 Np. Jest sobie taki kot i widać, że go tu wkleiłem, dlatego chce go dopasować do reszty tła, tak żeby nie było widać że jest wklejony. 1.proporcje wklejanego obrazka (zrób np na konwertuj na obiekt inteligentny) , do tła tu u ciebie dom i trawnik np.. 2. trzeba wtopić tego kotka użj narzędzia zaznaczania ,do tego powielanie warstwy itp. W sumie nie aż takie to trudne,ale trochę trzeba się "po kombinować" Luknij w Google i wpisz np wtapianie obrazków w Photoshopie i znajdziesz wszystko,tutków jest od cholery . Powodzenia Cytuj
pasi17 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Kolejne pytanie: Jak zrobić żeby obraz np. logo był tak jakby w 3d. Żeby krawędzie nie były takie ostre. Tylko żeby np. logo wyglądało tak jakby było w 3d. Nie chodzi mi o napisy do LOGO, tylko o samo logo. Żeby takie jakby cienie padały, żeby wyglądał obraz/logo jak w 3d. Jak to zrobić w photoshopie lub innym tego typu programie? Cytuj
italo11 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 do tego jest potrzebne oprogramowanie typowe to grafiki 3d typu 3d studio max lub cinema 4d w tych programach możesz dowolnie rzucać cienie jakie chcesz i jak chcesz z oświetleniem jest tak samo a jakie logo by to miało być masz jakiś projekt jak by to miało wyglądać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi