Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam laptopa HP g62

Parametry:

Intel i3 350m

Ati radeon hd 6300m 512mb vram

8gb ram ddr3

Dyskk ssd 250gb

Jaki system by był dobry na niego do starszych gierek i w sumie też do korzystania z internetu tak żeby się nie zacinało bo już nie mam pomysłu

Opublikowano

Jeśli testy mojego systemu wyjdą pozytywnie to chyba spełni on Twoje oczekiwania - mam nadzieję że do tygodnia pojawi się finalne ISO wolne od błędów. U mnie na porównywalnym notebooku do testów śmiga jak szatan. Czasami mam mam wrażenie że aplikacje otwierają się jeszcze zanim kliknę myszka 🤣. Pozdrawiam.

Opublikowano
13 godzin temu, Bilon3Q napisał(a):

Intel i5 350m

Nie ma takiego procesora. Masz i3-350M lub i5-450M. W jednym i drugim przypadku możesz procesor wymienić na lepszy np. i7-640M, i7-620M, i5-580M

To wszystko co może podnieść wydajność Twojego laptopa.

Opublikowano
3 godziny temu, Bilon3Q napisał(a):

Tylko to nie jest wymienny procek

Jak nie masz pojęcia, to nie pisz. Każdy 1 gen jest wymienny.

Nawet stworzyli filmy jak to zrobić:

I masz oficjalne strony ze wsparciem w tym zakresie:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jak każda instrukcja nie uwzględnia najmocniejszych egzemplarzy z danej serii, bo one wychodziły później.

Cudów nie oczekuj, ale ten laptop obsłuży systemy od XP do Win 11 x64.

i7 (2-rdzeniowy, 4-wątkowy), 8GB RAM DDR3 1066MHz, SSD SATA i karta graficzna którą posiadasz, to max tego laptopa.

Opublikowano
Teraz, Bilon3Q napisał(a):

Akurat na tej płycie nie da rady wymienić procka bo jest wlutowany w płytę

Chyba masz wyjątkowego pecha, bo na Allegro znalazłem tylko 1 płytę z wlutowanym procesorem, ale inną grafiką.

Wszystkie inne mają wymienny procesor.

A jesteś pewien, że nie patrzyłeś na wlutowaną grafikę?

Jeśli masz wlutowany procesor i resztę specyfikacji, którą podałeś, to już nic więcej nie zrobisz. Musisz z tym żyć lub zmienić sprzęt.

Opublikowano

wiesz jutro jeszcze go rozkrece i sprawdzę ale tak mi sie zdaje ze akurat to jest procek wlutowany. A mi chodzi jakis system lekki na niego bo mam aktualnie win11 home x64 ale potrafi sie zamulic podczas oglądania yt i grania

a wracac do win7 w 2024 roku to nie za bardzo. WIN 10 na tym lapku to jeszcze gorzej działa niz ta 11

chyba ze moze byc wina chłodzenia jeszcze bo ma odpał na przeglądarce ze dochodzi do 85 stopni

pasta i termopady są świeże 

Opublikowano

Na filmach masz pokazane jak wygląda procesor i jego umiejscowienie.

5 minut temu, Bilon3Q napisał(a):

A mi chodzi jakis system lekki na niego bo mam aktualnie win11 home x64 ale potrafi sie zamulic podczas oglądania yt i grania

5 minut temu, Bilon3Q napisał(a):

WIN 10 na tym lapku to jeszcze gorzej działa niz ta 11

Przecież te systemy różnią się tylko graficznie. W kwestii wydajności nie ma żadnej różnicy. Sterowniki są te same i tak tylko portowane, bo wsparcie skończyło się na Win 8 (nawet nie na 8.1).

Grać to można w bardzo stare gry, a YT 720p.

8 minut temu, Bilon3Q napisał(a):

na przeglądarce ze dochodzi do 85 stopni

Kwestii technicznych na odległość nie jestem w stanie sprawdzić. Doleganie, czystość, sprawność wentylatora, dobra pasta i termopady są kluczowe.

Katastrofy jeszcze nie ma, a jak za bardzo go obciążasz, to taka temp może być niestety.

Opublikowano

moze masz jakiego moda systemu co polecisz na teraz w takim stanie jakim jest

no tutaj powiem ci ze własnie na nim grałem w Tomb Raider GOTY 2013 na srednich i latało w 50 fpsach miało spadki gora do 40 

Opublikowano
2 godziny temu, redbull89 napisał(a):

Na stronie jest już mój mod 10. Jak na razie wszystko piszą że wszystko śmiga, nic nie tnie więc wydaje mi się że mogę polecić 😀

witaj dzisiaj albo jutro go przetestuje i będę pisał jak sie sprawuje 

Opublikowano

Zainstaluj sobie w 11  Ghost Spectre są dostępne w różnych wersjach sam używam i nie narzekam.

A wlutowany procek da się wylutować  w serwisie samemu odradzam to robić.

Opublikowano
1 godzinę temu, dna111 napisał(a):

A wlutowany procek da się wylutować

Nieopłacalne. Taniej wyjdzie kupić nową płytę z wlutowanym prockiem lub inną płytę z wymiennym prockiem.

Mod systemu nic nie da. Jaki wzrost wydajności? - 1% czy 2%? Jedynie możliwa jest nieco lepsza responsywność systemu w pierwszych minutach po uruchomieniu systemu.

Opublikowano

Przecież to nie jest taki zły komputer żeby nie można było popykać w starsze gierki.  Bawiłem się nawet notebookami z atomem i właśnie  mody pozwalały na jakąkolwiek pracę, bo na zwykłym systemie komp nie wyrabiał przy normalnych czynnościach. 

Tu mamy nieporównywalnie  lepszy sprzęt niż rupiecie na których testuje różne rzeczy.

Oczywiście nie ma cudów  i z piasku bicza nie ukręcisz ale na pewno można zredukować przycinki a przecież o to chodzi. Nie chcę zgłębiać tematu ale zorientuj się czy ktoś nie zrobił modowanych sterowników - na stronie gpuguru można znaleźć dużo pomocnycych materiałów. Sam kiedyś bawiłem się modowanie sterowników pod stare integry intela i tam robiło to robotę.