Skocz do zawartości

Poszukuje Pulpit Zdalny Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pulpit zdalny - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Niestesty Pulpit Zdalny skonczyl wsparcie.

Czy może ma ktoś  instalke jeszcze tego programu żeby dało rade zainstalować? 

Ewentualnie coś podobnego żeby zainstalować lokalnie na windows 11?

Opublikowano
3 minutes ago, pjoter80 said:

Pulpit zdalny - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Niestesty Pulpit Zdalny skonczyl wsparcie.

Czy może ma ktoś  instalke jeszcze tego programu żeby dało rade zainstalować? 

Ewentualnie coś podobnego żeby zainstalować lokalnie na windows 11?

W życiu do połączeń Pulpitem Zdalnym nie używałem aplikacji instalowanej z Microsoft Store, tylko aplikacji dostępnej w systemie. 😲

image.png.d37cabb7b7690af3f67098bf9129d0e9.png

image.png.0e2251a95ded95afc42359dad448c254.png

Jeżeli ta Ci nie pasuje, a potrzebujesz czegoś do zdalnych połączeń, to np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (choć od jakiegoś czasu w darmowej wersji mocno przycinają czas połączenia lub ilość maszyn, z którymi się połączysz ) czy np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

Zaletą dwóch wymienionych jest to, że możesz się do maszyny połączyć zdalnie nie mając na docelowej maszynie publicznego adresu IP i bez wprowadzania zmian w konfiguracji sieci pt. otwieranie portów na zewnątrz. Jeżeli potrzebujesz tylko połączeń w sieci lokalnej, to są dostępne różne wersje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

pjoter80 lubi to
Opublikowano
2 minuty temu, RIcoRicowski napisał(a):

W życiu do połączeń Pulpitem Zdalnym nie używałem aplikacji instalowanej z Microsoft Store, tylko aplikacji dostępnej w systemie. 😲

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jeżeli ta Ci nie pasuje, a potrzebujesz czegoś do zdalnych połączeń, to np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (choć od jakiegoś czasu w darmowej wersji mocno przycinają czas połączenia lub ilość maszyn, z którymi się połączysz ) czy np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

Zaletą dwóch wymienionych jest to, że możesz się do maszyny połączyć zdalnie nie mając na docelowej maszynie publicznego adresu IP i bez wprowadzania zmian w konfiguracji sieci pt. otwieranie portów na zewnątrz. Jeżeli potrzebujesz tylko połączeń w sieci lokalnej, to są dostępne różne wersje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

Chodzi mi o cos konkretnego jak wyslalem. RDP mi gdzies nie odpowiada 

Opublikowano

A to jest taka alternatywa 🙂 

Trzeba szukać może w old app jeżeli tam nie ma to Microsoft postarał się by już była nie dostępna.

pjoter80 lubi to
Opublikowano

Chodzi mi o aplikacje co wczesniej wskazalem do zdalnego pulpitu w obrebie jednej sieci do zarzadzania serwerami i roznymi komputerami. 

RemSupp - mam pytanie po zainstalowaniu trzeba sie rejestrowac czyc cos lokalnie to dziala?

Opublikowano

Przyzwyczailem sie do tego microsoftu i tez zaufana firma a ja tam zapamietuje pass to lepiej jednak jakis innych firm nie uzywać. 

Jakby ktoś starą offline instalke znalazl albo cos microsoftu. Tak czy inaczej dziękuje bardzo przydadzą się te programy czasem.