Conradus Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zaś problem z Windowsem (co prawda trzeba może się powoli przyzwyczajać..) W ustawieniach mam jak każdy pożądny człowiek tak: Personalizacja>Ekran blokady Pokaż obraz tła ekranu blokady na ekranie logowania (Wyłączone). <- Pomimo wyłączenia pokazuje mi od wczoraj jakąś windowsowską tapetę i nie wiem dlaczego..! Do tej pory przy takim ustawieniu jak powyżej nie było żadnej tapety - ani własnej ani innej .To sie porobiło.Pomożecie? Cytuj
darude123 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 U siebie też to zmieniałem tak żeby tylko była opcja do wpisania hasła, a reszta ekranu jest czarna i nie zmieniają się żadne tapety. Jeśli o to ci chodzi to trzeba dodać do rejestru wpis jak poniżej, zaznaczam tylko że robiłem to na 22h2, nie wiem czy ten wpis zadziała na 23h2 choć u mnie nic się nie zmieniło. Skopiuj to do notatnika i zapisz jako plik reg Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization] "NoLockScreen"=dword:00000001 Cytuj
Conradus Opublikowano 7 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 W dniu 6.12.2023 o 01:03, darude123 napisał(a): U siebie też to zmieniałem tak żeby tylko była opcja do wpisania hasła, a reszta ekranu jest czarna i nie zmieniają się żadne tapety. Jeśli o to ci chodzi to trzeba dodać do rejestru wpis jak poniżej, zaznaczam tylko że robiłem to na 22h2, nie wiem czy ten wpis zadziała na 23h2 choć u mnie nic się nie zmieniło. Skopiuj to do notatnika i zapisz jako plik reg Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization] "NoLockScreen"=dword:00000001 Dzięki.Skopiouję ale póki co prawie samo się naprawiło.Odinstalowałem kilka "dziwnych aktualizacji" i mam już ekran czarny bez tapet.Jedyna rzecz jaka mi pozostała to przy włączeniu kompa przez chwilę windowsowska tapeta ekranu blokady...ale może tak ma być a u mnie przez przypadek do tej pory to nie zaistniało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi