Skocz do zawartości

Windows - zła aktualizacja + NVIDIA - czy na pewno tylko w Win11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Podobno ostatnie update Win11 popsuły wydajność kart NVIDIA. 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ja mam takie wrażenie że od niedawna gry 3d które wcześniej działały dobrze teraz trochę ścinają

Tyle że ja mam Windows 10 LTSC 2021...

Czy instalować ten poprawiony sterownik?

Miałem dotychczas ster 566 próbowałem zarówno 581.80 jak i ostatni sterownik nie-DHC (na wszystkich podobnie)

Stery wgrywam poprzez programik Nvcleaninstall (dogrywa to Nvidia Control Panel który normalnie się nie wgrywa na LTSC)

Ostatnie KB to kb5068781 (listopad) i KB5066791 (październik)

A i dodam jeszcze że od pomiędzy tymi aktualizacjami maszyny Vmware wywalały mi clock watchdog timeout przy wł. akceleracji.
I nadal istnieje problem że usługa Vmware po wyłączeniu maszyny czasem ponownie nie startuje.

Zrobiłem standardowe polecenia naprawcze sfc i DISM.

Czy ktoś zwas ma podobne problemy na Win10 LTSC oraz karcie Nvidia?

Opublikowano

Zła Nvidia my nie wiedzieli kupili a teraz FPSY SPADAJO. :trollface:

Chyba nikt inny nie ma problemów z tego co widać, a problem z aktualizacją jest zwiążany tylko i wyłącznie z Windowsem 11 jak jest w artykule i jest do niego łatka. Oczywiście nie u każdego to występuje.
Jeśli masz problem na LTSC to po prostu go zmień na 11 albo całkowicie przeinstaluj bo nie widzę powodów dla których ma być coś nie tak przez sam sterownik.