Hubiqq Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 Witam, pomożecie dobrać jakieś lekkie Windowsy pod trzy poniższe konfiguracje? 1. Acer Aspire 5755G (8GB RAM, i5 2430M, NVIDIA® GeForce GT 540M + Intel® HD Graphics 3000) 2. Asus (i3 4000M, 4GB RAM, Intel® HD Graphics 4600) 3. Lenovo ThinkPad T61 (3GB RAM, Core 2 Duo T7700, nVidia nvs140m) Wszystkie laptopy mają dyski SSD. Lenovo Thinkpad ma służyć głównie jako magazyn danych. Jeśli w ogóle będzie na nim używany internet to bardzo sporadycznie. Cytuj
Kliklak Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 Przeczytaj wątek [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a na bank coś znajdziesz dla siebie pod te sprzęty ja bym polecił Zorina OS świetna alternatywa Windowsa. Na chwilę obecną najnowsza wersja to 17.2 odpalisz na niej również programy spod Windowsa choć na pewno nie wszystkie. Napisz proszę do czego chcesz używać sprzętów będzie łatwiej. Zawsze możesz zainstalować jakąś modyfikacje systemów Microsoft którą koledzy zamieścili na forum Hubiqq lubi to Cytuj
Kosiara Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 Hubiqq lubi to Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 6 godzin temu, Hubiqq napisał(a): Witam, pomożecie dobrać jakieś lekkie Windowsy pod trzy poniższe konfiguracje? 1. Acer Aspire 5755G (8GB RAM, i5 2430M, NVIDIA® GeForce GT 540M + Intel® HD Graphics 3000) 2. Asus (i3 4000M, 4GB RAM, Intel® HD Graphics 4600) 3. Lenovo ThinkPad T61 (3GB RAM, Core 2 Duo T7700, nVidia nvs140m) Wszystkie laptopy mają dyski SSD. Lenovo Thinkpad ma służyć głównie jako magazyn danych. Jeśli w ogóle będzie na nim używany internet to bardzo sporadycznie. Spokojnie pociągną dyszkę, którą podesłał Kosiara. Sam mam t61 z w10 (mam tam xp, 8.1 i 10 jako sprzęt do wszystkiego, bo ma napęd) i działa całkiem sprawnie. Hubiqq lubi to Cytuj
Hubiqq Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 12 godzin temu, starcraft2fan napisał(a): Spokojnie pociągną dyszkę, którą podesłał Kosiara. Sam mam t61 z w10 (mam tam xp, 8.1 i 10 jako sprzęt do wszystkiego, bo ma napęd) i działa całkiem sprawnie. To jeszcze przy okazji spytam - skąd brałeś sterowniki do t61? Na oficjalnej stronie lenovo na próżno już szukać. Zwykły windows update je ogarnie? Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 4 godziny temu, Hubiqq napisał(a): To jeszcze przy okazji spytam - skąd brałeś sterowniki do t61? Na oficjalnej stronie lenovo na próżno już szukać. Zwykły windows update je ogarnie? Drivery dostarczane przez WU to syf, wyłącz je, optymalizator autora modyfikacji pozwala na to. Korzystałem tak, że wszystko ogarnął mi ten program: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , a resztę driverów wziąłem z tych linków (polecam na przykład mod biosa na odblokowanie SATA2) : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hubiqq lubi to Cytuj
Kosiara Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 Ja jak mam problem ze znalezieniem sterowników do jakiś egzotycznych sprzętów, to używam tego programu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Można nawet pobrać wersje offline, która bez internetu ma ogromną bazę sterowników już w sobie. starcraft2fan lubi to Cytuj
Levon Opublikowano 9 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2024 I think a lightweight Windows 10 will do the trick. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi