lukaszolej1 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Mam możliwość kupić wysyłkowo za 300 złotych dokładnie taki komputer: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chcę na nim zainstalować Windowsa XP Pro 32bit, żeby ogrywać stare gry z CD-Action pod monitorem 4:3. Takie retro stanowisko na poddaszu. Taki gotowiec od HP pewnie na jakiejś ich dedykowanej płycie głównej, pozwoli na uruchomienie tego systemu? Domyślnie był sprzedawany z preinstalowanym Windowsem 7 64bit. Pozdrawiam Ryzenek lubi to Cytuj
VACek Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Na tym PC postawisz od xp po 11 brygada69 lubi to Cytuj
christopher732 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 możesz zainstalować XP tylko pamiętaj wyłączyć defragmentacje dysku aby nie mieliła ci ssd brygada69 lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 Też kupiłbym taki gotowiec ale nie mam miejsca(Wysłane z mojego Xiaomi Note 11 Pro 5G przy użyciu Tapatalka) Cytuj
brygada69 Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 Przed zainstalowaniem XP utwórz partycję programem Aomei Partition Assistant, bo Xp nie optymalizuje dysku pod SSD. Chodzi o przesunięcie względem początku partycji. Cytuj
Gotdb Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2024 jak odnajdziesz odpowiednie pod ten system sterowniki to będzie dobrym systemem do retro. Ogranicz ram do 4 GB powyżej tej ilości nie jest wykrywany ze względu na 32-bitowy proces. Cytuj
stens Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2024 Sromotnik kiedyś "zrobił: Win JG x64 v2013.iso tu jest do niego link [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi