gondlir Opublikowano 26 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2025 Chciał bym ożywić leciwego staruszka jakim jest Samsung N145 Plus. Dołożyłem SSD i teraz zastanawiam się jaki system na nim postawić? Bebech szału nie robi ,jednak jak da się na nim coś obejrzeć czy zagrać np w Heros 3 czy Diablo 2 wystarczy. Myślałem o lekkiej modyfikacji windows 10 32bit . Zastanawiam się tylko czy nie będzie mulić staruszka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wujenta Opublikowano 26 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2025 JG 10 LTSB - od sromotnika ale to 64 bit 32 bit to możesz spróbować to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ersja eng. (można doinstalować język polski, ale w 100% się tego systemu "nie spolszczy") i musisz sprawdzić czy twoje gierki ruszą. Cytuj
gondlir Opublikowano 26 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2025 Godzinę temu, wujenta napisał(a): JG 10 LTSB - od sromotnika ale to 64 bit 32 bit to możesz spróbować to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ersja eng. (można doinstalować język polski, ale w 100% się tego systemu "nie spolszczy") i musisz sprawdzić czy twoje gierki ruszą. No właśnie gdyby u Sromotnika coś znalazł bym x86 świeżego to nie było by tematu. Intel Atom N450 - procek mnie zastanawia czy uciągnie do tego 1gm ramu tylko . Cytuj
TheStraight Opublikowano 26 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2025 17 minut temu, gondlir napisał(a): No właśnie gdyby u Sromotnika coś znalazł bym x86 świeżego to nie było by tematu. Intel Atom N450 - procek mnie zastanawia czy uciągnie do tego 1gm ramu tylko . Przy takiej ilości zostaje ci Windows 7 albo Linux. Heroes czy diablo powinno odpalić bez problemu. gondlir lubi to Cytuj
wislak00 Opublikowano 26 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2025 Ja brałbym ten: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] gondlir lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 26 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2025 To się nadaje na śmieci, szkoda było inwestować w ssd, jeden rdzeń, 1gb ramu i tu ma 10 działać? Wolne żarty. Na tym badziewiu jedynie co możesz próbować to 7 starter albo tą wersję pod bankomaty 7, ale to też nie będzie działać praktycznie wcale. Jedynie te parametry to na xp się nadają ale pod xp pewnie nie ma sterów. Ewentualnie bardzo lekki linux typu puppy, Cytuj
88jankowalski88 Opublikowano 26 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2025 Stety niestety [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ma racje. Miałem do czynienia kiedyś z tym prockiem, również w jakimś netbooku, nawet pod ssd, totalny muł. Był tam jakiś okrojony windows 7, a i tak nie dawlo to rady. Przegladanie internetu na tym to juz dramat. Wyjmuj ssd i szukaj czegoś innego. Szkoda Twojego czasu na ożywienie trupa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi