Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaś problem z Windowsem (co prawda trzeba może się powoli przyzwyczajać..)  🙂

W ustawieniach mam jak każdy pożądny człowiek tak: Personalizacja>Ekran blokady
Pokaż obraz tła ekranu blokady na ekranie logowania (Wyłączone). <- Pomimo wyłączenia pokazuje mi od wczoraj jakąś windowsowską tapetę i nie wiem dlaczego..!

Do tej pory przy takim ustawieniu jak powyżej nie było żadnej tapety - ani własnej ani innej .To sie porobiło.Pomożecie?

Opublikowano

U siebie też to zmieniałem tak żeby tylko była opcja do wpisania hasła, a reszta ekranu jest czarna i nie zmieniają się żadne tapety.

Jeśli o to ci chodzi to trzeba dodać do rejestru wpis jak poniżej, zaznaczam tylko że robiłem to na 22h2, nie wiem czy ten wpis zadziała na 23h2 choć u mnie nic się nie zmieniło.

Skopiuj to do notatnika i zapisz jako plik reg

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization]
"NoLockScreen"=dword:00000001

Opublikowano
W dniu 6.12.2023 o 01:03, darude123 napisał(a):

U siebie też to zmieniałem tak żeby tylko była opcja do wpisania hasła, a reszta ekranu jest czarna i nie zmieniają się żadne tapety.

Jeśli o to ci chodzi to trzeba dodać do rejestru wpis jak poniżej, zaznaczam tylko że robiłem to na 22h2, nie wiem czy ten wpis zadziała na 23h2 choć u mnie nic się nie zmieniło.

Skopiuj to do notatnika i zapisz jako plik reg

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization]
"NoLockScreen"=dword:00000001

Dzięki.Skopiouję ale póki co prawie samo się naprawiło.Odinstalowałem kilka "dziwnych aktualizacji" i mam już ekran czarny bez tapet.Jedyna rzecz jaka mi pozostała to przy włączeniu kompa przez chwilę windowsowska tapeta ekranu blokady...ale może tak ma być a u mnie przez przypadek do tej pory to nie zaistniało.

🙂